Inte död ..

Lämnade precis liten till Kristian och är "ledig" för första gånger på veckor.. 
Har hällt upp ett glas vin och en skål med godis, nu är det dags för Linda-tid :) Såg att jag inte bloggat på 2 dagar, tydligen varit mer upptagen än vad jag trott. Helt sanslöst hur mycket jag har hela tiden, inte äns när jag sitter så "sitter" jag.
Låter lite konstigt men ni fattar...
Skulle skriva vart jag åkte sist jag bloggade men det tar tid så det får vänta lite, har inte ork att lägga ner energi på världens längsta inlägg...

Ville bara skriva att jag inte är död :)
Bloggar ordenkligt när jag har orken tillbaka..

//mamilillan

Kan det bli bättre?

Lämnat Nathalie på dagis och snart springa vidare.. Ville bara skriva att jag haft världens bästa morgon!!!
Jag vaknade i tid och utvilad och Nattan vaknade med ett gap skratt jätte lycklig :)
Kan det bli bättre?

Kommer skriva ikväll om vart jag ska..

//Mamilillan

Snön gav oss en härlig eftermiddag :)

Snön medförde faktiskt en ganska härligt eftermiddag för mej och liten igår. Jag höll på å dö av att vara instängd så jag klädde på mej med allt jag hade i garderoben och samma med Nattan och sprang ut i snön.
Vi hade snöbolls krig, byggde snö slott och snögubbar, och det var så roligt :) Så jag håller nog med i det där förbannat jobbiga ordspråket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Kommer ihåg när mamma alltid sa så å jag ville ta livet av henne men visst stämde det..



Nu ska vi krypa upp i soffan och kolla på disney innan bad och läggdags, lovat att ligga i sängen med henne idag.
Hmm, undrar om jag kommer somna??? Svaret är ganska uppenbart ..

//Mamilillan

Kalaset i bilder:)

Alicia 4 År :)



Min Nattan så fin i hårband :)



Nova hjärta Faster för alltid :)



Alicia med pappa Krok och farmor Pippi!



Kusefinerna bus !




//Mamilillan


Att vara tonåring är dramatiskt

Jag ruttnar! Nu är det mer snö ute än det varit på hela vintern, och jag som ville ha ett slut på det här nu!!!
Känner hur jag vill skylla på nån men på vem?
Som tur är så är det Mariah Carey weekend på VH1 så sitter fastklistrad vid tv´n, gillar inte låtarna som släpps nu men på 90 talet var hon en av mina stora idoler :)
Jag har minst 1 minne förknippat till alla av hennes låtar iom att jag var ett sånt där galet fan med bara hennes musik på, plancher, filmer.. Dramatiskt att vara tonåring ..
Första dansen jag dansade med min ungdomskärlek var *without you*, *Hero* är Jimmy, så mycket Jimmy, *I´ll be there* var min och min absolut bästa väns låt vi hade tillsammans, *emotions* var låten som fick mej att vilja skaffa körkort...
Jag kan räkna upp tusentals delar av mitt liv som är förknippade med M.C..
Stackars min mamma! Hon fick stå ut med mitt skrikande om min stora idol dygnet runt hehe, kan inte ha varit lätt..

Jag undrar hur Nattan blir som tonåring, hur det kommer att leva tillsammans med ett trotsig 13´åring..
När hon spelar för hög musik, kommer hem med sin pojkvän, blir tagen med cigg och alkohol, är full första gången.. Det gäller att bli starkare tills dess för fy fan, vilket jobb!
Men en sak jag nästan kan lova är att hon precis som mej kommer att rymma till sin moma var och varannan dag, som jag gjorde till min ..

//Mamilillan

Applåder till HM!

Kollat runt på kläder på nätet och hittade massor till lill-Fia :)
Hm har fått in jätte fina barn kläder till våren, både pojk och flick kläder.. Nattans garderob behöver uppdateras för hon har växt nått enormt och dessutom så blir barn kläder så slitna så snabbt, iallafall hennes.. Har ju en vilde så hål och fläckar som inte kan tvättas bort är vanligt här hemma :)


                                                                                                

//mamilillan

Det här äret är inget emot va nästa kommer att bli!

God morgon :)
Kalaset igår blev precis som förväntat, kaos! Alla dessa barn, ljudnivån, röran.. Men kul hade vi, och Nattis var super nöjd :)
Alicias älskade pappa och farmor var för klockrena då dom klädde ut sej till kapten krok och pippi långstrump och körde fiskedamm, det inte så klockrena var att ungarna blev rädda för kapten krok hehe...
Nästa år så är Kian med också, Cissis och Sabinas bebisar också.. Känner på mej att det här året inte var nått i jämförelse med nästa!
Vi kom hem så gott som döda igår, slängde ihop en lätt middag och säckade ihop. Jag då som så vanligt lyckas somna med Nathalie.. Laz förberede med godis och film i vardagsrummet och jag skulle bara "vila ögat" lite brevid Nattan, men jag somnade säkert innan henne. Så det blev att väcka mej och sen satt jag och såg dubbelt i nästan 2 timmar innan jag äntligen fick lägga mej och sova :)

Nu ska jag ringa Minnie och ha vårat väldigt normala morgon-babbel :)

//Mamilillan

Nä nu får det räcka med den här jävla vintern!

