Gamla kläder blir som nya ..

Nu har jag sovit i perioder igen, vilken sjukdom detta än är så tar det på krafterna och jag skulle kunna sova i dagar som det känns nu. Jag hann vara uppe till lipstick jungle iallafall som numera är mitt absolut bästa program, skulle kunna titta i timmar i sträck. Varje gång jag ser programmet så påminns jag om vilka vänner jag har och hur mycket dom betyder för mej, deras inflytande i mitt liv och deras roll i Nathalies liv. Jag har inte en sån krets där alla umgås med alla och alla är varandras vän, utan jag har väldigt utspridda vänner. Men alla är dom lika värda i mitt liv, alla har dom starka personligheter och jag älskar dom för vilka dom är.
En vän för mej är någon som älskar än vilkorslöst, som älskar än för sina sidor, både dom bra och dom dåliga. En vän för mej är någon som är ärlig även i stunder då sanningen kan vara tuff, en som respekterar än för den man är och för vad man gör i livet. Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag har haft turen att hitta såna vänner. Men olika varandra är dom verkligen, men de älskar jag dom för.
Ni vet vilka ni är och jag älskar er så mycket!

Och det jag skrev om höst jackan.. Jag måste vara den mest senila människan på denna jord! Förra helgen när vi åkte till Johan så tog jag ju fram min höst jacka och hängde i hallen, hade till och med den på mej när vi åkte dit. Ändå lyckas jag lura mej själv till att jag behöver en jacka, vilket jag nu vet inte stämmer. Och jag älskar dessutom den här jackan ! Finns det nå bättre än när man hittar nån gammal tröja eller ett par slitna jeans man helt hade glömt bort, att bli förälskad i sina gamla kläder igen :) Jag hörde om ett knep förut som faktiskt lät ganska okej om man är en sån som köper en massa kläder hela tiden men måste tänka om.
Man delar upp garderoben i två delar så tar man ena delen och lägger i källaren eller det man nu föredrar, sen efter några månader eller ett år så byter man tillbaka. Då kommer det gamla kännas relativt nytt och fräscht och det utan att man har spenderat en himla massa pengar :)
Sen har vi den ur gamla metoden som är klockren. Man hittar en vän med samma storlekar som än själv och byter garderob lite då och då, eller bara några plagg. Det som är gammalt för än själv är nytt för någon annan och tvärtom. Att vara ekonomisk kan aldrig vara fel och dessutom så kan man då lägga undan pengar till annat som är viktigare. I mitt fall skulle det vara Nathalies sparkonto.

Dags att sova igen, måste bli frisk så att jag kan hämta hem min troll unge. Saknar henne mer än ord kan beskriva..

//mamilillan
 


Den perfekta pyamasen måste vara som Laz tröjor :)

Det är ett skämt hur verkligheten fungerar..
Bara för att jag är sjuk och varken har barn eller man hemma, och att det ända jag kan göra är att kolla på tv´n så är det självaste fan att inte ett enda program går som jag vill kolla på. En massa trams är det enda alla kanaler visar, som Tyra show och funniest home videos. Vem fan kollar på det?
Jag kan inte rå för det men Tyra Banks kan jag inte kolla på utan att bli irriterad, hennes flammsande och hysterin hon har går mej på nerverna. Hon är en sån där människa jag skulle vilja knacka lite lätt i huvudet och fråga va i hela fridens namn det är som försigår där inne?? Koppla av!!!

Pratade med Nathalie för en stund sen och lyckan i mitt hjärta av att höra henne skratta gjorde min dag. Hon sjöng hoppa hoppa haren för mamma och frågade om jag vart frisk, älsklingen. Mamma gör sitt allra bästa, lovar!Hon lider inte alls av att vara hemma hos mormor, snarare så att hon myser för att moma kommer till dagis och nu har hon henne helt för sej själv. Troll ungen, mys på du för snart kommer jag o hämtar hem dej! Nästa vecka ska hon fotograferas på dagis och jag har nu bestämt kläder och frisyr, i år blir det en tuff Nattan och ingen söt Nattis som förra året. Alla kort på henne har blivit lyckade så inget mot dom men hon är så förbannat snygg min unge när hon tuffar till sej, kämpen :)

Från en sak till en annan.. Eftersom jag har alldeles för mycket tid att göra ingenting på så har jag kommit på att jag behöver en höst jacka och en ny pyamas. Jag vill ha en sån mysig pyamas, mjuk och stor. Som Laz tröjor :) Jag sover inte i dom, får panik av sånt i sömnen men det finns inge bättre än en höst kväll, ny duschad, ett kopp tee och en mysig pyamas. Åhh.. Jag har sökt av bara fan på nätet efter detta men ingenting så nu måste jag ha råd i vilka sidor som har bra kläder. Vet ni några??

//Mamilillan


Jag väljer att tro på det läkaren säger

Man tror att man är starkare än vad man är märker jag.. Eftersom jag inte hade nån feber nu på morgonen så tänkte jag passa på att stor handla hem mat och diverse prylar som saknas, så jag tvingar pappa att köra mej fram och tillbaka. Efter 10 minuter inne på willys så kom det tillbaka, kallsvettningarna och känslan av att kroppen ska lägga av. Va i helvete ..
Så nu är jag tillbaka i sängen med datan, semester tänker många men jag hade gjort allt jag kunnat för att byta min sits mot eran som sitter på jobbet. Man blir rent av handikappad när man inte kan gå ut, inte träffa människor eller vara speciellt aktiv eftersom kroppen är så pass svag. Och nu till er som reagerar på att jag gick ut, det smittar inte när febern är nere så willys handlingen var ofarlig. Om man nu ska tro på det läkare säger men det väljer jag att göra.

Nu måste jag sova ett tag men kommer tillbaka sen, bloggen är i princip det ända liv jag har för tillfället ..

//Mamilillan

Så här ligger det till med svin influensan!

Nu har jag pratat med Camilla och med sjukvårds upplysningen och fått lite kött på benen. Camilla och läkaren jag pratade med sa i princip samma sak så jag känner mej lugnare nu när jag vet vad jag har att göra med. Nu ska jag inte säga att det säkert är svin influensan för det kan man aldrig veta eftersom det inte finns nå tester att ta men man går efter sympton och läkaren sa att jag förmodligen har det. Så nu iallafall ...
Det man ska göra är att vara hemma, inte träffa någon så att smittan inte sprids och dricka mycket vatten. Och det man måste hålla koll på är febern för om det stiger till 40 grader så måste man ringa in och bli hämtad i ambulans, och först då har man rätt till vaccinet. För er som läser tidningar och dylikt om detta så har ni säkert märkt hur informationen ser olika ut för varje dag men idag fick jag höra från en läkare hur man ska se detta.
Alla kan få det och alla kan ligga i risk zonen. Förut sa dom ju att om man var frisk för övrigt så skulle man se det som en vanlig influensa, så är det inte! Utan det kan vara farligt för alla och för vissa går det över på nolltid, det gäller alltså att ha koll på febern och i princip hålla tummarna att man inte blir värre. Men i många mer fall så är det ofarligt, alltså är risken inte stor att man blir så där sjuk som man har läst att människor blivit. Så panik ska man definivt inte få, utan en himla massa vila och vatten. Och att absolut inte gå ut bland folk!

Detta innebär att jag inte vet när jag får träffa lillan igen och mitt hjärta värker mer än vad det nånsin har gjort, den här smärtan är inte likt något annat jag nånsin känt. Att förlora Laz, momas bort gång, de privata problem jag haft, konflikterna som funnits. Det är en piss i nilen mot det här, och inget jag nånsin kommer ägna en tanke åt igen. När sånt här drabbar än så får man en ganska klar bild på hur verkligheten ser ut och på vad som är viktigt och inte, det hände mej iallafall. Kände det idag när jag pratade med Nathalie, inget annat är viktigt och jag kan inte för mitt liv förstå hur skit grejer har påverkat mej så kraftigt.
Det kanske är en vanlig influensa men nå gott har kommit ur det, jag har lärt mej en massa som jag aldrig kommer glömma..

Nu ska jag sova .. igen ..
Bara tanken på att jag kommer att vara ensam imorgon också, och utan min dotter dessutom gör att jag vill gräva ner mej. Saknar henne min lilla, mer än någonsin ..

//Mamilillan

Inge jobb eller barn, helt meningslöst!

