Bloggen är lite trög för tillfället..

Tänker inte fastna vid datan idag utan bara meddela att min blogg kommer att komma igång igen, kommer att vara dött ett tag nu eftersom Mr Big e hemma och tagit tillbaka sin data och min egen kärlek är på lagning. Kostar en del att få ut den och som studerande har man inte dom pengarna :(
Får passa på nu när man e hos mamma eller hos Mr Big, några rader tills min egen data är hemma igen..

Ingenting så där har väll hänt ändå, dagarna flyter på som vanligt bara. Nattis trivs fortfarande super bra på dagis och jag håller på att få ordning på min egen röra, en sak i taget bara...
Ska hjälpa mamma nu med att städa upp efter våran "svägerske-dag" igår, va våran första träff igår och vi har lovat oss själva att göra det till en vana. Sista gick och la sej halv fem imorse så ni kan ju tänka er hur det ser ut här !!!
Sägs att män kan stöka ner men kvinnor är tamme fan inte bättre!!!

//Mamilillan

En helt otrolig vecka!!!

Sovit hos mamma hela veckan men ikväll blir det hem gång :(  Lessamt faktiskt för det har varit så mysigt att få vara hemma.. Har dessutom kunnat rymma på kvällarna när Nattis somnat eftersom mamma varit hemma och haft koll :)
Så va har hänt..

... Nattis är nu klar med inskolningen på dagis och både hon och jag mår så bra! Det är verkligen världens bästa dagis med världens bästa personal. Nathalie kände sej hemma redan första dagen och kommer jätte bra överens med både barn och fröknar, och jag fick en jätte bra kontakt med personalen vilket saknades på hennes förra dagis.
Hon kommer dessutom ha gympa en gång i veckan, hur gulligt är inte det?!? Det är så viktigt för barn att lära sej om hälsa och motion redan från början så jag blev glatt överaskad när jag såg hennes vecko schema..
Så nu efter helgen blir det vanlig lämning och hämtning, och jag kommer för första gången kunna slappna av utan att känna oro över hur hon mår när hon e å på lekis..

... Nathalies pappa har fått ett radhus och flyttar nästa helg! Kristian har kämpat som en idiot för ett bättre boende för honom, Nathalie och hans första dotter Julia så jag är verkligen överlycklig för hans skull. Vi har haft perioder då det absolut inte har fungerat men det spelar ingen roll längre för vi kommer jätte bra överens nu och jag kan inte vara gladare för honom än vad jag är. Så jätte grattis pappsen från både mej och lillan :)

... Mr Big har kommit hem från gotland för gott nu. Företaget hade jobb här i stockholm så han tog det istället, är iallafall normala timmar här för där borta var det mellan 12 - 17 timmar sju dagar i veckan. Va tror cheferna egentligen, idioter...
Men att vara hemifrån så länge som han varit gjorde honom bara gott för han som alla andra som är borta länge insåg hur mycket han har hemma och hur mycket han uppskattar människor i hans liv. Han mår mycket bättre nu och jag mår jätte bra för hans skull. Mr Big är hemma...

... Minnie har börjat plugga! Jag håller tummarna varje dag men inte för att det behövs för det kommer gå hur bra som helst! Jag är så glad för hennes skull, hon har velat det här så länge och nu äntligen sätter hennes liv igång i den riktning hon alltid velat. Älskar dej så mycket gumman...

... Min gud dotter Emilia har börjar på dagis, dessutom på avdelningen brevid Nattis :) Och precis som Nathalie så går det hur bra som helst för henne, hon storm trivs och är redan som ett åring kung på tronen hehe..
Lika bestämd som sin pappa och envis som mammsen, varken jag och Malin har varit oroliga när det gäller henne. Inte för en sekund..

... Hannah har opererat brösten och är öm men glad :)
Om det här kan få hennes själv känsla att stiga och att hon kan inse att hon är så älskad för den hon är så är ingen nöjdare över hennes nya fina bröst som jag ;) Lycka till med allt tjejen! ...

Hmm... En händelserik vecka! Ska äta middag med moster och mamma nu men bloggar snart igen :))))

//Mamilillan

Väggarna skriker av minnen!

Hemma för att hämta mera kläder, tänker bostätta mej hos mamma inatt igen. Jag älskar att vara hemma, springa i trappan som jag sprang i som tonåring, äta mammas mat med min familj som jag gjort i så många år, vakna i mitt gamla rum där väggarna skriker av gamla minnen, lyckliga som sorgsna men det är mina minnen..
Jag är fullt medveten om att jag är vuxen med mitt egna liv, räkningar och barn-kläder håller mej ständigt uppdaterad över att jag är fruktansvärda 24 år! Men hos mamma kan jag glömma det en stund, får minuter där jag kan låtsas att jag är liten igen med absolut inga besvär i världen.. Jag var ganska gammal när vi flyttade till vårat hus, samma år som jag fyllde 10. Men för mej är det mitt barndomshem, alla mina minnen och känslor föddes i det huset.
Jag kommer fortfarande ihåg min första dag i vårat nya hus, tror att jag log i timmar. Det var en lycka helt obeskrivlig,
jag var världens gladaste 10 åring!

Och nu när jag är hemma i huset så är jag världens gladaste 24 åring!