Jag och Nattan vaknade tidigt tidigt idag å såg snön rasa utanför fönstret. Va fan, jag har fått nog av vintern nu. Har utvecklat en allergi mot overaller, vantar, mössor, kängor, kyla, pulkor. Jag vill till värmen, till dagar då man drar på sej ett par tights, en tunika och ett par skor o är klar för att gå ut..
Vem orkar det här, det har varit vinter alldeles för länge nu. Till och med Nathalie tycker att det är jobbigt..
Längtar efter kvällspromenaderna, ljuset, värmen ..



Ska ju till Alicias kalas om ett par timmar, Nattan räknar minuterna till vi ska gå ..
Det enda jag har i huvudet är att vi måste låna bilen för att snurra runt i en buss i detta väder gör jag bara inte. Okej om det låg lite närmare men nopp, dom bor ju evigheter här ifrån :(
Ska väcka Laz snart så han kommer gång med jagandet, snälla snälla låt oss få åka bil !!!!
Känner ni paniken???

//Mamilillan

Om himlen finns ..

Skrivit förut att jag älskar att höra människors argument och åsikter, vad dom tror på och inte..
Skulle vilja höra svar på detta, korta eller långa svar är upp till dej men skriv gärna.. Skulle vara kul å höra hur människor känner ...

*Om himlen finns, vad vill du att gud säger till dej vid pärleporten?*

Jag ska själv tänka igenom mitt svar och vad jag skulle vilja att han sa, svårare än va jag trodde ..

//mamilillan

Ta vara på tiden med familjen ..

Försökte blogga imorse men texten "error" visade sej hundra gånger om tills jag gav upp och åkte til dagis med liten.
Spenderat min dag med Malin, evigheter sen hon och jag fick en hel dag helt själva så det har varit fruktansvärt skönt. Jag har känt henne sen vi var små och alltid pratat tusen gånger om dan men sen vi fick våra döttrar har det minskat. Vilket är helt naturligt men det betyder inte att jag saknar henne mindre..
Gud vet att hon kan gå mej på nerverna, men det är inte för att jag ogillar henne eller att vi har problem. Utan hon står mej så nära att jag har svårt att skilja på vad som gäller mej och vad som gäller henne, så när hon tar beslut jag inte står för skulle jag kunna mörda människan.. Så mycket älskar jag henne :)
Men det har behövts iallafall, en hel dag av babbel och uppdateringar om allt som händer, och om tjejerna definivt..
Malin Malin, den jag känt längst..

Fan va skönt med helg :)
Ska verkligen ta dom här dagarna och umgås med min älskade familj, att verkligen umgås. Ingen tv, inga filmer, inga separata sysslor utan att faktiskt ta vara på tiden tillsammans.
Ska på kalas hos kusefinen Alicia imorgon som blir hela 4 år, kan inte förstå hur snabbt tiden går. Inte bara för min egen, utan att alla andra ungar växer dom med..
Min är 3½, Jimmy och Minnies är fan 4 och 2½, och Malins 1½...Känns som igår, och imorgon är dom 13.. Fiii asså..

Ska göra momas kända omeletter nu, eller iallafall försöka ..

//Mamilillan


Kikar in i ett annat hem ..

Förstå å vakna i detta, vilket lugn ..


En väldigt privat ute-plats, perfekt..


En stilren hall borde alla hem ha !


Vilka kvällar ..


Älskar hur ljuset faller, och böckerna på väggen ..


Tapeterna skulle jag riva snabbt som fan, men det ser inbjudande och varmt ut..


Dröm ..


Öppna ytor och ett underbart ljus... Gillar den blandade känslan av gamalt och nytt ..



//mamilillan

Då och då ska vi absolut fuska :)

Haft världens mysigaste dag idag :) Därav bristen på bloggandet..
Hade frukost date med min mamma, ny pressad apelsin jouise, kokta ägg... En sån riktig frukost man aldrig orkar göra i ordning hemma. Sen på dan somnade vi skav-fötters på soffan framför tv´n, döda efter en massa mat och äppelpaj :)
Att äta nyttigt, eller att äns tänka hälsosamt hos mamma finns inte på världskartan. Hon är en av dom som bor framför spisen, och allt hon gör oavsett på vad eller hur så är det så fruktansvärt gott att man alltid äter mer än vad man borde.
Ska man gå ner i vikt, gå inte ner dit!
Dan fortsatte i samma anda när jag o liten kom hem. Lagade ordning mat, la upp det på en jätte bricka och sen gick vi in i hennes rum och bäddade ner oss framför Ronja. Släkte ner och käkade framför tv´n.. Det var länge sen som vi hade det så där mysigt bara hon och jag, och vi behövde det verkligen. Man kunde se på henne att hon verkligen mös och att hon hade det roligt, och jag kände precis lika starkt som henne. Ska inte bli en vana att äta i sängen precis men då och då ska vi absolut fuska :)


Hon tar konsekvenserna för mitt handlande..