Efter många om och men så slutar det nog med att jag blir hemma imorgon och det hänger över mej nå fruktansvärt, dels för pengarna men mest för att jag hatar att vara borta från jobb och skola. När jag var yngre så såg jag inte det som ett problem, hade en ganska taskig attityd att om jag var sjuk så va fan va problemet liksom? Klart att jag skulle vara hemma om det så äns var en liten förkylning, ibland ansåg jag till och med att bakfylla uppfyllde kriterierna till sjukdom. Nja, korkad som få kunde man vara. Nu däremot så släpar jag hellre mej själv till jobbet än att sjukanmäla mej, bättre att bli hem skickad än att ringa in. Men nu har jag det på mej att genom att dyka upp imorgon så kan jag smita ner halva kontoret och hur snyggt är det liksom? Tror inte chefen skulle uppskatta min fina gest att dyka upp lika mycket som jag gör när kontoret ekar på tisdag för att alla ligger sjuka. Sen måste jag erkänna att det lockar lite att hosta ner några på jobbet :)

Sen känner jag mej fruktansvärt nere eftersom min lilla förmodligen inte kan komma hem idag heller.. Blir nog så att hon skjutsas från Putta direkt till moma så att hon kommer till dagis imorgon och inte riskeras att smitas. Jag som vuxen och som hennes mamma vet att det är för hennes bästa som hon sover borta nu men jag får såna skuldkänslor när jag tänker på vad som måste försigå i hennes lilla huvud. Att slussas från ett ställe till ett annat och inte komma hem till sin mamma, sova i sin egen säng eller mysa i sitt hem. Man förklarar för henne men hon är bara 4 år, inte förstår hon så långt att det är för hennes skull. Vill man hem så vill man hem..
Å jag saknar henne nå fruktansvärt, mitt lilla hjärta. Godisskålen är framme och filmen ligger brevid tv´n, vi skulle ju ha en mys-lördag som vi har under mina helger med henne. Jävla skit!!
Och mötet med förskole chefen missar jag imorgon så det måste skjutas upp vilket stör mej nå fruktansvärt, allt kommer att ta längre tid och den ouppfostrade lilla skit-ungen som är på Nathalie kommer att vara kvar på samma avdelning. Kristian skulle kunna gå istället för mej men det är ju jag som sitter med all info så det funkar ju inte heller, inte heller stål mormor eller stål Putta kan gå in och sköta det här medan jag är sjuk. Stackars min Nathalie, måtte hon slå tillbaka!

Nu när jag ändå är vaken så måste jag få i mej något att äta, måste också ta itu med pappersgöra. Sjuk eller inte så ändras inte det faktum att måsten är måsten, tyvärr.. Som tur är så fick jag hjälp av min brors flickvän med min pärm och tretusen papper i början på året så sorteringen eller kollen på saker å ting är inte jobbiga längre, ansträngande nu bara eftersom man knappt har ork.
Nä, mat är ett måste känner jag men jag bloggar väl senare igen eftersom det i princip är det enda jag kan göra nu..

//Mamilillan


Lever i sängen ..

Pratade precis med moster Putta som var i parken med Nattan. Hon var i sitt allra esse eftersom parken har allt från studsmattor till klätterväggar, tror jag hörde nått om karuseller också men i mitt yrade kan jag ha hört fel. Jag mår fortfarande lika dåligt och det gjorde det inte bättre att jag vaknade i natt av att nån jävla idiot stod och knackade på mitt fönster fem på morgonen, människor verkar ha tappat sitt sunda förnuft helt och hållet.
Jag har alltså sovit näst intill hela dagen igår och jag har en känsla av att det blir likadant idag, att försöka sova tills att Nathalie kommer hem i eftermidda. Trodde att jag skulle må bättre av sömnen men icke, detta verkar sitta i ordentligt och nu är det bara att hoppas att jag kan stå på benen imorgon så att jag klarar av att komma till jobbet.
Eftersom jag bara har jobbat där i några veckor så tänker jag ge mej fan på att komma dit och försöka mej på att överleva dagen, hellre att bli hem skickad av min chef än att ringa och sjukanmäla mej. Ska kolla med pappa om han kanske kan köra oss till dagis på morgonen och sen mej till jobbet, skulle underlätta massor.
Fan, att detta skulle komma nu!!!

Nu ska jag sova igen, och förlåt för alla meningslösa inlägg.. Finns liksom inte så mycket för mej att skriva om eftersom jag lever i min säng för tillfället.
Och tack ni som frågar om jag behöver hjälp, det är i såna här stunder man märker vilka vänner man har..

//Mamilillan


Vaccin mot svin influensan?

Lite smått orolig är jag då en vän till mej har legat i svin influensan och nu ligger jag däckad, kan vara så att jag blivit smittad. Jag har samma sympton och har träffat Camilla när hon haft det så chansen är ganska stor, tur att det inte farligt i alla fallen. Nu kan jag bara hoppas att Nathalie håller sej frisk för svin influensan på små barn ska inte vara att rekommendera har jag hört. Blir att ringa på måndag och kolla upp hur det fungerar med vaccin mot detta, har hört en massa olika nu. Någon som vet säkert?
För att minska risken och för att min ork var helt slut idag så åkte hon till gammel-moster Putta och kommer hem imorgon. Fick höra att hon bärt tvätt korgar, kollat på tv´n och myst med kusefinen Patrik och gjort kojor. Hon lär vara i rena himmel riket nu med tanke på att jag var som en död sill innan hon åkte och nu är aktiverad så det räker för ett år framöver. Tack snälla ni för att ni ställer upp :)

Nu har jag några minuters feber paus så måste passa på att lägga mej under 17 täcken innan det kommer. Så har det fungerat sen imorse, alvedon, feber, alvedon, feber, alvedon, feber ...
Lägg dags igen trots att jag sovit hela dagen, skulle kunna sova i ett år som det känns nu..
Stackars mej ... :(

//Mamilillan


Barndoms minnen :)

Tiderna verkar ha satt sej på både mej och Nathalie nu eftersom hon en minut över sju kom smygandes från sitt rum och då hade jag legat och dragit mej bra i länge i sängen. Så nu tjugo över åtta så är frukosten avklarad, jag har duschat, Nattan är påklädd och det ser rätt så okej ut hemma och hon är redan inne i att spela med uno-kort.
Och det är lördag.. suck..
Och sjuk av bara fan är jag också. Jag började känna av det i förrgår men trodde att det skulle gå över men icke. Så igår kväll satt jag invirad i filtar med feber och hosta och spelade Uno med Laz, en perfekt kväll om man är sjuk. Och uno spelet hade jag glömt bort tills Laz kom med det, vilka barndoms minnen som dök upp!!

Nu ska jag ta en alvedon och lägga mej, hoppas på att må bättre så att jag kan åka till systr yster ..

//Mamilillan

Jag är nog inte världens bästa sällskap ..

Ett bra sällskap? Nja, det går att diskuteras.. Laz kom över igår kväll för att delta i min plan att stänga av telefoner och alla andra medel då människor kunde få tag i än. Den här veckan har varit fruktansvärt tung och det pga andra människor och deras idioti till betee, det har varit ändringar och diskutioner på jobbet, dagis har krånglat och jag har känt mej allmänt trött på saker å ting. Därav min plan att mysa med Laz framför en film och stänga ut omvärlden.. Men ett bra sällskap till honom var jag då inte eftersom jag somnade efter några minuter, utslagen och sliten låg jag i soffan tills jag blev väckt. Laz var förstående och så där go som bara han kan vara och ledde mej till sängen där jag somnade om näst intill direkt. Veckan har tagit på än kan jag lova...
Så ni alla som jag inte ringt den här veckan, detta är därför och jag hoppas att ni har förståelse för det :)

Men idag är det helg!
Imorgon så åker jag till syster yster och gömmer mej, och jag kan garantera er detta. Telefonen kommer att vara avstängd! Ska spendera tiden med att få systerliga råd så att jag kommer tillbaka starkare och redo att möta nästa vecka. Sen ska vi tydligen på nån bil-mässa, va det så Lotta? Kameran ska med så bilder i massor blir det.
Och en riktig tjej film måste vi hinna med syster yster så börja ladda ner, åhhhh P.s jag älskar dig har jag ju fortfarande inte sett!!!