Packa packa men skriver ikväll från mammas data, har lite roliga nyheter som jag inte hinner skriva om nu :)

//Mamilillan


Gud gav mej rätt förälder...

Inskrivningen i skolan är avklarad så nu börjar allvaret på riktigt igen.. Och på onsdag är det lillans tur att komma igång på sitt nya dagis. Känns som om livet börjar rulla på i rätt riktning igen efter att ha varit väldigt upp och ner i princip hela sommaren. Lärt mej att man måste ta en sak i taget om man inte vill skapa ännu mera röra än det man redan har.
Sen har jag världens bästa mamma också, med henne vid min sida så finns det inga problem jag inte kan lösa.
Gud gav mej verkligen rätt förälder, tack snälla..

Nä ska ner till mammsen nu och stanna över natten, hon ska ha Nattis imorgon när jag är i plugget..
Bloggar från hennes data ikväll :)

//Mamilillan


Bloggare har också ett ansvar!

Läst en hel del bloggar idag eftersom jag legat med datan i sängen ända sen jag vaknade imorse och man stöter på en hel del konstiga inlägg.. Väldigt nöjd över mitt beslut att inte kommentera dessa inlägg, för jag orkar inte hamna mitt i blogg-krigen som verkar härja fritt just nu. Det pratas väldigt mycket om ansvaret man har som mamma, ansvaret man har som studerande, som en i samhället men ingenting om ansvaret man har som bloggare..
Det går faktiskt inte
att skriva om vad som helst för varje bloggare har ett ansvar gentemot sina läsare..
Det som märktes mest när jag läste alla dessa bloggar var att "kompistrycket" existerar lika mycket på nätet som i skolan och på arbets-platser. Finns en hel del populära bloggar som alla verkar följa och yttrar dom en åsikt så hänger många på. Hatar dom nån så hatar vi dom också, tycker dom att man inte kan strippa så tycker vi det också, tycker dom att man inte kan träffa killar om man är mamma så tycker vi det också.
Det är det jag menar med att man har ansvar för vad man skriver, det påverkar människor och inte alltid på ett bra sätt.
Självklart har alla rätt till sina åsikter och det ska man självklart få skriva om men det är inte okej att smutskasta människor och absolut inte okej att hänga ut människor vid namn!

Förstår man inte att man kan förstöra folks liv på det sättet ?
Förstår man inte att man sårar en annan människa, varför vill man det?

Jag tycker synd om såna människor som måste trycka ner någon annan för att känna sej bättre själv, det är sorligt och såna människor behöver hjälp. Handlar ofta om dålig självkänsla och dåligt självförtroende så snälla ni som medvetet förstör för andra, tänk till en extra gång innan ni går på en annan människa. Det kan bli konsekvenser ni inte vill ta del av..
Och har ni aldrig tänkt på att bara för att nån annan gör något ni aldrig skulle kunna göra så betyder inte det att det är nått fel på den personen, bara att den är olik er själva. Är ni tillräckligt vuxna så borde ni förstå vad jag säger och hajja till en aning.. Som bloggare har ni ansvar!

//Mamilillan


Kan krog ägare börja kontrollera vilka dom anställer!

Min och Hannahs "date" igår vart hur mysig som helst, blev på allas vårat freddys som vanligt, nått glas vin och en massa snack. Nått vi kom fram till igår var att vart man än går så finns det alltid en jobbig bartender som bara måste störa än, som verkar tro att det ingår i deras jobb att stöta på tjejer och som tar för givet att den tjejen dom vill ha ska dom få. Det komiska igår var att både hon och jag hade gympadojor, munk tröja och ett par slitna jeans, men inte äns då får man vara ifred. Skrev ju att dom verkar tro att det ingår i deras jobb så då kanske jag ska införa att som gäst ingår det att kunna göra precis vad man vill för att hålla vidriga bartenders borta.. Och detta utan att kunna bli utslängd!
Krog ägare borde hålla mer koll på vilka dom anställer när det gäller bartenders och vakter, det är inte rätt att vi som tjejer / kvinnor ska behöva hålla knytnävarna uppe när vi precis som killarna bara vill kunna slappna av och ha roligt när vi går ut. Lite rättvisa får det fan vara!

Bjuder på lite bilder jag och Hannah Montana tog nere vid bussen, gud va roligt det va gummsan :)



     

//Mamilillan

Vad väntar vi på? Det måste ske nått idag!

Måste börja göra mej iordning för mitt vin drickande med Hannah men orkar inte äns gå upp från sängen. Blev som förlamad när Nathalie åkte till Kristian, tror att min kropp och mitt psyke har hållt sej uppe för henne så nu när hon är borta dör man en smula.. Känner verkligen av hur trött jag är och att jag behöver ta igen så mycket sömn.
Inge mer bloggande på nätterna längre!