Got damn va jag bloggar :) Men den här gången har jag gjort mej förtjänt av det då jag verkligen kämpat mej igenom en massa "piss-göra". Inte lätt att vara vuxen, förstår inte riktigt varför man längtade som en tok när man var i tonåren.
I bilden jag hade av att vara vuxen så fanns det inget om räkningar, jobb, pappersgöra, städning, möten eller tids anpassningar. Jag såg alla valmöjligheter och att jag kunde ta beslut själv, hur jag kunde ränna på nätterna utan att fråga om lov, bränna pengar utan att få skäll, sjukt nog fanns rökning med i min bild på mej som vuxen.. Jag tyckte det såg så coolt ut när brorsan stod med en cigg o sina polare, min syster som jag avgudade rökte och dessutom med pappa..
O det är så sant som man säger att barn gör vad du gör, å inte va du säger.
När jag kommer över såna här tankar så inser jag verkligen hur mycket jag måste anpassa mej och tänka mej för, för att ge Nathalie det absolut bästa. Genom att inte röka lär jag henne att det inte är okej, genom att låta henne göra sej förtjänt av presenter, leksaker, godis, va det än må vara så lär jag henne att värdera pengar och värdet i saker.
Allt jag gör, allt jag säger tar Nattan konsekvenserna för. Och man ska inte luras av att dom är små för redan nu sätts det små frön och frön växer, som förälder och förebild ligger det ansvaret på mej att sätta positiva frön. Gäller alla vuxna egentligen som finns i Nattans liv, och kan dessa inte tänka på henne behöver dom faktiskt inte vara delaktiga i henne när hon växer upp. Låter elakt och hårt men som mamma så måste jag tänka minst 10 år framåt när det gäller henne och vissa saker går jag bara inte med på..

Gud va jag saknar min liten nu när jag tänker på henne och alla hennes små sätt...

Dags för syskon?

Både jag o Nattan vaknade innan alarm klockan, utvilade och glada :)
Konstigt att jag inte går på knäna när jag ändå varit uppe halva natten, tacksam tacksam.. Idag ska jag göra alla de saker som jag skjutit på och inte har nån vidare lust med, måste få såna saker gjorda också så likabra att ta alla i samma smäll.
Finns ett ordspråk " jag måste göra det jag måste först, och sen de jag vill".. Följer man det flyter nog livet på ganska probemfritt kan jag tänka mej ..
När jag är klar ska jag unna mej en fika hos min kusin Sussie..
Vi har inte setts på flera år och sista året har vi inte pratat alls så det ska bi riktigt kul att träffa henne, och henne nyfödda Deángelo som bara är några dar gammal :)
Åh vilken längtan jag kommer få, kände av den redan när jag pratade med henne igår på telefonen.. Dags för syskon till Nathalie??

Ush och fiiii, iskallt ute...

//Mamilillan

A trip down memory lane..

Hatar att sex and the city börjar så sent för min kärlek till serien gör att jag håller mej uppe trots att jag är trött o borde sova..
Idag efter stor städningen o allt så är jag helt död men icke, jag stannar uppe för min "linda halvtimma"..
För att hålla ögonen uppe så har jag kollat på foton och kom över en massa från när liten var liten :) Tiden har gått så fort, förstår inte hur vi hamnade från att ligga på bb till att springa på föräldra möten ?
Alla föräldrar känner likadant o det är en tröst i sej, men jag önskar ändå att jag kunde vrida tiden tillbaka och få känna känslan av min nyfödda. Alla åldrar o tider har sitt speciella, men känslan av att komma hem med sin dotter, att precis ha blivit en egen familj kan inte mätas med något i världen.. Min dotter, min vackra dotter...

Precis lärt sej krypa min skalle-per :)


Sur-puppan, kan man bli charmigare ?


Älskar det här fotot på oss:)


Så liten min liten


Hjälp va jag ser ung ut! O min liten ser vettskrämd ut ! :)


Rocky balboa, redan då en riktig bus unge


//Mamilillan

Om människor skulle lära sej att lyssna..

Det går ett program på 9án varje söndag som heter "actors studio" och som jag älskar! James Lipton som intervjuar är en av dom människor jag skulle kunna lyssna på i timmar, hans röst och sätt att prata och formulera sej på fångar äns intresse redan vid start. Det kommer en ny skådespelare för varje gång och James frågar de frågor som aldrig ställs..I slutet av varje program så ställer han 10 enkla frågor man bara kan svara med ett ord. Och han brukar säga att dom svaren säger lika mycket som en 30 minuters intervju..
När jag kollade sist och frågorna kom så tänkte jag på vad Laz skulle svara och det chockade mej att jag faktiskt inte visste !
Spekulera kunde jag men inte veta säkert. Jag läser honom som en öppen bok och ibland känns det som om jag vet mer om honom än han själv, men enkla enkla saker har gått förbi..
Så när vi la oss påbörjade vi tretusen frågor :)
Jag som är så nyfiken och nosig över lag körde ju på av bara fan när jag faktiskt hade tillåtelse att vara "snokig",
Och jag lärde mej massor :) Tips till alla att göra, man kan aldrig lära känna varandra för mycket och att visa intresse i en vän eller den man är tillsammans med är det finaste man kan ge..



Är det något som fascinerar mej så är det människors livsöden, funderingar, upplevelser, åsikter..
En av de bästa saker jag vet att göra är just det, att lyssna på människor prata och att disskutera livet med någon som har talets gåva. Känner ett par som har det och jag kan lyssna i timmar ..
Det är synd att människor är så själv-upptagna och ego centriska för att man vinner mycket på att lyssna på andra,
finns så mycket att lära i andras livs-val. Jag har hittat många lösningar i mitt liv av att se på andras sätt att leva, jag har lärt mej vilken sorts person jag vill vara genom att titta på andra..
Tänk om människor skulle kunna stanna upp ett tag och faktiskt lyssna, världen skulle vara en bättre plats för oss alla..