Nu ska jag försöka jobba :)

//mamilillan


Ömmar brösten så ring mej ;)

Fick precis ett sms från min lilla kussefin som äntligen gav sitt godkännande till att sprida den goda nyheten på bloggen.. Nu väntas en till liten baby in i familjen, nämligen en liten Marion :)
Hon är i vecka 10 nu och går in i vecka 11 imorgon och jag längtar ihjäl mej efter denna lilla, blir en tripp till luleå så fort den nya bebben kommer.
Jag kan inte beskriva i ord hur stolt jag är över henne..
Marion har varit något av en "buse" och valde fel vägar i livet. Men från ingenstans tog hon sej i kragen, flyttade till en annan stad och vände upp och ner på hela sin tillvaro. Och detta på egen hand dessutom!
Nu har hon eget boende och av bilderna jag sett så är det super fint och ett alldeles utmärkt hem för en familj, hon är tatuerare den lilla damen dessutom och som person har hon växt flera meter i mina ögon.
Och nu ska min liten bli mamma, det känns i hela hjärtat och jag kan inget annat än att skicka ett bamse grattis till den blivande modern :)

Familjen ökar och jag blir väl typ .. moster... :)

Älskar dej hjärtat och jag finns här vad du än har för frågor, om du vill skrika och gråta för dessa hemska hormoner som spökar, om du vill ta ut lite ilska eller skratta åt eländet med stora magar och ömma bröst så ring mej.
Jag är bara en tåg biljett bort ;)

//Mamilillan


En övernattning kan underlätta :)

Jo men kul i jul liksom, sitter helt solo på jobbet och människor kommer inte att börja droppa in förrän vid tolv. Jahapp, en himla massa läsande på nätet blir det för att fördröja tiden..
Inatt hade jag en sovandes pappa i soffan, inte helt planerat dårå då han däckade sittandes och vaknade imorse. En aning chockad såg han ut att vara när han vaknade till ett "go morgon", pappsen..
Livet är väl inte helt enkelt för honom just nu och jag är inte i den positionen att kunna "rädda" honom men jag gör vad jag kan, så en övernattning på soffan var det jag kunde erbjuda och jag tror nog att det hjälpte en aning :)

Nu hade jag tänkt att fastna i aftonbladet och i alla dessa komiska bloggar där ute, måste se till att få tiden att gå :)

//Mamilillan

Hon kanske får ta skiten dom vill kasta på mej..

Kom till dagis och nu har det iallafall gått så pass långt att jag har samtal med förskole-chefen på måndag. Nu har rädslan över konsekvenserna kommit farandes. Tänk om det inte slutar bra för min liten? Tänk om hon kommer att behöva byta avdelning eller dagis, komma ifrån sina kompisar ? Tänk om personalen nu tar ut sin irritation som dom har på mej på Nathalie? Tänk om detta helt ändrar hennes sitaution till det värre?
I min värld så vet jag att det rätta vore att den andra flickan får gå över till resurs avdelningen. I min värld så borde offret ha stödet på sin sida. Men så ser det ju inte ut i verkligheten tyvärr, och tänk om denna hemska verklighet nu ska drabba Nattan för att hon / jag sa nej till trakasserier?
Denna helg är mer välkommen än någon annan, att få ha Nathalie i två dagar och veta att ingen är på henne. Bus med Bella ska det bli och det för mej är en toppen helg för min dotter. Två dagar kvar, får bita ihop och stå ut ..

Lite glada nyheter i all röra är att mitt badrum kommer omvandlas helt nu inom en vecka :) Imorgon kommer nytt badkar, nästa vecka kommer en ny toalett, ny dusch slang.. Och jag fick reda på idag att det är en ny design på allt så nu ska det göras om helt i min djungel. Badrummet har jag velat fixa bra länge så detta fick upp mitt humör en massa idag, kändes genast lite lättare att jobba fast man hade dagis i tankarna. Härligt med lite förändring !
Nu ska jag försöka somna innan två vilket inte har hänt på nja.. månader.. Känns att kroppen tar stryk så måste in i rutiner med läggningen, endast Nattan som kan det där i familjen :)

//mamilillan


Vem bestämmer skadestånd och domar?

Två timmar kvar av denna dag och det blir en sväng till dagis och sen raka vägen hem. Min fika-date med barndomsvännen är inställd för att stackaren har gått och blivit sjuk, men vi får ta det när du är frisk gumms ;)
Jag har suttit och läst på aftonbladets hemsida under mina raster och känner mej smått fundersam på hur vissa människor tänker när det gäller domar och skadestånd. Skjuter man en varg så får man 10 år men mördar du en annan människa kan du få 2 år. Hur tänker man när man bestämmer en sån sak?
Samma sak med kvinnan som fick sina tänder utdragna av tandläkaren, visst att det är förjävligt och sjukt men hon fick 14 miljoner kronor i skadestånd medan en annan kvinna som blev överfallen fick ett par tusen. Är det bara jag som reagerar på detta? Jag skulle gärna vilja träffa dessa människor som tar dessa beslut, skulle vilja fråga va i helvete det är för fel på dom.
Samma sak med rättegångar och domar. Nu är det en rättegång mellan en mamma och pappa om att pappan vill ha gemensam vårdad. Domen borde ha varit avklarad på några minuter då faktan är att pappan blev av med vårdnaden för ett tag sen då han kidnappade barnet till ett annat land. Polisen grep honom och mamman kunde åka hem med deras 2 åriga lilla son och fick ensam vårdnad. Nu har han kommit tillbaka till landet och kräver gemensam vårdad. Och de som sitter och beslutar funderar och drar ut på det. Va är det som är så svårt? Sparka ut honom därifrån med ett stort AVSLAG! Han har liksom kidnappat sin son till ett annat land, vad är problemet? Vad är det att fundera över?

Det finns en massa sånt här på nätet tillsammans med allt annat sjukt människan hittar på. Måste sluta läsa sånt här för jag kommer sluta upp som en bitter-***** och såna finns det gott om ändå!

//Mamilillan

Påbörja aldrig en fight men se till att det är du som avslutar den!

Dagis ringde mej nyss..
Ryktet har gått och nu ska det minsann undersökas och hittan och dittan men jag förklarade väldigt tydligt att det behöver det inte alls göras. Undersökningar, observationer och allt annat va dom hittar på har dom sysslat med förut men utan resultat så nej tack, utan det är att ta bort flickan eller så tar jag bort min.
Sen säger dom att denna flicka bara är ett barn osv men ska det spela någon roll ? Om hon inte kan betee sej eller vara runt andra barn så får hon förflytats till en resurs avdelning, svårare än så är det inte. Fan va trött jag blir. Om man jobbar på dagis så måste man kunna hantera såna här sitautioner, om inte så sök ett annat jobb!!!
Jag har också förklarat för Nathalie nu att om någon lägger en hand på henne så ska hon mata allt hon kan och slå tillbaka. Hörde detta i en film en gång och nu ska det printas in i Nattans huvud att.. Du ska aldrig påbörja en fight men se till att det är du som avslutar den!

Om du läser detta Kristian så ring mej, jag kommer inte fram på din telefon ..

//mamilillan


DÖ DIN JÄVEL DÖ!

Nu är jag tillbaka hemma efter mycket slit och släng, och med tanke på att jag gapade redan på jobbet så kan ni tänka er hur jag ser ut nu. Till dagis kom jag och vad jag sa till den stackaren som jag fick tag i först vet jag faktiskt inte, men mina ord måste ha gått in för redan imorgon är det möte med alla i personalen och med förskole chefen.
Jag gjorde det också väldigt klart för dom att om inte dom flyttar på det lilla äcklet så kommer jag att flytta på mitt barn, och då mina vänner ger jag inte upp utan en fight.
Men det är som jag skrev tidigare, detta fick sitt slut idag. INGEN går på mitt barn, oavsett anledningar eller ursäkter, INGEN!