Nu till allvaret! Kan vi sluta att döma varandra, det börjar bli så tröttsamt!
Vi lägger ner säkert 9 av 10 timmar på att racka ner andra människor, på att nedvärdera och förolämpa andra. Jag erkänner, jag gör det! Mina vänner, min familj och folk på bussen också.. Alla gör det, och alla borde sluta!
Kan vi inte inse tillsammans att bara för att man är olika betyder inte det att andra människor är sämre än oss?
Vi är uppfostrade på olika sätt med olika åsikter och syner på livet, man kan inte begära eller tro att andra ska tycka och tänka som än själv. Jag skulle aldrig kunna göra silikon bröst, aldrig bli strippa, klä mej i kort kort, bli muslim men det betyder inte att dom som gör det och kan gör fel, för det fungerar i deras liv. Det är precis vad det här handlar om, att andra människor inte är jag!
Jag har ingen rätt att säga varken bu eller bä om andras livs val eller tankar för mina är inte mer rätt än andras, bara att mina fungerar i mitt liv. Jag är så trött på det här..
Som nu ikväll när jag ska ut med en av mina närmaste vänner, jag vet att folk kommer undra.. "Men jaha, va e din dotter då?" och jag vet att vissa tänker "det är så opassande för en mamma att gå ut".
Jag kan faktiskt inte skita i vad ni tycker mer än vad jag gör för det är jag som lever mitt liv, jag vaknar imorgon som mej själv och det gör faktiskt inte ni!
Och är inte livet mer betydelsefullt än så här?
Varje dag kan vara våran sista, vill ni att era sista ska ha handlat om att ni snackat skit om tjejen med för mycket uringning? Varför måste vi hata oss genom dagarna i våra liv?
Kan vi inte se det positiva i att vi är olika, att världen har så mycket att erbjuda. Att det finns så många olika människor i världen och att andras livs-berättelser kan skänka något i våra egna liv..
Jag tänker iallafall sluta döma andra, jag vill älska i mitt liv.. inte hata..

Jag hoppas att det här inlägget blir läst av många och att det berör och får än att tänka efter..
Tänk också på att om ni slutar döma så kanske andra gör, och skulle inte det vara skönt att kunna vara er själva utan att andra människor dömer dej?
Va väntar ni på? Gör något åt saken, inte imorgon utan idag!

//Mamilillan


Fler barn, självmordstankar?

Min städning kom ju av sej rätt rejält igår när alla tjejerna dök upp! Malin, Minnie och Hannah och allas ungar.. Mitt hem förvandlades till en krigszon och jag fick gå omkring och påminna mej om att "ikväll är det tyst och det finns vin i kylen"..
Utan det mantrat så hade jag förmodligen dött av skräck!
Det här med att folk skaffar fler än ett barn är fortfarande en gåta för mej, vill folk ha självmordstankar ?? Inte för att mina hemliga läsare kommenterar speciellt mycket men skulle ni få för er att göra det så snälla kom inte med en massa skit om hur jag kan säga så och bla bla.. Alla är vi olika och jag har bara inte kommit till det stadiet än då jag äns kan tänka mej en till. Nattis är mitt livs kärlek och det enda barnet jag behöver och vill ha hos mej, och med tanke på att man har hem, plugg och relationer som dessutom behöver tid och omtanke så finns det varken tid, vilja eller energi till en till vilde.

Sätter in lite bilder från igår.. Bland annat på hur Nattis rum såg ut efter kriget!
(Dom små bilderna trycker du på mamma så blir dom större, älskar dej!)

                                                                                     Jag och min kärlek!!!
                                                                         


























Ikväll blir det vin med Hannah, så skönt å få sitta och bubbla ett tag utan barn skrik och tids-press.. Och bara tanken på att jag kommer få vakna när jag vill imorgon och inte ha det minsta att göra ger mej bra rysningar.. Den här tiden behövs, tack gud för ensam tid!!! Ska lägga mej och glo på nån film nu, sjukt länge sen jag gjorde det... Bloggar säkert när jag kommer hem hehe, frågan är om man är så pass nykter att man kan läsa det jag skrivit sen?? Hmm.. Ska bli kul å se :)

//Mamilillan

Det här är livet!

Vi Mammor Och Våra Älskade Små!
Det är det här som e livet..



//Mamilillan



Rena skattkistan här hemma!

God morgon liksom.. Det är ett under att jag inte raderade min blogg inatt för hade skrivit ett VÄLDIGT långt och inlevelsefullt inlägg men som inte gick att publicera. Helt plötsligt frågar sidan om lösenord för att kunna lägga ut det jag skrivit, va för trött för att kriga så jag la mej och sov bara.. Hoppas det inte kommer vara samma sak nu för då åker datan ut genom balkongen..

Min storstädning är fortfarande i full gång men nu har jag kommit så långt att man börjar se resultat. Idag ska jag ta mej an tvätten och jag kan garantera att det är minst 10 maskiner, jag vet inte riktigt va jag har haft för mej som låtit det gå så långt.. Det ska bli så skönt när det är klart, som jag hoppas blir ikväll för då kan jag ta hela helgen och bara koppla av.
Sista helgen innan skolan börjar, sommaren har gått så fort..
Under min städning så har jag hittat så mycket saker som jag trodde var borta eller som jag hade glömt, rena skatt kistan här hemma! Det roligaste att hitta var fotografier på Nattis som jag och Kristian tog hos en fotograf när hon var runt ett halv år. Jag la bort dom av nån konstig anledning, tror att jag skulle köpa ramar eller nått men måste ha glömt helt. Så nu ska dom upp på väggen tillsammans med en förstorning på mej och liten.
Börjar se ut som "Linda" här hemma, nått jag strävat efter sen jag flyttade hit och det är ett par år sen. Så nöjd!

