Nån glömde knack knack ta i trä ..

Ska snart till dagis och det spöregnar ute! Och vart är mitt paraply ??? Jo, hemma!
Vart är Nathalies vagn? Jo, hemma!
En helt underbar morgon hade vi, min liten och jag.. Ingen stress, hann till och med mysa i sängen och läsa böckerna från bibblan innan vi åkte till dagis..
Sen vänder det och helvetet brakar lös..

Nån glömde "knack knack, ta i trä"...

//Mamilillan


Man har den familj man föddes till och den man valde ..

Familje middan vi hade sist jag skrev vart riktigt mysig :) Synd att jag inte har en kamera.. igen.. så att man kan fota och sätta in :( Jag har en tendens till att så fort jag rör vid en kamera så går den sönder, funderar därför starkt på att köpa en sån där värsting kamera som man vet håller år efter år. Kan vara en bra investering...
Lucia, julafton och allt trams smyger sej på också och då är det faktiskt ett måste att ha en kamera... För mej är det världens mysterium att det finns människor som lever sina liv utan att ta kort, útan en kamera. Skansen, barnens födelsedagar, dansuppvisningar, utekvällar.. Hur kan man inte ta kort???
Alla har nog fått den frågan nån gång att om man skulle hamna på en öde ö, vad skulle du ta med dej?
En av dom sakerna för mej är min kamera..
Hade velat haft den redan ïgår då jag och Nattan kidnappade Hannah och Kevin till bibloteket, var där i två timmar men var helt färdig när jag kom hem!
Nathalie däckade nästan på en gång och jag satt i fotöljen redo att ta mitt sista andetag, trodde jag skulle komma hem så där utvilad och härlig efter ett lugnt och fint besök på bibblan men icke..
Kom istället hem med hjärtat uppe i halsen, värk i armen efter att ha bärt Nattans cykel i en halv timme, påsar med böcker och en allergi mot barn!
Nää jag hade det faktiskt jätte mysigt men det är ingen lätt match att ha en tre och fyra-åring inne på ett biblotek!
Tror att jag och Hannah hann avsluta högst 10 meningar på 2 timmar, det kallar jag verkligheten med att vara en förälder..

Nu till nått annat super mysigt!
Imorgon åker Nattan till morbror Danne och moster Ullis för första gången utan mamma !!
Ullis ringde mej igår och kollade om dom kunde sno henne hela helgen och ha halloween bus hemma, hur kan man säga nej till det ;) Eftersom alla har sitt egna att ta hand om ses man för lite och pratar alldeles för sällan, så när dom vill ha min liten och ha tid för henne en hel helg så värmer det mitt hjärta till tusen ..
Tiden man har tillsammans som en familj är nått jag prioriterar väldigt högt för i slutändan så är det allt man har..
Sig själv, den familj du föddes till och den familj du valt under livets gång..
Jag har en stoooor familj och jag älskar varenda än !

Ska ta tag i mitt liv nu :)

//Mamilillan


Alla syskon på ingång :)

Alla syskon är på ingång och lukten från mammas mat fyller huset.. Det är inte ofta jag får rå om hela familjen på en och samma gång så jag tänker njuta av varje sekund. Har jag nämnt att jag har världens finaste bröder?
Gud vet att dom plågar ihjäl mej mer än vad jag faktiskt står ut med men det finns inga som står mej närmare hjärtat än mina brollor, älskar..

Snurrat runt med Mr Big i stan idag, åkte in för ett läkar besök men förvirrade vårdcentralen hade gjort helt fel med remisser så det var bara för oss att vända..
Spenderade timmarna med att leta lunch ställe, som vanligt så krigar vi om allt så till slut blev det samma gamla..
Kebab tallrik med ris, och en massa vitlöks sås.. Vissa saker ändras aldrig :)

Hör min stora brollan på nedervåningen så dags att äta!!!! Cp hungrig som alltid ;)

//Mamilillan


Julen är snart här.. typ..

Hos mamma.. igen.. som vanligt :)
Jag och liten packade varsin väska igår för en myskväll med morbror Jeppe och moma, kollade desperate och dog!
Hängde nån med, vadå fem år senare ???!!!
Ikväll är det greys, älskar mina kvälls program!