Efter mitt gapande om rätt och fel på dagis så åkte vi till sumpan för att möta upp moster Putta, Gina och Patrik. Blev en middag på wooken vilket behövdes eftersom jag inte alls hade ork till att ställa mej framför spisen idag. Och till min stora fasa, vet ni vad jag upptäcker i mitt barns nacke? EN STOR JÄVLA MONSTER FÄSTING! Jag är nog lite bakom flötet men jag har aldrig sett en fästing innan och absolut ingen som sitter fast i en människo kropp så synen av detta var nära på att ge mej en stroke. Jag ser denna stora kropp vars huvud är inborrat i hennes nacke, och benen som splattrade på huden. Fy fan, hade gåshud i hela kroppen. Som tur var så har moster Putta lite mera skinn på näsan än vad jag har så fästingen togs bort och allt jag kunde tänka var, DÖ FÄSTING JÄVEL DÖ!
Trots att det bara var ett litet kryp så kände jag den här paniken som mamma att någon gör illa äns barn, och att man då får se det framför sina egna ögon var mer än något jag klarar av. Men prinsessan min klarade det galant och stoltheten i mej växte en meter :)

Sen har pappa varit här framtills ja, alldeles nyss.. Vad vi pratade om kommer jag att skriva om senare, ni kommer att förstå då..

Nu måste jag sova innan jag klappar ihop helt, orkar knappt hålla ögonen öppna..

//mamilillan


Kalla mej barnmisshandlare, det skiter jag i !

Nu sitter man på jobbet igen och allt jag har i tankarna är samtalet som kommer att komma i eftermiddag med personalen på dagis. Ju mer jag tänker på det dessto argare blir jag, och ju mer jag pratar om det dessto mer ifrågasättningar dyker upp. Jag tycker om personalen, dom är jätte trevliga och jätte bra med Nathalie men om man inte kan tackla såna här saker så ska man inte jobba med barn. I utbildningen dom gått så finns det kurser som enbart handlar om detta, som inriktar sej på "problem-barn" och dess offer. Vad hände med den kunskapen?
Jag lämnar mitt barn i deras händer 5 dagar i veckan, jag går på möten, jag betalar en dagis avgift varje månad, jag hjälper till med det jag kan för att stödja deras goda arbete. Och vad händer då med mitt barn? Jo hon får utstå trakasserier av ett barn som jag bokstavligen hade kastat i väggen om jag får syn på. Kalla mej barn misshandlare eller va fan ni vill men jag hoppas för hennes skull att hon håller sej borta när jag hämtar Nathalie!

Efter att jag pratat med personalen på dagis så ska jag träffa Laz, kommer att behöva stöd efteråt hur det än slutar. Och det finns ingen bättre än honom i såna lägen för han känner mej och vet precis hur han ska "ta mej" för att det ska hjälp. Sen ska jag självklart ringa hennes oroliga pappa också och uppdatera läget, risken finns annars att han åker dit och sköter denna obehagliga lilla flicka själv :s
Men med all rätt som Nattans pappa. Kan inte den flickans föräldrar eller dagis personalen sköta detta så får vi gå in och göra det åt dom helt enkelt. Detta tar slut idag!

//mamilillan

Om ni inte visste det så går det att anmälas!

Jag skrev ett sjuhelsikes långt inlägg alldeles nyss men efter att ha läst igenom det så kände jag att det inte behövde publiceras. Vissa saker skriver man inte ut på nätet, det är inget konstigt med det och det är inget jag hymmlar med men rent sunt förnuft säger mej att jag är bättre än så. Jag har läst en del kända bloggar och sett kommentarer och svar om just detta och det var intressant att se det från en annan människas synvinkel.
Många tycker precis som jag att varför i hela fridens namn ska man blanda in andra människor i sin blogg när bloggen i grunden ska handla om än själv?
Varför skulle man vilja lägga ut sitt innersta ute på nätet?
Sen så tycker jag att det är otroligt omoget att ha en blogg som i grund och botten handlar om andra människor, om vad andra människor gör för fel, hur andra människor lever sitt liv, hur dom tycker och tänker.
Jag har svårt att förklara, kan vara tröttheten men jag ska försöka mej på ett exempel.
Om jag ringer Minnie och berättar om en konflikt jag är i så är det näst intill självklart att hon håller med mej i slutet av konversationen. Varför? Jo för att jag berättar enbart från min synvinkel och självklart så smittar sej min ilska över konflikten över på henne och hon håller med i det jag säger. Att ringa sin vän och prata av sej är något jag rekommenderar, ingen bör hålla saker inom sej. Men människor som väljer att skriva ut sådana saker på nätet borde lära sej ett och annat, dom som dssutom använder namn och dylikt kan jag inget annat än att tycka synd om.
Förstår dom inte bättre? Och om man nu har behov av att kasta ur sej saker på en blogg då är det inte mer än rätt att berätta om hur det ligger till från båda håll. Att bara berätta om den andra är att inte kunna stå för vad man själv har gjort, och då är man alldeles för omogen för att äns hålla i en blogg. Självklart kan andra människor tycka annorlunda och dom har säkert sina orsaker till varför, men jag står fast i vad jag tycker och det är inget jag kommer att ändra på.

Min blogg började jag skriva för att spara till Nathalie, sen med tiden samlade jag på mej mera orsaker till att fortsätta skriva. Ett tag var jag faktiskt inne i att "snacka skit" om andra och jag nämnde namn och gud vet allt, men jag kom på mej själv med vad jag höll på mej och ändrade mitt fokus. Min blogg ska handla om mej och Nathalie, om åsikter jag har som jag tycker är viktiga att skriva om. Den ska inte handla om andra människor, jag tänker inte skriva om konflikter som finns enbart från min synvinkel för det är inte rätt mot någon. Jag tänker heller inte skriva om andras liv för vilken rätt har jag till det ? Det är kränkning och i många fall förtal, och viktigast av allt så är det något som kan anmälas. Och i den härvan tänker inte jag hamna, jag är bättre än så.
Så nu till flickan som håller bloggen levande, min troll unge :)
Hon ligger och sover i säng, trygg och go. Det är en sån mäktig känsla av att se sitt barn ligga i trygghet, att veta vart hon befinner sej och att hon mår bra. Mina nerver kan ligga på plats bara jag vet att hon finns där inne, kramandes med "Tiger" som hon fick av Joey i födelsedags present. Troll-ungen, en riktig mamma gris :)

Imorgon ska jag dessutom gå på personalen om en flicka på Nathalies avdelning. Jag är inre där på dagarna så jag ser inte vad som händer men jag vet vad jag hör från mitt barn, och henne litar jag på till fullo. Innan semestern så höll denna flicka på att mobba Nattan och jag gick därifrån skogstokig nästintill varje dag. Och nu direkt när hon kommit tillbaka till dagis så har det börjat igen. Hon slår Nathalie, förstör hennes saker, skriker på henne, säger fula saker till henne, ja listan är lång.. Jag har hört en massa att man pratat med hennes föräldrar, att man har satt regler och bla bla bla men nu fungerar inte det längre. Så imorgon så är det jag som begär att den flickan flyttas på för det ska inte bli mitt barns problem att allt inte står rätt till med den flickan. Jag skiter i vilka sjukdomar man tror att hon har, jag struntar i att hennes föräldrar är dumma i huvudet, jag struntar i alla försök och regler. HON SKA FÖRFLYTTAS!!
Så imorgon kommer det säkert ett himla långt och argt inlägg, pust.. Va trött man blir på idioti!

Nu måste jag sova så jag kommer upp till jobbet imorgon :)

//Mamilillan


Tror du att människor kan förändras ?

- Tror du på att människor kan förändras?

//mamilillan


Vi skapade världens finaste troll-unge

God morgon :)
Sitter på jobbet med en stor kaffe och försöker vakna till liv. Min och Laz slapp-dag igår resulterade i att jag känner mej utvilad och redo att möta veckan som kommer, så en sån söndag är något jag kommer införa varje vecka som liten är hos sin pappa. Satt och klottrade in en massa i min kalender igår kväll och det verkar som om middagar är inne nu, först då Hannah och Joey i lördags, nu på torsdag är det hos Malin och Andres, sen är det hos mamma på lördag, och veckan efter det så är det hos Michelle och Tim. Känner en aning press på mej att ha en middag hemma också?