Nu kommer Minnie, Nova, Hannah och Kevin snart och tvätten ska slängas in om tio minuter så got to go!

//Mamilillan

Chocken övergick till en hjärt attack!

Trodde faktiskt att jag skulle sova i tid idag men uppenbarligen blev det inte så.. Jag är så stolt över mej själv och min städning, jag har kommit halv vägs på ett dygn och då gör jag ändå värsta saneringen. Har bestämt mej för att vara klar på fredag med precis allt för då kan jag slappna av under helgen som Nattis är hos pappsen. Ska verkligen se till att vila, få sömn och tid att samla ihop mej eftersom verkligenheten kommer tillbaka på måndag..
Skulle behöva sova nu också för imorgon ska vi till Nattis nya dagis och träffa personalen på hennes avdelning. Jag hoppas och ber verkligen att det är människor jag kommer kunna tycka om och lita på, människor som jag känner kan ta hand om min dotter. Det handlar om 6-8 timmar fem dagar av sju som dom har min dotter, så minsta lilla tvivel från mej så vänder jag och går.. Gud, va med oss imorgon...

Jag måste få berätta om min älskade lilla unge och vad hon gjorde idag, det är en sån typisk Nathalie grej att göra!
Hon hoppar i badet och jag diskar i köket, som alltid så pratar vi hela tiden med varandra så jag har koll på att allt går bra men idag .. herre gud idag..
Det blir tyst från badrummet så jag smyger dit för att kolla vad för rackartyg hon kommit på nu då och där står min vilde med vinter kängor, en alldeles för liten dun jacka och mössa på huvudet!
Jag får självklart en chock men som övergick i en hjärt attack för när jag kollar ner i badkaret så flyter det runt en massa kläder med Nathalie ståendes i mitten! Då har hon under min rensning snot åt sej en massa och nu skulle det minsann tvättas!!!
Både jag och Nathalie stod som i chock, jag för att jag såg mitt liv passera förbi och hon för att mamma förmodligen såg väldigt läskig ut.. Det gick till att vi båda bröt ihop av skratt, va ska man säga liksom ?
I hennes värld var ju hon bara påklädd och det är ju inge konstigt, och tvätta kläder gör man ju så va va problemet liksom? Så nu väntas det dagar av att tvätta för allt i alla garderober , soffan och fotöljen, och Nattis vackra verk ska tvättas... Mitt liv, man älskar och hatar så om vartannat att man känner sej skitzo !

Önska oss lycka till om imorgon :)

//Mamilillan

Tänker aldrig mer handla hem nått!!

Håller på med min förbannade stor städning! Dragit fram allt i alla garderober och jag vill skjuta mej själv som äns tänkte tanken på att påbörja det här! Jag förväntade mej en massa att göra men inte så här mycket, det är bokstavligen grejer över hela lägenheten och liten är dessutom hemma och hoppar runt i allt!!!
Mamma var här och tvättade alla mina fönster, är hon inte guld värd ?!?

Näää tänker inte sätta mej vid datan så jag fastnar, för då blir väl det här aldrig klart!
Orkar inte, jävla prylar, ska aldrig mer handla hem nått!!!!!

//Mamilillan

Med kontroll så försvinner dimman..

Sitter med mitt vin och tända ljus ikväll igen, en underbar vana jag tänker hålla fast vid så länge jag kan. I det här får jag min tid, mitt lugn och min balans..
På måndag börjar skolan igen och jag längtar faktiskt, jag längtar tillbaka till rutiner och ordning. Att komma upp i tid, göra nått av sin dag, känna att man är på väg nånstans..
Middag klockan sex, lillan läggs sju..
Plugga tills mitt i natten..
Jag är beroende av ordning och reda som jag säkert nämnt i nå tidigare inlägg, funkar inte saker som dom ska så lägger jag mej i nått slags underläge och ger upp. Jag måste ha en planering och jag måste ha detaljerat om vad som pågår i mitt liv, har jag det så slipper jag känslan av att jag faller.. Ser saker tydligt, med kontroll så försvinner dimman..

Måste lägga mej ner för jag är på väg att somna sittandes.. Men Nattis dagis är stängt imorgon så bloggar säkert på morgonen :) Bjuder på en bild på mej och lillan ..



//Mamilillan

Varför är det så svårt för mammor att erkänna?

Inägget som publicerades nyss skrev jag på dan idag men när jag tryckte "publicera" så kom det en stor text med ordet ERROR ! Eftersom jag hade skrivit hur mycket som helst så var datan nån sekund på att flyga ut genom fönstret men jag lyckades hejda mej, stänga av den och försiktigt gå där ifrån!

Nu när jag gick in igen så såg jag att det hade sparats som utkast, tack gud... Ville nämna det så ni inte tror att jag är helt väck som skriver några minuter efter :)


Sitter med mitt nyfunna rosé vin och tända ljus, stängt av tv´n och ljudet på mobilen ..
Fan va underbart det är att bara vara!
Hoppas från hjärtat att Nattis sover som hon ska nu så jag kan få sova ostört en natt också, känner av det mer och mer att jag blir väckt på nätterna. Får liksom aldrig somna in som jag ska.. Föräldraskapet har sina nackdelar, inte bara en dans på rosor som många verkar inbilla sig att det är.
Förstår inte varför mammor har så svårt att erkänna det för? Det är helt okej att vara förbannad och ledsen, helt okej att känna sej sliten och utmattad.