//Mamilillan

Antingen så svälter hon eller får ätstörningar..

I 1½ timme satt vi vid matbordet...
Hon har kommit in en period igen då hon behandlar mat som om det är mögel. Ingenting är gott, allt är äckligt, hon är mätt, hon har ont i magen, hon är trött, hon vill vila, det är nå fel på stolen... Rena rama dårhuset runt middags tid med andra ord.
Jag har googlat lite, läst artiklar och jag kommer ihåg en del från skolan också, just att det här kommer i perioder i vissa åldrar. Men hur gör man då ?
Om jag låter henne slippa så svälter ungen och jag skulle känna mej dålig i min föräldra roll.
Om jag "tvingar" henne att äta så finns risken i att jag tar bort hennes mat lust helt, och i värsta fall (låter dramatiskt) men så kan hon få ät störningar i tonåren..
Så hur gör man?
Om ni tänkt kommentera svar så absolut, men.. Om ni kommer med att man får ge ultimatum eller "hota", sukta eller  nått i den stilen så är det bara att glömma. Det funkar nämligen inte på min dotter !
Säger jag att tv´n i hennes rum ryker så låter hon mej ta bort den och leker med något annat, säger jag att hon får godis efter blir hennes svar förmodligen" det behövs inte mamma"... Nathalie har en vilje styrka som är otrolig, inte många vuxna kan mätas med henne. Jag är jätte glad för det, för jag vet att hon kommer att gå långt i livet och jag behöver inte vara speciellt orolig för henne heller men i såna här fall skulle jag kunna strypa ungen!
För vill hon inte äta så äter hon inte!
Vad gör man liksom!?

//Mamilillan

Man ser allt när solen lyser på ..

Suttit i telefonköer till vårdcentralen, verkar som om hela sveriges befolkning är sjuka för det är omöjligt att komma fram..
Remissen till en astma läkare har fortfarande inte kommit och det är en vecka sen vi var där, men fick reda på igår att man kan få en inhalator på vc. Lika bra att hämta den tills vi får en tid..
Andningen är betydligt bättre men fortfarande inte bra, märks mycket när det är läggdags. Men det gäller att fortsätta hitta lösningar, som att sova i mammas säng brukar underlätta ;)

Idag blir det att ta hand om hemmet för det är då inte städat..
Jag trodde att det var städat igår när vi la oss men idag när solen lyser på så ser man alla damm-råttor, alla fläckar o ojämnheter. Jag är idiot pedant, allt måste vara symetriskt, mår verkligen jätte dåligt om saker är fel hemma så att se detta gjorde inte min morgon jätte trevlig precis. Så fram med dammsugaren, moppen, damm-trasan.. Nu ska det skina o bli rent!

Snacka o meningslöst inlägg :)

//Mamilillan


Jag satt med andan i halsen..

Tillbaka..
Lämningen gick bra :) Jag stannade kvar en stund och lekte med henne så hon kom tillbaka in i gruppen, o så fick jag hjälp av hennes bästa kompis Dina som välkomnade Nattis med öppna armar. Dom är så fina ihop tjejerna, där man hittar den ena finner man den andra..

Så till filmen vi hyrde på alla hjärtans dag, "eagle eye" och den var idiot bra!
Jag satt som på nålar hela filmen och kunde knappt andas vid vissa tillfällen, har ni inte sett den så se den :)
Jag tänker inte förstöra den genom att berätta hela handlingen (trots att jag vill) men det är ett absolut måste att se!



Nu ska jag göra alla mina "måsten" för idag så jag kan vila en stund innan jag hämtar liten igen. Jag är fortfarande bra trött efter veckan som varit, det är underskattat hur kämpigt det faktiskt är med sjuka barn..

//Mamilillan

Älvan vann :)

Ska börja röra oss mot dagis snart, lite orolig för lämningen eftersom hon inte varit där på en vecka. Men men, man får skapa sej nerver av stål som morsa :)
Kommer att blogga sen under dan om vilken super film vi hittade på alla hjärtans dag!!! Garanterat i min lista över 10 bästa filmer .. Liten hyrde sin första film då också, hon var så stolt! Blev tingeling som varit hennes favorit i Peter Pan så Peter kan ju slänga sej i väggen nu, älvan vann ;)



Näää... inte alls tid för det här!

//Mamilillan

Helt okej att fira alla hjärtans dag med sej själv

Jag känner mej bortskämd, andra dagen i rad som Laz och liten kommer hem med blommor :)
Visst att det är alla hjärtans dag men jag hade nöjt mej med buketten från igår, jag har en himla tur ..

Idag blir det att mysa hemma med god mat och en bra film, Nattan är ju fortfarande dålig så vi kan ju inte direkt hitta på något. Men det är nog mysigast ändå, att vara hemma o ta det lugnt..
Alla hjärtans dag sätter en sån fruktansvärd press på människor, att det måste göras saker, man måste handla en himla massa, och man måste ju vara kär eller vara med någon på alla hjärtans dag.. Sinnessjuka krav man har på varandra.
Det borde vara lika okej med att kolla på en bra film och äta god mat helt ensam, och faktiskt fira alla hjärtans dag med sej själv. Fira relationen man har till sej själv för den är väl viktigare än alla andra relationer man har och kommer ha senare i livet. Det är nått som människor verkar ha glömt, att man måste älska sej själv, sätta värde i sej själv och värna om relationen till sitt egna jag..