Okej, lagom upprörd blir man faktiskt när man går igenom mat affären!
Det är oktober och vad ligger på hyllorna? Jo, jul saker!
Har vi människor inte nog med stress som det är, måste vi redan nu börja plågas över julen också ?
Julen är meningen att den ska njutas av, inte att det roliga är över innan det äns har börjat?
Jag tycker att det är onödigt att ägna en tanke åt sånt som inte kan göras nått åt och som ingen kan klandras för, men i det här fallet så måste det finnas en syndabock. Nån jävel har i det här fallet suttit och bestämt att "okej, nu drar vi igång med julen innan äns hösten har kommit igång" .. Så jag tycker nu att vi letar upp denna syndabock, skriver ett långt elakt brev och skickar iväg!

Fan va stressad jag blev.. Har ju en massa att planera inför julen!

//Mamilillan





Bloggen hjälper oss att hålla kontakten..

Skön förmiddag med mej själv, har skitit i allt jag egentligen måste göra och gör det imorgon istället. Inte så smart kanske men skiter i det också.. Tänker njuta av att göra det som faller mej in idag, har några timmar till av sånt tills liten ska hem från dagis..
Sitter hos mamma nu och läser mina favorit bloggar som är ett måste under mina "släpper allt" dagar, har inte kollat på ett tag så massor att läsa :) Älskar att bloggen tog sån fart i sverige !

Bloggen öppnar tusentals möjligheter och tusentals dörrar, låter som en predikan och det kanske det är..
Nån kanske måste skriva om varför bloggen är så viktig så att den överlever, finns en himla massa människor där ute som vill förbjuda bloggen. Varför dom vill det tror jag inte dom vet själva..
Av personliga skäl så älskar jag att kunna gå in på mina vänners bloggar och följa med i vad som händer i deras vardag, kolla bilder på hur ungarna växer..När man har barn, skola, jobb, hem.. Ja en massa att ta hand om så blir det att man missar att ringa, ibland ses man inte på länge. Då är bloggen perfekt!
Brollans Ullis skrev det så bra i sin kommentar för ett par inlägg sen, just att man har mycket men att hon och Danne kan följa med i vad som händer med Nathalie i min blogg. Vi bor en bit från varandra så blir inte att man ses och bilder kan jag inte skicka genom telefonen.. Och mobil bilder är inte det roligaste :(
Så än en gång..  Bloggen är super viktig!!!

Ska springa ner för trappan och attackera min mamma med kärlek innan jag sticker härifrån..

Måste bara fråga...
Om du hade kunnat gå tillbaka i tiden och träffa dig själv som liten, va hade du sagt till dig själv?
Vilka råd hade du gett dig själv som barn ?


//Mamilillan


Tips till alla föräldrar!

Tips till alla föräldrar!

Sätt mobilen på ljudlöst eller stäng av den, förträng jobb och skola och vardagstrams några timmar och ta mer era barn till vasaparken! Jag var där med liten igår och det var riktigt länge sen vi hade så roligt tillsammans, länge sen jag hörde henne skratta så från hjärtat..
Det finns ramper, studsmattor, cyklar, klättervägg, gungor i massor.. Och det är anpassat för barn i olika åldrar så har ni barn så åk!
Känslan går inte att beskriva, känslan att se sitt barn lycklig och nöjd. Och vi njöt av att vara tillsammans hon och jag, inget som kunde störa oss .. Bara vi två :)
Jag ska planera in en sån här dag snart igen och vasaparken är ett måste, både jag och nathalie fick ut massor av det.
Och för er föräldrar med dålig ekonomi, det är gratis!!!
Det är en helt vanlig park ute i det fria, öppen för alla..
Önskar jag hade vetat om den innan men nu ska jag se till att vi åker så ofta vi bara kan, och då stängs telefoner av!
Bara min prinsessa och jag :)

Nu ska jag kolla på film, njuta av att det är lördag och att jag är ledig från allt va ansvar heter..