Det gör än inte till en dålig förälder, betyder inte heller att man älskar sitt barn mindre...

Nu börjar mina favorit tjejer på tv´n .. Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte!



Och ingen blogg i världen kommer mellan mej och mitt program!

Skriver imorgon eftersom man blivit blogg besatt!!!

//Mamilillan

En ny metod, jag ber till gud att det funkar..

Nu är Nattis lämnad på dagis och det gick bättre än förväntat, lättad över att det sista jag såg av henne var ett leende bakom staketet. Min gullunge, oroar mej alldeles i onödan för är det någon som klarar sej så är det hon.
Den tanken behöver jag hålla fast vid för fick posten nyss och hon ska byta dagis!
I 2 år har jag åkt fram och tillbaka till en förskola som ligger en timme bort från där vi bor och eftersom korkade jag aldrig tog körkort så har det innebärt 2 bussar och en helvetes backe två gånger per dag, fem dagar i veckan..
För att hinna allt behöver jag dessutom gå upp halv fem, lillan fem, åka till dagis så hon är där sju, springa ner till bussen för att hinna till tåget och sen till skolan... Jag har känt mej som ett levande lik men nu äntligen är det över!
Hon börjar den 20é augusti och det tar oss en kvart att promenera dit, mamma kommer kunna hämta och lämna för hon bor 5 minuter från dagis och jag vet hur mycket hon har velat hjälpa till..
Jag mår lite så där när jag tänker på Nattis, hon rycks ifrån nånting hon är trygg med och hon känner ju alla på dagiset hon går nu, Hon kommer komma in i en grupp som gått tilsammans i två år, inte känna någon eller känna till dagiset.
Alla säger att barn vänjer sig snabbt och att hon dessutom är för liten att tänka så långt som jag gör, men kan inte rå för att känna som jag gör. Nathalie är mitt barn, det jag skyddar med all kraft jag har, min liten som jag skulle offra mitt liv för om det räddade henne. Det finns inte ord för hur mycket kärlek man har inom sig för den lilla som är äns egen, så tanken på henne första dagar på ett nytt dagis gör ont. Men jag måste väl inse också att Nathalie faktiskt klarar sig, hon har en förmåga att snappa upp saker väldigt fort så hon kommer komma in i gruppen på nolltid. Och jag kommer inte kunna skydda henne mot allt, hon kommer få känna på livets besvikelser och orättivisor oavsett hur mycket jag än försöker att skydda henne. Det enda jag kan göra som mamma är att finnas där när det väl händer och bara vara en mamma, en varm och mjuk person i hennes liv som hon kan lita på och dela sina känslor med.
Kan inte bära hennes liv i mitt men kan dela det med henne..
Bara jag skriver om henne så saknar jag henne, hennes skratt och livsglädje. Finns ingen som henne, hon charmade mej från första stund.. Mitt livs kärlek..

Nu är jag väldigt öppen om mina känslor redan så kan lika gärna fortsätta..
Dom som står mej nära i livet vet (Nu också alla som läser min blogg, hmm) att jag alltid har kämpat med min vikt, har alltid haft komplex för min kropp och det har ställt till med en massa onödigt besvär för mej. Och en hel del dåligt mående, ibland mer och ibland mindre. Jag har försökt med allt för att gå ner och hålla det så men också misslyckats med allt, varför det blivit så kan man ju undra.. Finns säkert hundratals anledningar men jag tänker ge det ett nytt försök.
Och jag skriver om det nu för att jag tänker testa en ny metod. Metoden funkar på det sättet att om folk vet som ni gör nu när det här publiceras så blir det svårare för mej att ge upp, för att ge upp är pinsamt. Nu måste jag på nått sätt fixa det så jag slipper skammen i att skriva om ännu ett misslyckande..
Jag vet att insidan är det som räknas, att det fysiska inte är den man är. Men jag vill kunna titta på kort eller i spegeln och känna mej okej, för jag ser inte ut som mej..
Jag tänker också göra det rätt den här gången, inge svältande eller konstiga bantnings metoder. Börja träna, äta sundare, inge mer små ätande.. Jag vill börja ta hand om mej själv bättre, se till att jag faktiskt klarar det om jag vill.
Ber till gud (som jag tror på var och varannan dag) att han ger mej styrka, kärlek och tröst för det kommer bli svårt att bryta ett livsmönster. .

Ska rensa kyl och frys på "smask" nu så bloggar imorgon..

//Mamilillan

Morsan pajjade tårtan!

Kommer några bilder från lillans kalas men tuvärr blev många suddiga :(
Nu kan jag ju avslöja att jag och Jimmy pajjade hela tårtan ! Började med att jag skulle kasta en liten bit men allt slutade i att vi sprang runt som idioter i lägenheten med all tårta. Både han, jag och HELA mitt hem var insmort i hallon och blåbär! Ett av dom roligaste barn-kalasen på länge :)
Nattis var ju för charmig som trodde att mamma blödde, tog ett tag innan hon fattade att mamma förstört hennes tårta och att det var bär och inte blod..
Som tur va så hade super mamma en extra i beredskap!
Jag ramlade dessutom hejdlöst i badrummet, rakt in i tvätt maskinen men tror du vårat krig slutade för det?
NEJ!
Det är alltid jag och Jimmy som sätter igång sånt här, har varit likadant sen vi va små.. Vet inte vad det är men vi framkallar nått "skadat" hos varandra :) Älskar dej ditt mähä, men det vet du!