Nu ska jag och Nattan passa på att kolla på Ronja Rövardotter medan Laz sover av sej gårdagens "roliga"..

//mamilillan

Allas våran hjärtans dag..

Grattis på alla hjärtans dag :)



//mamilillan och Nattan

Rosorna sa allt..

Skrev ju tidigare idag när Laz och Nattan var på affären. Visst kom dom hem med fredags-gott men också med..
Blommor :)
När dom gick så var jag inte på mitt bästa humör men allt det släppte när jag fick se en super lycklig dotter komma viftandes så stolt med sin alldeles egna ros, och jag fick en bukett med röda rosor i en hjärtformad vas :)



Det är inte Laz stil att köpa blommor så det gjorde de ännu finare att tanken fanns där, att han bryr sej så mycket som han gör. Ingen kommer kunna ersätta honom och det vi har tillsammans..
Det måste ju finnas nån anledning till varför vi inte släpper varandra, varför vi fortfarande efter 11 år är så enade som han och jag är. Det är svårt att förklara känslan .. Det är svårt å förklara hur mycket jag älskar honom, hur mycket han betyder för mej. Jag vet att många inte förstår sej på honom eller vad det är han och jag har, men det spelar ingen roll...
Ingen känner honom som jag gör, å jag kan med handen på hjärtat säga att finare människa finns inte. Han må ha gjort dåliga val och visst har det gått snett många gånger, men renare hjärta får man leta efter. Finns inget ont i honom..


Släppte ut honom till allmänheten idag :) Han har varit en kämpe den här veckan med både Nattan och mej..
Precis som mej så har han varit uppe på nätterna, sprungit med vatten glas, vakat över liten och hennes feber, kollat hennes hosta, handlat hem det som behövs, röjt hemma (på hans sätt hehe)... Jag har fått mina stunder av sömn då han tagit över, blommor för att orka fortsätta kämpa..
Det är något jag älskar mest hos honom, han vill inte ha ett tack eller att jag ska se hur mycket han faktiskt ställer upp..
Han gör det för att han älskar mej och lillan, för att vi ingår i hans familj.. Och han ingår i våran..

Nä måste sova nu så man har ork imorgon också..

//mamilillan

Nu har jag tänkt klart..

Nu har jag funderat tillräckligt länge och bestämt mej för att faktiskt gå och klippa mej.. Jag satte in en bild för några veckor sen på frisyren som kommer att bli min egen, och idag hittade jag en ännu bättre version på det jag söker..



Att ge mej själv en klippning är precis det jag behöver, att få unna mej själv nånting efter kampen..
Undrar om jag ska färga också ?? Hmm...

//mamilillan

Ser misshandlad ut..

Barn är för roliga!!
Vaknade och Nattan är hur pigg som helst, lite hosta o så men inget dö farligt .. Det är komiskt det där hur barn fungerar, att gå från typ döende till pigga Vera över natten. Men jag är överlycklig, för både hennes och min skull..
Hon är med Laz uppe på affären nu och inhandlar lite fredags-gott och jag ska passa på att städa upp i röran som blivit efter veckans bravader.. Känns som om det är det enda jag gör, städar..
Ush, blir en sån där dag idag. Nu när fokus flyttas från Nattan så ser man röran hemma och jag inser att jag ser ut som ett vrak. Ställde mej framför spegeln och borstade tänderna, ser ut som om jag blivit misshandlad flera gånger om..
Laz hade märkt av mitt obalanserade psyke inatt också, hade fäktats med armarna, sagt saker som måste göras, attacerat honom för saker.. jag behöver en ordenklig sömn..
Tycker så fruktansvärt synd om mej själv idag, men jag har all rätt att ta en sån dag också..

Nu ska jag ut på balkongen och låtsas-röka ;)

//Mamilillan

Du sa det finaste i tystnad..

Jag är så slut i hvudet efter den här veckan.. Det har varit ett evigt passande på liten och sömnen är åt helvete eftersom man inte vågar somna fall hon kvävs. Nu har hon börjat hosta så hårt att hon nästan kräks och förkylningen blir bara värre å värre. Jag har försökt med allt men ideerna har tagit slut, jag vet inte vad jag ska göra..
Läkarna vi har i Sverige är ju helt åt helvete dom med för medecinen dom skrev ut till henne verkar inte hjälpa ett skit,
hon blir bara sjukare och sjukare..
Har nån ideer så snälla ge mej dom, inget jag gör hjälper..

Ikväll hoppas jag få en liten stund iallafall då jag får sätta mej och koppla av, jag klarar inte en dag till av det här utan att ha fått vila upp mej. En halvtimme räcker, bara jag får andas ut.. Bara en liten stund..
Vi hade en sån mysig stund idag liten och jag.. Satt i vardagsrummet med musik och la pärl plattor, gick säkert 30 minuter utan att vi sa ett ord till varandra. Det är mäktigt det där att det finaste man kan säga till varandra är när man inte sagt något alls, tystnad kan säga mer än ord. Så var det idag.. Det var som om vi båda visste att allt vi behövde då var ett lugn och varandra, och det gav hon mej som jag gav det till henne. Det slår mej ibland hur nära vi är..
Visst är alla föräldrar nära sina barn men vi har något så mycket mera efter allt vi gått igenom tillsammans.
Alla motgångar och all sorg har fört oss samman på ett sätt man inte kan sätta i ord. Min dotter, min klippa...
Det finns ingen eller inget som kan komma oss så nära som hon och jag är, gud va jag älskar henne..