//Mamilillan


Sådan mamma, sådan dotter :)

Sitter hemma hos mamma och fryser ihjäl, trots solen så känns det att vintern är på väg.. 
Snart dags att ta fram pulkan, jag längtar nog mer än Nattis :) Finns inge bättre än när man får upp en riktigt galen fart i en riktigt brant backe, härligt!
Och på tal om fart... Ibland märks det så tydligt vem Nattis mamma är..
Vi var hos Mr Big igår och fick sen skjuts hem av en kompis till honom. När vi sitter i bilen börjar hon skrika " snabbare!" och "kör fortare!" .. Sådan mamma, sådan dotter!
Min mamma har alltid varit på mej med att jag måste lugna ner mej, jag och min känsla för galenskap.. Jag har en känsla av att det kommer bli ombytta roller ganska snart, att jag blir den som får upprepa min mammas ord till min galna dotter .. Nathalie är helt orädd för höjder och fart, och om det märks så tydligt nu så är jag rädd för hur det kommer se ut när hon är äldre.. Kommer sluta i att jag drabbas av en hjärtinfark .. Att vara mamma, vilken grej ..

Ska stänga av datan och försöka umgås lite med min älskade mamma medans jag är här, relationerna i sin familj är sååå viktiga att ta hand om och värdesätta. Tänk att det finns människor som behandlar sina syskon och barn illa, människor i äns familj illa..Nån man delar samma blod med, hur kan man vara så hjärtlös? Jag har en massa brister och fel men jag skulle aldrig för mitt liv betee mej illa mot min familj. Mamma, Pappa, Mina älskade syskon och Nathalie, mitt livs kärlek och stolthet..
Det är relationer jag vårdar varje dag för vad är livet utan dom, mitt närmaste..
Vet att ni läser min blogg lite då och då, glöm aldrig att jag älskar er mer än allt!

Bloggar så fort jag får tillfälle :)

//Mamilillan

Blir att ta en paus igen ..

Ska snart på mitt första föräldramöte på Nattans nya dagis, normalt sätt så älskar jag sånt! Älskar känslan av att vara engagerad i lillan och känslan av att vara hennes mamma, föräldramöten framkallar såna känslor.
MEN på detta underbara nya dagis med urgoa kompetenta barnskötare och pedagoger så finns det mindre underbara föräldrar.. Alla föräldrar borde veta och dom flesta vet att ett dagis aldrig är perfekt. Det kommer alltid finnas nått man vill ändra på, alltid nått man klagar över och ofta så finns det en i personalen som man inte gillar heller.
8 av 10 föräldrar på Nattans dagis är bland dom få föräldrar som inte vet detta, som startar ett krig med allt va dagis heter för att det råkar vara lite rörigt i hallen, eller för att nåns regnkläder blivit hängda på fel krok..
Det har varit en himla massa hemliga möten bland föräldrar inför det här föräldramötet, en massa babbel om skit grejer.
Jag hoppas att personalen ikväll inser att jag inte är en av dom föräldrarna, att jag och Nathalie står utanför det här...

Ska också passa på att nämna att bloggen kommer att vara tyst ett tag igen då den ska tillbaka till sin ägare..
Så småningom får jag min älskade råsa av Kristian och det blir det en massa skrivande igen, lovar...

Ha det bra tills dess :)

//Mamilillan


Mördar-fåglar på lötsjön!

Nu så ... Nu har jag lite tid över att blogga om jätte fåglarna!
Jag, Malin och våra tjejer
bestämde oss för att åka till lötsjön i lördags, solen sken och det kunde inte ha varit en mer perfekt dag än då. Vi kommer gåendes som två stabila och fräsha morsor (för en gångs skull), barnen går hand i hand och där dyker dom upp.. Jag tar fram brödet och jo vad händer, säkert 10 jätte gäss börjar hugga mot mej med sina gigantiska näbbar och en fick faktiskt tag i mitt finger. Nathalie gallskrek och jag sparkade mej loss !
Stackars min liten va livrädd för dom ATTACKERADE verkligen, sprang efter än och HÖGG! Det hela slutade i att jag kastade allt jag hade och sen sprang vi med barn, vagnar och brännheta latte muggar och försökte komma från med livet i behåll. .. Som tur är så hittade vi små fåglar lite längre bort så Nathalie fick mata pippisarna som hon längtat så efter och dagen blev ganska mysig ändå :) Malin skulle ju maila bilderna till mej men vi får ta det lite senare, barn och jobb måste komma först liksom..




//Mamilillan

Min flyktort

Om jag hade haft en flyktort, en plats som bara jag visste fanns.. En plats dit jag skulle kunna fly när verkligheten är för jobbig.. Då hade den sett ut så här..