Idag på lunchen ska jag ta en snabb fika med Kristian, snacka skit och glänsa i att vi har skapat världens finaste lilla troll unge :)

//Mamilillan

En förbannat bra helg fick vi :)

Min plan att ha en lugn helg krashade redan på fredag eftermiddag men jag känner ingen ånger då jag har haft det ur mysigt. Mindre roligt var det att lämna bort Nathalie till Kristian, men dom känslorna har jag varje gång hon åker. För hennes skull så är jag bara glad, hon älskar att åka till sin pappa och syster men för min skull så vill ja ju ha henne hemma. Men men..
Kvällen spenderade jag och Laz hos Johan, och resten av kista också verkade det som.. Blev att snacka skit, shoota lite, ta nån öl för att sen känna sej helt okej med att åka hem. Dom flesta är vänner till oss och människor jag känt halva mitt liv, att träffa just dom lite då och då kan vara jätte mysigt. Men sen så dyker det alltid upp människor man inte riktigt har lust att spendera sin tid med, så är det på alla fester eller tilställningar man går på. Men istället då för att vara falsk och låtsas som ingenting så kände jag att istället för att förstöra för Johan så var det bästa att tacka för sej.
Så jag och Laz kastade oss framför tv´n och jag det kan inte ha tagit mer än nån minut innan jag somnade, trött som få..

På lördan så var jag hos min älskade vän jag skrev om i förra inlägget. Vi försökte oss på att ta igen 10 års förlorad vänskap och jag kan lova att det var en jävla massa att prata om. Både hon och jag har varit med om en massa under dom här åren så att försöka korta ner detta i några timmar var en utmaning, men jag tror nog att vi klarade det ganska bra. Men nu blir det att ringa och hålla kontakten, att ses så ofta man kan så att historien inte upprepar sej.
Blomman min, det är skönt att ha dej tillbaka..

Efter fikat med henne så möte jag upp Laz för en kväll hos Hannah och Joey. Åt middag och spelade sällskaps spel vilket gav mej en hel del skratt. Ett absolut måste att göra om snart! Det måste vara det ultimata att göra under sin lediga tid, att spendera den med människor man älskar och som skänker glädje in i äns liv. Jag tar hellre en sån kväll med lite vin, spel och vänner än en kväll i stan med fylla och idioti...

Joey, Kevin och Hannah :)



Jag och Laz :)



Sent som attan blev det när vi kom vid tre, helt körda både jag och Laz. Vilket resulterade i att vi vägrade resa oss från sängen idag. Vi vaknade väl till liv vid elva men demostrerade ända fram till sju på kvällen, ända gången vi gick upp så var det för att gå på toa och ta kaffe. Och jag kan säga att det var tamme fan det bästa beslut vi tagit på länge för det var sjukt skönt att bara skita i städning, skita i matlagning, skita i datan och all idioti man läser , skita i facebook och allt va fan det heter och bara ligga och knappt existera. Städningen tog jag tag i nu på kvällen så att Nattan slipper komma hem till en krigs zon imorgon, blir mera tid för oss att mysa då :)

Nu har jag kortat ner helgen så gott jag kunde. Sammanfattat så hade jag en ur mysig helg, kunde inte ha varit bättre :)

//Mamilillan

Såå sant !!!! :D




//mamilillan

Dags att sluta hålla käften o faktiskt göra nånting åt saken!

Hejje världen liksom :)
Kul att se att statistiken ökade gällande mitt inlägg om våldtäkter, nu hoppas jag bara på att ni som läst det försöker göra något åt detta också. Genom att bara prata om det med vänner och folk runt om, skriva om det i bloggar och i stora sidor som facebook kan bidra till att människor öppnar ögonen för detta och på sätt sprids ordet. Tillsammans kan vi göra skillnad så därför ber jag er att snälla öppna ögonen för vad som sker, sprid ordet så att fler människor kämpar mot detta. En litet inlägg på en blogg gör mycket, några rader på facebook sprider ordet, prata med människor runt om och be dom att prata med sina egna. Ta den 13 åriga flickan som exempel, det om nånting väcker människor.

Nu till något annat..
Igår stötte jag på en gammal vän som jag inte har umgåtts med på närmare 10 år, och det overkliga i det var att det kändes som om det var igår som vi satt där i hennes rum. Vi var runt 14-15 år när vi umgicks men av olika anledningar så hade vi en väldigt djup vänskap. Både hon och jag satt med ett ganska trasigt bagage och hade det tufft med saker runt om, det gjorde att vi stod varandra närmare än många andra i våran ålder.
Hur det kom sej att vi kom ifrån varandra vet jag faktiskt inte, förmodligen det vanliga att man växer upp och också ifrån varandra. Men nu när jag såg henne ville jag bara krama henne och ta igen all tid som gått förlorad.
Jag ska till henne nu på lördag och det känns verkligen jätte bra, ser fram emot att höra hur allting har gått och jag vet att jag också kommer att få en massa råd och värme. Åren må ha gått men det bandet vi har är detsamma.
Älskar dig gummsan ..

Nej,dags att sätta igång med mitt :)

//mamilillan

Vi skyddar våldtäktsmän!

Va fan är det som händer!!!???

Gick förbi pressbyrån och fick syn på löpsedeln. "Stina - våldtagen framför sina klass kamrater" ..
Kollade lite närmare och fick dessutom se en liten text där det stod att det hänt under skol tid och i ett av mötes rummen.
Va i helvete är det som händer med världen? Va fan är det som händer med våra ungdomar?
Sen gick jag in på google på jobbet och inser att dessa våldtäkter är jätte vanliga, att det händer i skolor, av klass kompisar. Dessutom kom jag över en artikel där det stod att en pojke som våldtagit sin klass kamrat gick kvar i samma skola och i samma klass men att flickan varit tvungen att byta skola! Vilken jävel är det som sitter med dessa beslut ?
Va är det för idiot som byter plats på flickan men han som våldtagit har man kvar!? Det är samma sak som att ta honom i försvar, samma sak som att lyfta honom och sänka henne.
Sverige och deras förbannade jävla rätt system!

Läste sen en artikel om en flicka på 13 år som hade fått för mycket dricka i sej och legat och spytt. 2 av hennes klasskompisar börjar då våldta henne mitt bland alla de andra från klassen. Några andra från klassen skriker då ifrån och vad gör killarna då? Jo dom drar henne till en lägenhet, duschar av henne spyorna och fortsätter våldtäkten!!!!!
Och då undrar jag. Dom som skrek ifrån, vart var dom? Varför gjorde inte någon något ? Inget samtal till polisen, ingen som tog bort killarna, ingen som reagerade på att dom släpade iväg henne???

Va fan är det som händer!!! Å va i helvete är det för ett jävla system som flyttar på flickan?  Va är det för ett system som flyttar på de som blir mobbade och mobbarna får stanna ? Va är det för ett system som håller sånt här bakom ryggen. Nånting måste det finnas för oss människor att göra så att det här får ett slut, det här får inte fortsätta.
Fy fan, mår illa av bara tanken..

//Mamilillan


Besatt av dramat ..

God morgon!!!!
Inget bloggande igår kväll för ovanligheternas skull, har nämligen hittat tv program som slår mitt skrivande. Extreme home makeover, so you think you can dance, christine, vänner.. Förut var det så att tv´n alltid var på men eftersom jag har noja på att plocka och dona så fastnar jag aldrig framför tv´n. Men nu är det skillnad må ni tro !
Nu är det så att om telefonen ringer kan jag nästan slänga den fort som fan under kudden så att den inte hörs, sen låtsas jag som ingenting och fortsätter min besatthet av allt drama på tv´n. Hmm, kan detta vara åldern??

Imorgon så åker liten till sin pappa och jag har tre hela dagar i ensamhet, stackars mej.. Men jag ska fullfölja mina planer med att endast vila, dricka nått glas vin och glo på tv´n.
Känner mej inte alls lika trött idag men känner att jag är i behov av att bara vara, av att bara få existera. Just det att släppa tids press och måsten, att ha tre dagar av absolut ingenting. Men hmm, vet inte hur det ska gå till för jag ska nämligen försöka trycka in en storhandling, rensning av papper och skåp-städning under då "ingenting".
Jag har en känsla av att mina planer kommer att bli svåra att hålla..

//Mamilillan

Till Kristian :)

En halv timma tills vi slutar,en tripp till dagis och sen hem ljuva hem :)
Jag har inte tänkt att blogga nu men vill skicka en liten hälsning till Kristian ..

Du och jag har kommit så fruktansvärt långt emot vart vi stod förut och ingen är gladare än jag över relationen vi har idag.
Jag vet inte om det är du som har förändrats eller om det är jag, eller kanske ingen men att vi ser saker på ett annorlunda sätt nu. Oavsett så vill jag att du ska veta hur mycket jag bryr mej om dej och att du alltid kan ringa mej vad det än gäller !!!
Och den pappan du är idag till Nathalie är värt guld!!!