Nattis önskar sej önskning och blåser ut ljusen med mamma!



Hannah, Malin, Minnie och jag! Älskar er så mycket mina tjejer!



Nattis fifi-ryggsäck från Gudfar, Ullis och Sebastian! Nya favoriten som ska med ÖVERALLT!



Jag och Jimmy har krig !!!



Kalas-fotografen Minnie tar en paus!



Emilia och Nåna pussas :)



Min nöjda tre åring! Super kalas min älskling!



Blir lite väl om jag sätter in alla tusen kort så det här tyckte jag räckte.. Känner mej så lycklig över att min dotter fick sitt efterlängtade kalas och att det blev så lyckat som det blev. Och tack igen alla som kom!

Imorgon börjar vardan igen, Nattis ska till dagis efter att ha varit hemma hela sommaren. Känner mej lagom illa-mående över att behöva lämna henne igen, va så länge sen.. Hon börjar dessutom på en ny avdelning imorgon så det kommer att vara mycket nytt för henne med, funderar på om jag ska vara med henne hela dan så hon hinner vänja sig vid miljön igen innan mamma vinkar av henne .. Min prinsessa, lämningen är det värsta jag varit med om.
När hon började på dagis så trodde jag att det skulle bli bättre men jag står fortfarande typ 2 år efter vid staketet och snokar, kollar om personalen är med henne, om hon leker med någon..
Paranoid morsa man är, men det är jag.. Ska man göra liksom ?
Måste sova så vi inte försover oss det första vi gör men nu är lite bilder inne som jag lovade ..

//Mamilillan

Kalaset är över..

Nattis kalas är över och det vart riktigt lyckat, hon fick en massa som hon ville ha och nästan alla som hon håller närmast hjärtat kom. Nu sover hon som en stock efter allt liv, jag hade nog däckat jag med om jag sprang maraton..
Jag tänker inte avslöja för mycket om kalaset för bilder sätts in imorgon och varje bild har sin historia, var fullständig kaos här hemma kan jag väl säga ;)
Men jätte tack till er som kom, både jag och Nattis uppskattade det enormt!
Och tack mamma, moster Putta och Hannah för all hjälp, hade fått en hjärt attack om det inte var för er !

Imorgon ska Danne firas och på måndag Maria, fan va alla fyller år och fan va pengarna sinar!
Fick ångest nu när jag började tänka på ekonomin så stänger av datan och sover bort det istället :) Väldigt effektivt ..
Men sätter in bilder på kalaset imorgon, herre gud assåå.. Kul hade vi!

//Mamilillan


Brollan 30 år, grattis min krigare!

Grattis Min Älskade Storebror som fyller 30 år !
Älskar dej även i våra krig     
// Din liten



//Mamilillan

Jag tänker aldrig mera glömma.. Jag är inte ensam..

Tårtor och allt va fan det heter är klart nu, tog mamma och min moster till hjälp så nu kan jag andas!
Min underbara mamma tog dessutom Nattis över natten så jag kan små fixa här hemma och för första gången på väldigt länge kommer jag få sova en hel natt utan att bli väckt.. Hela kroppen skriker efter sömn !
Nattis är ett "mardrömms-barn" och det är så fruktansvärt jobbigt både psykiskt och fysiskt, att aldrig få somna in ordenkligt och att alltid ligga beredd på att rädda lill-tjejen från sina drömmar.
Ett tag va jag inne på att nått befann sej i hennes rum för det är bara där hon har mardrömmar, men jag var tvungen att släppa det för tanken på att det "sprang runt" andar hos mej gjorde mej paranoid. Jag är liv rädd för sånt där!
Jag vill inte ha döda folk i mitt hem, inget knarrande eller knakande
. Många försöker lugna sånt med att "det faktiskt kan vara en god ande" men jag skiter i vilket! Här bor vi synliga människor och absolut inga färglösa döda tack!

Från en sak till en annan..
Jag kollade igenom bilder på datan och insåg att jag har så många människor i mitt liv som jag älskar och uppskattar,
så många som har funnits med i alla episoder i mitt liv. Man glömmer så lätt hur lyckligt lottad man faktiskt är, det finns så många ensamna människor på denna jord och jag är inte en av dom.
Jag har vänner att gråta med, att skratta med. Vänner som stöttar mej och som finns där.
Jag får mess på mobilen, mess från människor som undrar hur jag mår. Jag får samtal från vänner som vill dela sitt liv och känslor med mej, samtal om hur mitt liv ser ut.. Människor som bryr sej om mitt liv..
Hur lyckligt lottad är inte jag?
Jag tänker aldrig mer glömma, att vad jag än går igenom, hur ont hjärtat än har..

Jag är aldrig ensam..

//Mamilillan

Va e det för fel på mej?

Störstäda, baka tårtor, rensa Nattis rum på leksaker, byta storlek på hennes skor, ringa o dubbelkolla om socker-kakor och chocklad-rutor, handla med mamma .. Kommer bli en lång dag idag!
Men jag e lite skadad asså.. Med tanke på att jag ska hinna allt, vad gör jag nu?
Jooo jag har fikat med Kristian och våran dotter, pratat i telefonen i 2 timmar och nu bloggar jag...
VA E DET FÖR FEL PÅ MEJ?!?