//Mamilillan

Attackerad

Kommer inte blogga ikväll för kan knappt hålla upp ögonen men imorgon är ett måste ..
Jag har nämligen blivit jagad av jättar till fåglar och Nattan är nog förstörd för livet när det gäller dom där flygande demonerna, lovar att dom var sända från djävulen själv!
Malin tog en massa kort som jag hoppas hon hinner maila till mej imorgon, sätter in allt så ni förstår va jag skriver om..

Kommer drömma mardrömmar inatt, jävla fåglar asså..

//Mamilillan

Varför vill man ses som en korkad bimbo?

Suttit och läst andras bloggar halva natten igen, folk är ju inte kloka! Man kan hitta precis vad som helst och när man tror att det inte kan bli värre slår det till! Nathalie ska ALDRIG få sitta obevakad vid en data, inte under min livstid iallafall.
I vissa bloggar så tror jag att tjejer vill uppfattas som blåsta bimbos, nån som inte fattar nått och bara pratar om sina operationer och senaste ragg. Jag läste aldrig hela inlägg för klarar inte av korkade människor, och jag kan inte förstå heller att det finns dom som följer dom bloggarna. Som tycker att det är intressant...
Vilka är ni människor som uppmuntrar okunnighet och larv ?
År 2008, är det inte dags att kvinnor lär sej att det som är sexigt är när dom är sej själva. Kunskap är sexigt, självförtroende och självkänsla är sexigt. Att vara en kvinna med åsikter och självkännedom är nått att få applåder för, inte för att du har smal midja och kommer in på kändis-hak. Förvriden värld..

Jag skulle blogga om nått men kom helt av mej och glömde va det va jag skulle komma fram till. Spelar inte korkad nu, utan hjärn aktiviteten bara la av.. Antingen vinet eller klockan, oavsett så måste jag lägga mej..
Ska ha mysdag med min älskade liten hela dagen imorgon, funderar på att ta oss ut i skogen och plocka löv och kottar. Finns en hel del man kan göra av sånt :)
Skriver imorgon om hur det gick...
Bjuder på en bild på min vackra ..



//Mamilillan


Hon luktar som värme och svartvinbär..

Jag älskar tidiga mornar! Och jag älskar rutiner !
Och det är den här tiden det är som lugnast, inge oväsen utifrån, Nathalie sover fortfarande.. Bara fåglarna man hör...
Och det är nu man tar första kaffe koppen, den som är godast på hela dagen..
Idag är jag till och med så flitig att jag ska tvätta innan dagis, för jävla duktig är man vissa dagar..

Känner mej lugnare i huvudet idag, ska försöka hålla det så resten av dan. Livet är bra komplicerat..
Ska väcka min liten nu, hon ligger så fridfullt i min säng. Man ser bara lite hår och en fot som sticker ut från täcket, älskar att ha henne i min säng där jag kan krypa ner och känna skinnet och sniffa på den unika lukten hon har. Hon luktar som en blandning av värme och svartvinbär..



//Mamilillan

Vin kan rädda äns kväll många gånger..

I väntan på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan sova så passar jag på att ta ett glas vin och varva ner..
Haft så där fruktansvärt mycket i huvudet igen och jag är inte en av dom människorna som bara kan släppa saker, utan jag ältar och ältar tills jag nästan spyr.. Jag vet inte vad det är, har säkert ett namn det jag har. Vet att det kommer i perioder och det kommer plötsligt, slår till på sekunden och just då kan jag svära på att väggarna krymper.
Så fort jag har lite för mycket att ta hand om så kommer det här, önskar jag kunde lära mej hur man hanskas med det..
Låter som om jag är deprimerad men det är jag inte, jag vet inte vad det här är.. Hade jag vetat hade jag skrivit det..
Det jobbigaste med dom här "attackerna" är att dom kommer och går om vartannat så man känner sej så där lite lagom skitzo.. Dom flesta kanske har det så här, men isåfall döljer dom det bra för på mej märks det tydligt..
Jag klarar inte av ljud, telefoner går inte alls, minsta missnöje hos andra gör att jag kan flyga i taket.. Allt egentligen just då kan trigga igång ett utbrott hos mej, kan tycka så synd om dom jag älskar ibland. Dom har fått tagit en massa från mej, men tur har jag att ha en sån underbar skara av människor kring mej som känner mej och därav tar det..