//Mamilillan


En sån dag idag

Inget bloggande igår eftersom jag och Nathalie bestämde oss för att vara kvar hos mamma över natten, himla mysigt blev det. Mamma var i sitt esse igår så det bakades bröd och bjöds på underbar mat, samt en himla massa skratt då min lillebror helt plötsligt sätter på sej röda klack skor som han trippar runt med. Tog bilder på detta som jag sätter in ikväll, ett måste ett se!
Idag däremot blir det hemgång efter dagis och en tidig kväll eftersom jag redan nu sitter och gäspar, vilket jag inte riktigt förstår mej på eftersom jag la mej jätte tidigt hos mamma. Hmm, kan vara allt man funderar på som tar ut sin rätt. 
För så är det ju att under livets gång så stöter man på hinder av olika slag, människor som tar energi,  saker som måste ordnas, tider att passa.. Så att vara pigg och alert alla dagar är omänskligt, och en sån dag har jag idag.
Men imorgon ska det nog vara bättre :)

Dags att jobba :)

//Mamilillan


Att vara närvarande slår alla pengar i världen

Bara tänkte..

Pengar är viktigt, pengar behövs. Men om man har ett låg avlönad jobb, är man mindre värd då? Om man har ett jobb, vilket som helst så är väl det bättre än inget jobb alls?
Det viktiga måste ju ändå vara att man trivs, att man mår bra, att äns prioriteringar matchar med det jobb man har.
Som med mitt jobb. Jag jobbar med helt underbara människor, det är en otrolig stämning och jag har en chef värd guld. Men det absolut viktigaste är tiden jag får med mitt barn. Det här jobbet innebär att jag kan lämna min dotter i bra tid och att jag kan hämta henne i tid så att vi hinner umgås, jag hinner spendera tid med mitt barn, jag hinner att vara en mamma. Det Nathalie kommer att minnas sen är inte pengarna som kom in, mobil telefoner eller märkes kläder. Hon kommer minnas att hon hade allt hon behövde men speciellt att hon hade sin mamma. Att hennes mamma var närvarande. Det är vad jag prioriterar, inte hur mycket pengar som kommer in. Sen klarar vi oss mer än väl så det är inget jag klagar över heller :)
Jag vet ju hur det kändes med min mamma. Hon jobbade, jag och mina syskon hade allt vi behövde och saknade aldrig något. Men hon jobbade så pass att hon kunde vara närvarande hos oss också, jobb och så i all ära men hon prioriterade mamma rollen och det är bättre än något annat hon nånsin kunde ge oss.

Så pengar, ja det har en stor betydelse men det är inte det viktiga. Vilket jobb du än har, var stolt! Innebär det att du mår bra och att du kan vara närvarande för dina barn så spelar det andra ingen roll.
Det jag säger nu låter ju logiskt och ganska självklart men för vissa är det inte det. Det finns människor som lever på sina utbildningar, sina jobb, sina löner.. Men vad säger det om dej som människa? Absolut ingenting!
Jätte kul och super om du har en bra utbildning, jätte kul om du har en super lön. Men dej som människa säger det inget om vare sej du har det eller inte, du är liksom inte ditt jobb.. Du är vad du väljer att göra i livet däremot.
Finns värre människor än dom också, tro det eller ej. De som har höga löner och långa utbildningar och som dessutom rackar ner på människor som inte har det. Såna människor har inget värde i mina ögon och ingen skam i kroppen heller för den delen. Men den attityden brukar tonas ner med åldern, visheten brukar slå till och där med ångern över vad man gjort mot andra. Likt karma lagen...

Nu ska jag återgå till jobbet, platsen som ger mej utrymme att prioritera min roll som mamma :)

//mamilillan


Kände hur någon kröp ner i min säng ..

Sitter på jobbet och försöker få i ordning en "att göra" lista, hur jag nu ska hinna allt detta är en annan femma. Att sortera och dona med räkningar igår resulterade inte i en massa suck och stön som jag hade trott utan att jag blev klarare i huvudet och fick mej en god natts sömn. Ett litet uppvaknande bara runt tre då jag kände en liten kropp krypa ner hos mej, försiktigt försiktigt så att jag inte skulle vakna la hos sitt skinn mot mitt. Och jag mös i fulla muggar, kröp lite närmare och somnade om. Troll ungen min, å nöjd var hon imorse också över bedriften att ha lyckats smita ner i mammas säng en stund. Troll unge!!!

Idag ska vi ner till mamma efter jobb och dagis för en av hennes underbara måltider, vad kan sporra mera att kämpa på jobbet än vetskapen om vad som väntar. Nämligen mammas mat!!
Har också Joshua konserten och en kräftskiva att se fram emot, och självklart en tryggare framtid om allt går som planerat :) Jag planerar och donar för fullt med saker, därav mitt "jag är trött men förbannat nöjd" !

Nu ska jag ta mej an jobbet och min lista, men skriver säkert ikväll igen om jag inte hamnar i matkoma och försvinner till imorgon.

//mamilillan


Trött men förbannat nöjd ..

Nathalie somnade för över en timme sen och jag sitter och gapar, ganska vanligt nu att kvälls bloggen börjar just så. Nu ska jag försöka mej på att samla ihop alla så himla roliga räkningar man har och diverse papper som ska skickas lite här och var, inte alls vad jag har lust med ikväll. Att jag knappt sovit har tagit ut sin rätt nu för jag känner mej totalt hjärndöd, som om allting går i slow motion för mej. Måtte jag somna tidigt ikväll så att den här tröttheten inte sitter kvar imorgon..

Nathalie ska till sin pappa i helgen som kommer och gissa om jag ska sova i tre dagar i sträck. Jag har planerat så som att jag ska ligga i sängen med Laz stora tröjor, en massa gott gott jag egentligen inte ska äta, ett glas vin och glo på tv´n. Det är bokstavligen mina planer för helgen, nånting annat som föreslås kommer jag snällt men bestämt säga nej till för jag behöver tid att bara existera och tid att samla krafter och energi. Det är en vecka efter den helgen också :)

Trött men förbannat nöjd, en ganska mysig kombination..

//Mamilillan



Jag skulle aldrig välja att skada en annan människa medvetet

Vaken halva natten men flög upp ur sängen imorse. Sex imorse stod jag och tömde akvariumet, sprang som en galning mellan badrummet och vardagsrummet med vattenkanor och gjorde mitt allra yttersta för att inte väcka liten.
Att jag är piggare är en sak men detta är inte jag, sex på morgonen!! Nathalie vaknade också av sej själv, hörde ett fnitter ifrån hennes rum och där låg bus ungen lycklig som få halv sju på morgonen.
Upp på cykeln och "Avfäääärd" som Nathalie skriker, åter igen från disney. Känns som om det är vi tre som lever ihop, jag, Nattan och disney. Men hellre det än annat, finns så mycket skräp barn kan ta till nu för tiden så disney känns ganska ofarligt.

I mitt spring imorse så kom jag å tänka på en sak. Som vuxen väljer man sin egen väg, man väljer själv vart man står i olika frågor och avgör själv på vilken sida man står. Det är det fina med att vara vuxen, alla valmöjligheter och friheten man har. (Visst är det tufft också!!) Som vuxen får man stå för det man gör, i både gott och ont. Man får ta konsekvenserna för det man gör, i både gott och ont.
Men dit jag vill komma.. Trots att man är vuxen så tror sej människor ändå ha en viss rätt över att styra och ställa i äns val och i äns sätt att leva. Jag välkomnar åsikter och råd men inte direktiv för det sköter jag alldeles på egen hand gällande mej själv och mitt barn. Jag välkomnar stöd och hjälp, välkomnar kärlek och värme men inte rapakalja om vad som är rätt och fel. För det älskade människor avgör jag själv vad jag tycker är rätt och fel.
Jag är vuxen och har därför frihet att VÄLJA precis så som jag känner är rätt för mej.
Men bara för att jag har frihet att välja själv så betyder inte det att jag väljer något som gör illa en annan människa, jag väljer inte något som sårar någon annan. Ibland krockar man, det kommer man inte ifrån. Men det är ju ingenting jag väljer och något jag helst undviker. det ultimata måste ju vara att alla är glada och nöjda, sinnesjukt med "det är på mitt sätt eller inget sätt". Att utgå från sej själv ska man göra, men man kan göra det på ett bra sätt. Man behöver inte göra det på ett sätt som skadar, det tycker jag är fel.
Ja men ni fattar hoppas jag, själva poängen med detta.