Lika bra att stänga av den här datan som ständigt ropar efter mej..

//Mamilillan


Som bambi på hal is!

Nathalie ligger däckad i sin säng och jag ska krypa ner i min vilken sekund som helst..
Jag, Minnie, Nova, Hannah, Kevin, Mamma, Lena och Pappa firade stora tjejen så där lite lagom idag bara eftersom själva kalaset är på lördag. Men hon var super nöjd som det var :)
Nattis fick fifi-sängkläder och fifi- rullskritskor av Minnie och hennes familj så nu måste jag göra om hela hennes rum till fifi! Hon har ju redan huset, dockan och blomman så nu ska mamma fixa!
Hannah och Kevin hade köpt världens charmigaste skor till henne, ett par råsa/vita nike gympisar :)
Hon kommer vara sååå snygg min älskling i sina tuffa skor i sitt fifi-rum :)
Moma hade jag lust att strypa som inte alls är ovanligt
för i hennes så fina paket låg det nå jävla musik skit som låter nå fruktansvärt! Hon gav henne ett piano för inte alls så länge sen och efter det så har min hörsel blivit nedsatt, med den här så kommer jag att bli helt döv !
Nattis har iallafall haft en super mysig födelsedag och det är det enda som betyder nått ..

                                                                     Nattis med sina nya rullskritskor :)
                                                                                    Bambi på hal is



Nova :)



Tufft att vara tre år, måsten med vila när man har nya skor :)



Kevin :)



Min stora tjej !



//Mamilillan

Grattis min älskade dotter..

Grattis min älskade dotter..
Du ligger och sover nu, så tryggt och varmt i din säng. Mammas ängel..
Tre år idag, du blir stora tjejen nu!
Jag minns det som igår när jag fick dej i min famn första gången, du låg där så ovetande om världen, så oförstörd och ren. Minns ditt första skratt, dina första ord, när du kröp runt mammas ben..
Dina första steg, jag höll andan med dej.. Kände mej stum över hur stark vilja du hade, du klarade allt du ville..
Det gör du än idag min vackra..
Du gör mej stolt varje dag, du ger mej lycka varje sekund. Va är mitt liv utan dej, utan min stolthet..
Du kommer föralltid vara min nummer 1!

Tre år har gått, tre år med dej och så många mer ska vi dela du och jag.
Kommer finnas där att stötta dej, hålla din hand genom livet, för evigt din mamma...
Älskar dej Ängla Stella Nathalie, min tre åring.. Det är din dag idag, det är din dag alla dagar..








//Mamilillan


4 dagar blir en bok!

Nej jag har inte dött! Har varit dålig på att uppdatera men sista dagarna har bara flygit förbi..
Åkte till Minnie i lördags och jag hoppades ju på en drink som jag skrev innan jag åkte, men nej nej.. Det slutade med åtta drinkar var för mej och Minnie och en väldig irriterad Jimmy!
Vi va nere på kvarters krogen i hässelby och upptäckte att där fanns det en lite för trevlig bartender som gärna bjöd på drinkar och varför säga nej ? Min plånbok var så lycklig dan efter :)
Ganska uppenbart men jag och Minnie blev iallafall ganska "roliga" efter all dricka, lika kul var det inte när vi vaknade i söndags.. Jag brukar ALDRIG må dåligt efter att ha varit ute men det här var det värsta jag varit med om, mitt huvud kändes 10 kilo tyngre och varje gång jag rörde mej för snabbt ville jag spy. .
Minnie kom upp från sängen och såg ut som om hon vaknat upp från dom döda, hade jag haft orken hade jag skrattat..



Söndan träffade jag Hannah och gick på bio som jag inte gjort på flera år. Nästan för pinsamt att säga men vi gick och såg Arkiv x! Men det ansvaret ligger helt på Hannah och inget på mej!
Trodde den skulle vara dålig men den var värre än så, man satt och väntade på en handling som aldrig kom och innan man visste ordet av det så va filmen slut..
Men våran "date" var inte förgäves för vi åt jätte god mat innan filmen och hann snacka skit i två timmar :)



På måndan kom lillan hem och guuud va jag hade saknat henne! Känns alltid som om hon har vuxit en meter och lärt sej ett språk när hon varit borta i mer än ett dygn. Vet att det är jag som är virrig men kan inte hjälpas..
Efter ett par timmar hemma så ringde Mr Big och var på väg hem så vi packade väskan och åkte dit, han va hemma i två dagar så han åkte imorse. Vi är fortfarande kvar och väntar på skjuts hem..
Var av personliga orsaker han kom hem men jag är bara glad att man fick man träffa honom lite, hans jobb förlängs ju hela tiden så ingen vet när han kommer hem igen..

Skrev kort kort om allt men blir så när man inte bloggat på ett tag, två dagar så har man en hel bok att skriva..
Men Mr Big lämnade kvar datan hemma så blir ingen lång tid mellan gångerna på ett tag :)
Ska packa ihop hos nu och åka hem, tack gud för Nattis Foffa (Morfar) och hans bil :)

//Mamilillan

Date med min drink!