Ska försöka få i henne lite tee med honung nu, värmer för en liten stund iallafall..

//Mamilillan

En tankeställare ..

Läs detta, om det inte får dig att känna tacksamhet så är det nå fel..
Rysningar över hela kroppen, fan va bra man har det egentligen..

Http://singelpappa.blogg.se

Inlägget ni ska läsa heter "intro till boken"..

//Mamilillan

Mitt dröm hem :)

Blev inge Linda-tid igår, vi somnade nämligen på förmiddan och vaknade på kvällen så blev sent sent för Lillan och mej.
Vaknade imorse i tron om att hon skulle vara bättre idag men det verkar ha blivit värre, hon brukar studsa upp oavsett om hon är sjuk eller frisk men nu gick hon från sängen till soffan, bäddade ner sej och ville varken ha frukost eller nå annat..
Man ser hur sjuk hon är, funderar på att gå till vårdcentralen idag för en andra åsikt. Har en känsla av att dom missat nånting, å en mammas känsla brukar inte vara fel..



Kollade runt lite och hittade dessa bilder...
Vilken dröm !

Älskar stora fönster så föll direkt för huset.. O insidan ...


... var lika magiskt! Gillade det enkla, stilrena och speciellt belysningen.


Vardagsrummet skriker "Linda", vilken dröm :)


Ett av tre sovrum, detta skulle jag välja till Nattan men med annan möblering såklart :)


Detta är utan tvekan mitt, den gröna färgen är precis det jag eftersöker i mitt sovrum..


Gästrum :)


Så häftigt, man har bara målat en fyrkant och satt dit två vägg ljus-hållare..


Intensivt kök :) Kanske inte riktigt vad jag skulle vilja ha men ideen är cool :)


Tavlan är gigantisk och sen har man lagt riktiga stenar under, korgarna gör en himla massa också..


Mitt dröm badrum! Jag älskar det rena, prydliga, ordningen, färgerna..




Ångesten är tillbaka!!!! Måste flytta !!!

//Mamilillan

Blev akuten för Liten ..

Blev inge sovande för varken mej eller Nattan igår.. Efter flertal attacker och att man inte alls fick kontakt med liten så blev det att åka in till akuten. Som tur va så ringde vi innan och fick tid på en gång, och visst va lillan dålig..
Hon fick sitta med en inhalator för att rensa luftvägarna och nu väntar vi på en remiss till en astma läkare för problemet ligger i att hon förmodligen har ärvt min astma. Jag tycker så synd om henne för jag vet hur plågsamt det är, å att se henne sitta med en inhalator över ansiktet var bland det värsta jag varit med om.
Men det hjälpte henne att andas någonlunda resten av natten.. Innan vi kom i säng så lättade vi stämningen lite genom att spela tv-spel och käka godis som laz sprungit o köpt till sjuklingen. Detta var mitt i natten vill jag tilläga :)
Men det var ett mysigt avslut på en skräcknatt och Nattan behövde göra nånting annat innan läggdags så tankarna kom ifrån det otäcka läkar-besöket.. Stort tack till Janis och Vagge också som underlättade det för mej och Laz, våra nerver var helt ur balans men det oväntade besöket hjälpte :)

Nu har vi hämtat medeciner och allt va det heter och ska lägga pärlplattor. Tänkte göra pärlhjärtan som man limmar och stryker, kommer ihåg att jag älskade det när jag var liten och Nattan är väldigt lik mej när det gäller intressen jag hade och har. Kul å ge bort såna också, personliga presenter är bland det bästa som finns. Förr förra året när jag fyllde år fick jag en tavla Minnie målat på mej och lillan och det är det finaste jag fått. Så mycket för att hon gjort den själv och lagt ner tid och själ i det..
Hmm.. Tror nog alla mostrar och "mostrar" och pappsen såklart ska få "Nattan hjärtan" :)

Skriver senare ikväll när jag kan sitta ifred och få lite "Linda-tid"

//Mamilillan

Min liten, mamma känner sej så maktlös ...

Mitt hjärta går sönder..
Nathalie har bara blivit sjukare och sjukare och jag känner mej så maktlös. Hon har den mest intensiva hostan jag hört och det värker i hela kroppen på mej, känner hennes smärta och panik.
Mammor vet vad jag pratar om för det finns inge värre än det här.. Satt med henne i knät och gungade, hon höll sina armar runt min hals och smärtan i mig av att höra henne kämpa för att äns kunna gråta, det finns inga ord..
Sitter halv skakig konstant nu för rädslan av att hon ska vakna, det ända jag önskar nu är att hon får sova någonlunda för det här har verkligen tagit på hennes ork...
Lilla älsklingen min, om det bara fanns nått jag kunde göra..

Nä .. måste vila medan hon sover för har en känsla av att det kommer bli en lång natt..
Ni som känner mej och läser detta, hade ni tänkt att ringa idag så ring imorgon. Inte alls på humör att prata och har dessutom inte ork till det heller.. Va det än är kan det vänta..