Nu ska jag ringa min älskade mamma och skicka en bamse kram genom telefonen, finns ingen bättre människa att ringa på lunchen. Du har varit otrolig för oss alla mamma !!!

//Mamilillan


Vi får chansen igen!!!

Nja, dagen blev inte som planerad men himla bra ändå. Kristians planer ändrades hemifrån vilket händer oss alla så våran dag med Nathalie får vi ta vid ett senare tillfälle. Istället byggde jag, Laz och Nattan en koja i köket och spenderade tiden där inne med tingeling-fika och skratt åt alla tokigheter mitt barn kan slänga ur sej.
Barn är verkligen lätt roade och nöjer sej med så lite, en filt över ett bord och hennes dag var gjord :)



Senare på eftermiddan fick vi sällskap av Hannah och Kevin som stannade till läggdags. Eftersom man jobbar, ungarna går på dagis och allt annat ska skötas så blir det inte så mycket tid för barnen att ses. Jag och Hannah pratade om det idag och nu ska vi bli duktigare på att av sätta tid för ungarna att träffas, det går liksom inte att låta veckor passera mellan gångerna. Det som händer nu varje gång dom ses är att dom får börja om och känna av varandra, hitta gränserna och gemensamma lekar istället för att komma in i det på en gång. Hur vi ska hitta tid är knepigare men man får tänka till ..

Våra troll ungar :)

  

Troll ungen sover sen länge tillbaka, helt slut efter koj byggen och att leka tuffing med Kevin. Hon är fortfarande lika duktig gällande läggningen och jag får för första gången på väldigt länge sova hela nätter. Jag tror att det är en bidragande faktor också när det kommer till mitt mående. Iom att jag är mera utvilad nu så känner jag mej starkare, bättre och jag kan behålla fokus på vad som är viktigt och ignorera dumheter.

Sen till det bästa på hela dagen.. Jag och Laz får chansen att gå och se Joshua Radin igen!!!!!
Snart baby, snart :)

Nu måste jag tvinga ner mej själv i sängen för att få lite sömn, dagis och jobb imorgon :)
Allt flyter på mamma ;)

//mamilillan

Gårdagens grillning i bilder


 

Laz och Angelica försöker få ordning på grillen


Gud vet va Krille sysslar med.. Thriller dansen ???




Visste inte att Krille tog kort men jag undrar va jag tänkte på ..



Laz ..



Flickan populär med Krille



//Mamilillan


Hon har charmat sej in i många hjärtan på sina fyra år ..

Lördagen igår vart precis lika go som jag hade velat :D
Hos mamma mötes jag av en glad liten troll unge och en fräsh liten mormor, mina absolut bästa människor på denna jord. Det är något speciellt med Nathalie och mamma, bara synen av dom får mej att vilja "spricka ut i sång".
Många känner nog så för sin mamma och sina barn, men detta är så mäktigt för styrkan som sitter i oss tre är inte likt något annat. Eftersom Nathalie var på gården med sin nyfunna vän Claudia så passade jag och mamma på att fika och bubbla innan vi skulle gå. Därav att mitt "jag älskar dej mamma" kom på bloggen igår. Det är alltid lika intressant att lyssna på mamma, att höra hennes visioner och mål, hennes teorier om saker och ting. När jag gick därifrån igår så kom den där känslan av hur stolt jag är över henne. Som mamma är hon otrolig, det finns ingenting jag, Danne eller Jesper nånsin har saknat, det finns ingenting hon inte har gjort för oss. Hon har kämpat emot så mycket elände och idioti att jag knappt förstår hur hon kan stå på fötterna, men det gör hon och hon är starkare än de flesta. Det jag beundrar mest i henne är att trots elände utanför, trots förutsättningarna som fanns så har hon varit den absolut bästa mamman för oss barn. Jag älskar dej mamma och den styrka du besitter är utöver något annat, jag är så stolt över dej!

Sen vart det att gå till Angelica för att grilla, och gissa om hon blev glad över att se Nathalie :) Min lilla charmör har tagit plats i många hjärtan under sina fyra år. Laz mamma hade slängt in lite grekiskt i grillningen och glad var jag, grekisk mat med all den feta osten, tsatzikin, mmm..
Både jag, Laz, Krille och Angelica möttes av matkoman som jag levt i under tre dagar nu, Nathalie var dock inte lika förtjust i maten vilket inte förvänade mej. Grekisk mat har en speciel smak och att barn har svårt att ta sej an den, ja va kan man säga? Barn är barn, inga soldater. Är det så att hon inte gillar maten med förutsättning att hon har smakat först så tänker inte jag ställa till med något, för precis lika naturligt att jag inte gilla vissa saker så är det lika naturligt för henne.
Men tack snälla Angelica för den goda middan, den satt lika bra som alltid :)

Jag och Nathalie kom hem ganska sent igår, dels för middan men också för att bussarna inte gick som dom skulle så fick ta en ömväg på säkert 30 minuter. Väl hemma så passade vi på att rensa hennes garderob eftersom vi ändå kunde sova ut dagen efter. Nathalie var helt uppspelt och nästintill galen eftersom varje plagg som kom farande verkade hon ha glömt att hon hade, det skulle prövas och dansas i innan det skulle vikas in i garderoben igen. Nathalie har dessutom väldigt väldigt mycket kläder så ni kan ju tänka er tiden det tog.. Men jag behöll lugnet och tog det som det kom, å det resulterade i att vi hade det super mysigt vi två.
Nån vidare sömn fick jag inte i natt, inte på grund av mitt lilla troll men en viss någon knackade på 2 inatt .. Hmm..

Idag ska vi träffa Kristian och fika, nån plaskis blir det inte eftersom det är rena orkanen ute. Men mycket kläder och ut i parken ska jag se till att det blir, för ut ska vi :)
Nu sitter hon och kollar på disney, äter en sen frukost och synen av henne när hon små skrattar och kisar med ögonen som hon alltid gör, gör min morgon..
En lika bra söndag som våran lördag blir att sträva efter :)

//Mamilillan


Min älskade mamma..

JAG ÄLSKAR DEJ MAMMA!

//Mamilillan


Någon som kan tolka drömmar????

Satte alarm tidigt imorse så att jag inte kommer ut ur rytmen men det som väckte mej till liv var inte alarmet. Skulle sätta på snooz men såg att jag hade fått sms. Läste och hela magen vände sej ut och in, överöstes av kärlek och ärlighet. En bättre väckning än detta kan inte existera. Det resulterade också i att jag hoppade upp ur sängen, pigg som få och redo att möta världen.. Tack snälla älskade för allt du är för mej, vet inte vad hade jag gjort utan dej i mitt liv..
Snart ska jag ner och hämta troll ungen och försöka få liv i Hannah som förmodligen sover fortfarande. En fika i parken när hon är bakfull och jävlig, hmm.. Vet inte riktigt hur hon tänkte faktiskt?

Är det någon som är duktig på att tolka drömmar ? Eftersom statistiken finns här på bloggen så vet jag att jag har en massa läsare så sluta nu att vara så snåla med kommentarer!!!
Jag drömmer jätte konstiga drömmar som till exempel att våran stora fisk äter dom mindre, att Nathalie ligger döende drömde jag för några veckor sen och det är tamme fanne mej det värsta jag drömt någon gång, om att jag står inför att välja mellan olika vänner.. Jag vill inte gå in mera på drömmarna för dom är väldigt privata och en del väldigt extrema. Men någon som kan tolka detta? Varför drömmer jag så otroligt mycket och vad betyder det att jag drömmer om att dom jag älskar dör eller att jag behöver välja bort dom?

//Mamilillan


Nu du din häxa.. ;)

Hmm, nu skulle jag sova egentligen men fastnade i alla listor jag tänkt att jobba ihop under helgen. En att göra lista, en att ringa lista, almenackan, storhandlingen, dagis papper. En himla massa skrivande och nu igen fast på bloggen.
Jag hade inte tänkt att skriva blogg heller men kom å tänka på min älskade häxa. Minnie "stackaren" är ju mamma ledig och alla vi mammor vet vad det innebär, det är ingen dans på rosor direkt. Eftersom Kian är så pass liten fortfarande så sover han mycket och då behöver ju våran stackars häxa något att göra. Så om ni känner Minnie så blogga av bara fan nu så hon har något att roa sej med under dagarna :)
Jag ska försöka bidra till detta jag med, en massa onödiga inlägg under helgen och i varje rast på jobbet. Man måste kämpa ihop med sina vänner, så är det ju..