Åker snart till Minnie och hoppas på en stoooor drink när jag kommer som tack för att jag åker i spö regn!
Så komiskt att nu när man är barn ledig en helg och har tiden att ligga och njuta av solen så blir det skit väder, så typiskt min tur..
Kristian och Julia hämtade lillan för nån timme och skulle till farmor och farfar över helgen, vet att Nattis storm trivs där. Dom har ett stort hus med en gigantisk tomt i järlåsa utanför uppsala, farmor har dessutom två katter, en hund, en massa höns och en tupp så Nattis lever livet där ute. I början när Kristian började ta med henne dit ville jag strypa honom av anledningar jag kanske inte borde lägga ut i bloggen, men milt sagt så finns det olösta problem mellan mej och hans föräldrar angående Nathalie. Men jag är glad att jag bet ihop så pass mycket som jag gjorde för Nattis trivs där och det är huvudsaken, och jag känner mej lugn för jag vet att hon är med pappa..
Saknar min liten redan..

Nä ska börja åka till min drink :)

//Mamilillan


Lagom skit snack är sunt!

Jag och Hannah har spenderat ännu en dag av att kasta galla på folk vi inte gillar, så skönt å få saker sagda och ut ur systemet. För Hannah var det så bra att hennes migrän försvann, den som säger att lite lagom skit snack inte är sunt vet inte va dom pratar om.. 
Nattis och Kevin har härjat som vanligt men idag glömde dom såp-bubblorna till våran stora förtjusning, fick skura upp annat men tack gud inge bubbel-bad! Får fortfarande gåshud när jag tänker tillbaka på bubblorna och mej i fifi-huset, svårt å skaka av sej en sån traumatisk upplevelse faktiskt :)

Imorgon åker lillan till Kristian, vi har ändrat så att det blir varannan lördag till måndag istället så han kan sköta sitt jobb som han ska. Jag ska ta vara på tiden och styra upp röran här hemma, ser städat ut men öppnar man lådor och skåp så finns risken att man blir begravd under. Det ligger allt från skor till reklam i varje vrå hemma och det driver mej till vansinne att veta. Jag är beroende av att ha det organiserat, är det röra hemma så fungerar ingenting för mej. Måste ha min ordning hemma för att sköta allt som måste skötas.. Komplicerad man är...
Men kommer kunna sova gott med vetskapen att allt är klart på måndag!

Ska lägga mej och somna framför tv´n nu, hoppas det går nått skit program så man inte fastnar!

//Mamilillan







ironik   stay with me


Du o jag!

Jag behöver ingenting mer i mitt liv så länge du finns hos mej,
så liten men du fyller mitt hjärta med så mycket kärlek och styrka att jag klarar allt, om jag bara har dej!
Innan jag väntade dej bad jag om att bli lycklig, om att få känna lugn..
Gud hörde min bön och gav mej dej.
Du är min Ängla, Min Nathalie..
Mammas Bulla, mammas allt  




//mamilillan



Kräftstjärtarna ropar på mej!

Hemma från kryssningen och så slut i kroppen.. Jag hade ju lillan så drack nån drink eller två men inte så jag kände av det, lik förbannat känner man sej bak full dan efter. Jävla ålands båtar..
Det var iallafall en lyckad kryssning!
Tror att alla i släkten var nöjda och det finns nog ingen som skulle tacka nej till att åka igen, ovanligt att känna så men vi är en komplicerad, ganska skadad men härlig stor familj. Det finns många fel och brister men vi älskar varandra nått enormt och i det stora hela så tror jag att det är de som betyder nått. I slutändan så är det kärleken som väger mest så jag känner mej lyckligt lottad över min störda släkt, kunde varit värre.. Eller hur mamma?
Men kryssningen iallafall.. Vi åt deras buffe när vi kom på båten och som vanligt så stoppar man i sej allt och vill dö efteråt, men deras mat är värd smärtan för gud va god den är! Om jag blundar så kan jag fortfarande se den stora vita skålen med kräftstjärtar, nästan så jag hör hur den ropar på mej.. "Linda, ät mej!"
Dansen va dansen liksom, alla sprang som galningar mellan bordet,baren, dans-golvet och askkoppen.. Man gick nog ner buffe kilona ganska snabbt :)
Å min älskade liten hade verkligen så roligt, va rena paradiset för henne med spel automater, allt godis och musik. Sen mår hon som bäst när alla är tillsammans, hennes första smeknamn på lekis va "vallhunden". För dom som känner Nathalie måste hålla med om att det namnet säger allt om henne, mammas lilla vallhund :)

Sätter in några bilder :)

Jag och Maria dööör av skratt (som vi gjorde hela kryssningen)



Jag ser ut att vara speedad, va händer?!?!



Nattis dricker barn drink :)



Nattis o kusinen dansar vid pianot :)



Min vilde som alltid ska vara värst :)




Min fotograf aka Maria som gulligt nog fotade hela kvällen mailade alla bilderna till mej och just som jag höll på å spara alla insåg jag att det handlade om nästan hundra kort! Så ja sparade bara några och tar resten imorgon, det jag skulle komma fram till är att så fort dom e sparade sätts några fler in .. Så trött att jag inte orkar andas så bilder blir sen.. Måste lägga mej och vila bort buffe maten, åhhh kräftstjärtar!

//Mamilillan


RSS 2.0