//Mamilillan


Jag påverkas så starkt..

Skulle ha bloggat i förrgår efter filmen men var så känslomässigt rubbad att gud vet vad jag hade skrivit. Precis som jag påverkas av musik påverkas jag av filmer, och iom att den är så verklighets trogen så sög jag åt mej som en svamp..
Handlar om två människor som står mellan att fortsätta kämpa i ett förhållande och att släppa taget, hur svårt det är och hur långt man faktiskt kan gå i kampen om att få sin vilja igenom..
För er som inte sett den, se den!
Men filmen eller ingen film, man ska ändå ta sej tiden att se över relationerna i äns liv. Vilka som är äns riktiga vänner, vilka människor som gör mer skada än gott, vilka som enbart suger energi från än utan att ge nånting tillbaka.
Om man går in i det hel hjärtat och om man är fullt ärlig mot sej själv kan nog svaren vara ganska svåra att ta ..
Min lista över vilka jag kallar mina riktiga vänner har krymp nå fruktansvärt sista månaderna och jag har känt mej ledsen och förvirrad, men nu när det lagt sej och jag kan se klarare så är jag väldigt glad över att faktiskt veta vilka mina vänner är och inte är. I detta har jag också lärt mej att vara mera försiktig för i många fall så är inte människor vilka dom utger sej för att vara, och att människor kan vara riktigt manipulerande. Det gäller att lita på sin initation, och att lita på den alla gånger.
Kan man det så har man vunnit mycket och man kan skydda sig själv och sina känslor på ett helt annat sätt.
Se filmen! Den säger så mycket ..



Min liten är hemma idag, stackars hostar och hostar och febern går upp och ner.. Blir att mysa sig frisk idag:)
Hon var hemma igår också och då mådde väll vi båda så där lite halvt taskigt, glad att jag känner mej piggare så att jag kan lägga fokus på henne när hon behöver mej. Ska be laz köpa med sej "sjuk-godis" till henne så blir det att se hennes nya favvo film "Harry Potter" ikväll.. Älskar såna kvällar :)


Hon va så jävla söt inatt, kollade upp på mej och Laz och hostade lite.. sa .. "jag är huk (sjuk) mamma" med världens största hund-ögon.. Mitt hjärta smälter varje gång !

Nää... ska krypa ner med liten och vila en stund ..

//Mamilillan

Söndag mornar är den viktigaste dan för mej..

Jag kan inte riktigt sätta pricken på vad det är men jag älskar sönda mornar :)
Att sätta Nattan i lek, ta min kopp kaffe och kolla på söndag morgon på 4àn är ren terapi för mej. Det är dom få timmarna som jag tar tid till mej själv att samla ihop mej och samla kraft till veckan som kommer.. Och jag gör mitt yttersta med hänsyn till en liten vilde hemma att lägga fokus enbart på mitt egna lugn och återhämtning från förra veckans stress.
Nattan har vant sig vid mina mornar och leker så fint brevid mej, just nu är hon kock och kommer med jämna mellanrum med lite "kaffe" och "pizza" till mammsen :)
Vi ska ha mysdag hemma idag, bara njuta av att slippa åka nånstans och att man inte har några tider att passa. Sen ikväll ska jag och Laz kura ner oss och kolla på "the break up", Jennifer Aniston är så jävla klockren i den filmen ..

Just nu sover han, stackarn fick jätte hög feber igår och satt med hundra filtar och frossa.. Det går fram och tillbaka mellan mej, han och Nattan sen veckor tillbaka och jag är less less less på sjukdomar!
Dessutom vill jag att han blir frisk så vi kan börja bila runt lite :)
Blir att dricka the, käka gott gott och vila så sjukdomen flyr sin väg...

Nä nu ska jag kasta in mej i Nattans lek, men kommer säkert blogga efter filmen hehe :)

//Mamilillan

Ibland vill ödet annat :)

Snacka om att saker å ting inte alltid blir som man förväntat sig..
Jag hade planerat en mys kväll med Nattan, kolla Harry Potter tillsammans och äta godis bara hon och jag.
Inget vin ikväll då jag funderat på att rensa kroppen på all skit man får i sig hela tiden, också att lägga sig i tid å ta igen lite sömn.. MEN..

Medan jag stod och lagade lyxmiddag till mig och liten så somnar ungen på soffan, halv sju dessutom!
Jahapp... Ingen myskväll asså...
Men tänkte jag, då kan jag duscha och lägga mej i tid iallafall.. NEJ DÅ! Då ringde Laz, och inom 30 minuter står han, Kambiz, Danne och Marre utanför dörren. Och vad hade dom med sig? Jo vin!
Så i princip hade alla mina planer, in i minsta detalj blivit precis tvärtom :) Men jag gråter mej inte olycklig, har haft en jätte kul kväll :)
Dessutom pratat minnen med Minnie i två timmar så nu sitter man dessutom har värk i magen efter att ha skrattat ihjäl sej,
gud va man har beteet sig genom åren.. Finns en himla massa Nattan aldrig ska få veta om sin älskade mamma ;)