I mitt lugn, med mitt vin satt jag och kollade på bilder.. Vackra bilder har en förmåga att "balansera" mej..
Hittade några som jag vill dela med mej av, dom gav mej utrymme att andas..










Och hur inbjudande ser inte det här ut.. Skrev ju om mina tre önskningar för nått inlägg sen, första blev ju elit dansare, det andra skulle nog bli ett sovrum blandat i dessa stilar...





//Mamilillan

www.therealcolombo.blogg.se

Va har hänt med oss människor ?
Vi klagar över skit saker dagarna i ända när det finns riktiga problem där ute, människor som upplever krig och svåra förluster varje dag. Självklart ska man få klaga och självklart så kan alla ha en dålig dag men kom igen!
Om man lyssnar på vad folk har problem med nu så är det att dom kämpar med att gå ner 2 kilon, inte har nya mascaran, skriker över bil kön på tio minuter.. Skit saker!!!
Jag kom över en blogg och jag har gråtit hela morgonen, den satte igång en ilska i mej.. Va fan klagar jag över ?
Jag har problem, en hel del faktiskt men allvarligt talat..
Jag har vänner som finns för mej, jag har en familj som älskar mej, jag har en dotter som är frisk och lycklig ..
Om jag hittar styrkan och energin så finns det lösningar för mej, för vissa finns det inte..

Läs bloggen och tänk till...

www.therealcolombo.blogg.se
Inlägget heter "Min kolibri har somnat in"

//Mamilillan


Dagens...

Dagens...

Dagens humör: Som en berg och dal bana, inget ovanligt..

Dagens mående: Helt okej :)

Dagens borde: Borde ha hållt mej från mcdonalds, jävla Hannah!

Dagens frisyr: Fläta och hårspännen

Dagens klädsel: Jeans, t-shirt, svarta stövlar och svart kappa

Dagens planer: Hjälpa Hannah med hennes föreläsning

Dagens materiella vill ha: Lila rödvins glas

Dagens längtan: Efter "dej" ..

Dagens fundering: Byta nummer igen?

Dagens beroende: Egen tid..

Dagens tråkigaste: Regnet

Dagens tidning: Cosmo

Dagens låt: Bring me to you med joshua radin..


"Tack snälla mamma, du är en duktig tjej!"

Haft en super dag med Hannah Montana, skrattat så mycket att vi hade kramper på vägen hem från stan..
Hon, min älskade vän har också lyssnat och stöttat mej i saker jag har behövt att prata om och hon har visat mej att hon finns där vid min sida. Att lyssna och finnas där är att vara en vän, att osjälviskt bara stötta o ge av sin tid är beundransvärt. När man går igenom tuffa perioder i sitt liv så märker man verkligen vilka vänner man har, vilka som bryr sig på riktigt och vilka som av rent själviska orsaker låtsas finnas där..
Tack Hannah för att du finns där, har behövt nån att luta mej mot och du har verkligen gett av dej själv och jag uppskattar det till tusen.. Din närvaro har visat mej vilken sorts vän du är, älskar dej stumpan..

Helt upptagen i so you think you can dance, vilka jävla dansare dom är!
Hade anden i lampan funnits på riktigt så hade nog det varit en av mina tre önskningar, att vara en dansare i eliten.
Ska fan tänka igenom vad jag hade önskat om jag fick tre önskningar, och det ska vara helt obegränsat..

Ska kolla på programmet, det är finalen idag men jag måste bara berätta om min älskade dotter och hennes underbara underbara jag.. Ny badad med håret åt alla håll och kanter, tandborsten i munnen och ena handen satt på höften.
Hon tittar på mej och frågar mej om hon får sova i mammas säng och självklart så får min liten det så jag svarar att hon får..Då kommer hon och är så där mycket hon som bara hon kan..
Sätter huvudet på snedden, ler och säger " Tack snälla mamma, du är en duktig tjej!"
Jag dog av garv och tror att hon nästan dog hon med över puss havet som kom efter, hade kunnat äta upp henne!
Ska krypa ner till henne efter programmet, min liten..

//Mamilillan


RSS 2.0