Från en sak till en helt annan .. Jag är ju helt fast i musik kanalen VH1, den går på 24 timmar om dygnet hos mej.. Älskar att dom varierar olika musik stilar och att dom inte har 30 låtar som körs om och om igen (som MTV) ..
Men nu har jag hört gruppen "kings of Leon" och deras låtar "sex of fire" och "use somebody", och Beyonces låt "Halo".
och jag dör av dom låtarna! Det är som om jag vaknar till liv varje gång dom spelas, nånting i mig blir så medvetet ..
Svårt att förklara känslan.. Laz säger hela tiden att mitt liv, mitt mående och mina beslut grundas på vilken musik jag lyssnat på och fast det tar emot att erkänna så stämmer det :s
Lyssnar jag på lessam musik så är jag missnöjd med allt, lyssnar jag på uppåt låtar så är jag okej med allt.. Världens bästa tillfälle att fråga mej om saker då för jag tycker allt låter super när "glad" musik spelas :)
Lugnet och harmonin hittar jag i rock ballader, blir så flummigt lycklig med sån musik ... Kid rocks låt "roll on" är en av dom som jag mår bra av.. Sen har jag en tendens att bli jätte djup i mitt tänkande av många låtar...
Musik har verkligen inverkan på mej... Å jag älskar att det tar så på mej !

Nä ska försöka plocka undan efter grabbarna och hoppa in i duschen innan klockan blir för mycket.
Laz kommer snart också, blir att hoppa på honom imorgon bitti så vi kommer till Minnie, Jimmy och ungarna i tid. Får passa på att ses på helgerna :) Han lär ju hata mej till max med tanke på tusen barn dagen efter att man druckit hehe..
Grattis förresten Laz som tog körkort igår :) Så jävla glad för din skull för vet hur mycket du längtat :)
Nu blir alla bil trippar vi pratat om av, fan vilken sommar vi kommer ha !!!

//Mamilillan

Vilken stil är jag ?

En paus från alla "måsten" ..

Jag har väll mer eller mindre alltid varit intresserad av inredning, ett intresse som har växt med åren och sen jag träffade Minnie absolut :) Men sista dagarna har jag verkligen hållt på som en galning här hemma, tänkt och funderat, möblerat och donat. Det svåraste har defenitivt varit att bestämma sej för en stil som ska löpa genom lägenheten, älskar det mysiga lantliga samtidigt som jag har behov av det stilrena och väldigt "färg-lösa". Hmm...
Hur jag än gör så är det iallafall en himla massa som behövs köpas in så det blir att sätta upp"bank-rån" på "att-göra listan", eller käka tonfisk i ett halvår..
Att göra ordning nu känns jätte viktigt för mej eftersom jag inte kommer att flytta på ett tag och behöver få känna lugnet i att faktiskt trivas hemma, nu känns allting som "tillfälliga lösningar" och det är fan det värsta jag vet !
Jag har tur som har Ullis och Minnie, två riktigt duktiga inredare med ett öga för vad som passar och inte.. Så fort jag valt stilen jag vill ha så är det dom jag kommer ringa och lämpa detta på :)

Gillar den här stilen, förutom att en vit soffa och en tre åring inte riktigt funkar ihop :)




Nä, blir till att laga till nån lunch innan jag hungrar ihjäl :)

//Mamilillan

Ibland chockas man av människans godhet..

Ny design på min blogg :)
Ibland förundras jag över människans godhet, den finns i få men den existerar fortfarande. En tjej jag aldrig träffat eller pratat med har tagit sin tid till att göra ordning min blogg, kostade inget utan hon gjorde det av ren välmening..
Är inte det otroligt att såna människor finns!

lightelegance.blogg.se

Tack snälla!


Jag vet inte riktigt hur det kommer sej men jag har verkligen längtat efter att blogga och nu när jag har data hemma så blir det inge bloggande ändå :s Kanske det att man har mycket i huvudet, mycket som ska göras och ordnas med att när kvällen väl kommer så däckar hjärnan omedelbart.. Jag får hjärnsläpp var och varannan sekund, härligt när det händer mitt i samtal :)
Som tur är kommer jag ha en ganska lugn dag imorgon när det kommer till saker som ska göras för har varit aktiv aktiv aktiv idag.. Nattan var dessutom hemma med Laz och hans mamma idag så jag haft mycket mera tid än vad jag brukar ha, till och med hunnit stor städa ;)
Näää... ska inte sätta igång med värsta inlägget nu för måste sova men imorgon ska jag försöka hitta inspirationen å skriva av mej om allt som hänt sista tiden.. för som vanligt i mitt liv har det hänt en hel del...

Kramar / Mamilillan




Inkastade bilder :)


Min älskade dotter i höstas utanför pappas hus :)


        Minnie med Kian i magen, men så tidigt att ingen visste ;)


              Jag och Min stora-syster Lotta :)


                 Det här säger allt om min stört sköna morbror :)


                                                                               Brollan med polare när han fyllde 30 :)

 
 
                                      Vi har alltid varit en släkt fylld med kärlek, LG är inte klok men jag älskar honom :)



Jimmy och jogoslaven :)



Såååå vacker min älskade Minnie med hennes Jimmy ..




//Mamilillan


Bloggen fick vänta ..

Ujjjjj va länge sen jag bloggade! Måste ta tag i mitt nu men ikväll blir det thee och bloggen :)

Nattan och Nova !

Min älskade Nathalie!




//Mamilillan

RSS 2.0