Nu ska jag ta ner alla kort från kärleks väggen och göra om lite. Jag ska bara ha svart vita kort på den väggen istället för i färg som den är nu. Jag har tagit en massa såna kort, några finns på bloggen också. Syftet är att få upp detta i veckan eftersom alla korten borde ha kommit då. Kan se det framför mej och jag tror att det kommer att bli skiiit snyggt!
Tror att jag ska ändra idee med väggen också, just det med alla ska upp som ingår i våran familj och det fungerar nog inte. Blir nog överhängande Nathalie och sen en massa kort på alla barnen som finns kring oss. Funderar vidare..

//Mamilillan


Lösenord på bloggen kan vara att rekommendera

Först och främst så vill jag förklara lite om detta med att sätta lösenord på bloggen. Jag har fått en massa kommentarer på facebook att jag absolut inte ska ha det eftersom folk läser och vill fortsätta läsa min blogg. Till er, ni kommer självklart att få lösenordet så att ni kan fortsätta att läsa :) Genom att sätta detta lösenord så gör det att jag stoppar vissa andra läsare, människor som jag inte vill ska ha del av i vad jag och Nathalie gör eller i hur vi lever våra liv. Det är sorligt att man ska behöva fundera på en sån sak men nu är det så läget ligger till. Funderat klart har jag inte gjort ännu men när jag är klar med hur jag ska göra så skriver jag det i god tid så att lösenordet hinner fram till er läsare som jag vill ha kvar. Låter det okej Adde? :)

Idag har vi haft vad jag skulle kalla en fel fri arbets dag. Först blev vi alla på företaget utbjudna på lunch av våran generösa chef, blev en indisk restaurang och helt underbar mat. Åt så pass att jag hamnade i mat koma och allt jag kunde tänka på var hur min säng väntade på mej där hemma, underbara vila! Dom två sista timmarna på jobbet satt vi och lyssnade på en föreläsning så det i säg gav ju än en chans till att komma ut ur mat koman och bli människa igen. Så en massa jobb alltså men en hel del vila och god mat. Kan inte ha blivit en bättre fredag :)

Efter dagis hämtning så bestämde vi oss för att ta oss ner till moma och hälsa på lite. Som vanligt så bjöd hon på underbar mat och ännu en gång drabbades jag av mat koman. Skillnaden nu var att soffan var alldeles i närheten så jag kröp ner där en stund för att återhämta mej. Min plan att ha mys kväll men troll ungen sprack också eftersom hon ville sova hos moma så istället blev det en kväll hemma ensam hemma framför tv´n. Inte helt fel det heller faktiskt.
Helgen som är kommer att spenderas med vänner och familj, att vara kring människor som jag värderar högt och älskar. Vad kan vara bättre än det?
Imorgon ska jag hämta lillan vid lunch, träffa Hannah och hennes "Joey" för en fika i parken. Tyvärr så är Kevin hos sin pappa så Nattan får nöja sej med oss, men vi ska göra vårat bästa för att underhålla troll ungen. Sen ska vi grilla hos Laz mamma på eftermiddan vilket jag verkligen har längtat efter. Pga omständigheterna kring han och mej så var det ett tag sen jag träffade henne och både jag och Nathalie har saknat henne massor.
På söndag kommer Kristian och då blir det en "mamma, pappa, barn" dag, om vädret är med oss så blir det plaskis.
Vi har kommit långt på väldigt kort tid och jag känner mej trygg i den relation vi har nu, vi fungerar jätte bra som vänner och kommer överens på ett helt annat plan nu än förut gällande Nathalie. Fan va duktiga vi är pappsen! :)

Nu ska jag ringa och kontrollera Laz lite som firar Sofians hemkomst hos Johan. Nån rätt anser jag mej ha kvar ;)

//Mamilillan


Morfar blev krossad!

Va fan hände ute idag! Helt plötsligt var det som om himlen öppnade sej och ner kom stora flingor av hagel! Är det jag som e efter men det har väll aldrig kommit i augusti förut? Det är nu sen sommaren ska vara, sista sol dagarna inför hösten och värmen skulle vara som värst sa dom. Men istället fick vi hagel?
Just hagel och regn kan jag leva utan men däremot välkomnar jag det andra som hösten drar med sej, det dunkla och mysiga. Kvällar med tända ljus och smatter på fönstret, alla koftorna man har som väntar i garderoben, färgerna på träden och skogspromenaderna med Nathalie. Hösten måste nog vara min favorit årstid, det är då jag mår som bäst.

Idag var pappa här och fikade vilket uppskattades massor av Nathalie, det var nämligen ett tag sen hon träffade morfar och hon har tjatat ihjäl sej efter att han ska komma och hälsa på. Morfar blev också utklassad i memorie !!! Mitt geni till dotter är otrolig när det gäller såna saker så morfar fick gott stryk hehe :)

                                                                            
Nattan pysslar hemma :)



Nattan gjorde armhävningar imorse " som min pappa gör" :)



Nattan krossar morfar i memorie :)



//Mamilillan

Vi säger NEJ TACK och går vidare :)

Lunchrast i en halv timme till och jag tänker njuta av bara fan eftersom jag varit så otroligt duktigt idag :) Jag och Nattan har äntligen kommit in i rutiner och det märks på oss båda två hur mycket bättre vi mår nu. Imorse hann vi till och med gunga en stund på gården innan dagis och jobb, det är vad jag kallar en stål morsa ;) Mitt kära barn har till och med blivit så pass duktig att istället för att tjata till sej en plats i mammas säng om nätterna så får jag en god natt puss, ett god natt och sen somnar hon i säng tills att jag väcker henne. Alla som känner oss vet att det har varit väldigt mycket för oss båda under en väldigt lång tid men äntligen är vi fötter igen, å jag kan inte känna mer tacksamhet till alla som funnits för oss under den här tiden. Självklart har jag fortfarande stunder då jag kan knäckas av vissa oroligheter men jag kan hantera det på ett helt annat sätt nu och det gör att livet är så mycket enklare att tackla.
I söndags kväll bestämde jag mej också för att helt enkelt släppa vissa "krig" som funnits kring oss och det känns som om ett berg har lyfts från mina axlar. Nu har jag ett nytt jobb, ett mål, Nattan fungerar precis som hon ska både hos mej och Kristian och vi mår mycket bättre. Jag tillåter inte att orosmoment ska störa i det vi befinner oss i, vissa saker är helt enkelt inte värda att lägga energi på. Om jag fick bestämma så skulle allt självklart vara frid och fröjd, inga konflikter skulle finnas men nu är det så att man behöver inte gilla alla, man behöver inte förlåta vissa svek, man behöver inte ha människor i äns liv som får än att må dåligt. Men jag tänker heller inte kriga mera, utan jag släpper det bara.
Vi säger nej tack och går vidare :)

Imorgon är det helg och jag har planerat 2 hel dagar med min liten, ska ringa moster Putta också och kolla om hon har tid för en fika med oss :) Stackaren har jobbat ihjäl sej hela veckan med svullna fötter å vad är inte bättre då än en glad liten Nattan. Så moster Putta, va bered på att vi kommer springandes!!!
Skansen ska planeras in också men det blir inte denna helg, kan ju inte ha låtit en hel sommar passera utan att ha besökt skansen! Mycket mycket nu, men bra går det :)

//Mamilillan


Jag valde det sista..

Som ni säkert märkte så kortades det senaste inlägget av väldigt snabbt, det för att systemet började fungera igen och det var back to work :) För att komma tillbaka till denna stackars man som då vann miljoner och gick och dog dagen efter. Hur sorligt får det bli? Det är nästan så ironiskt att man undrar om det är media som så gärna vill ha något att skriva om att det bara är påhittat. Den här mannen var till och med ökänd för sitt spelande så det var ingen som hade spenderat lite och hade turen med sej heller. Han hade verkligen kämpat! Kämpat och kämpat och kämpat! För att vinna miljonerna och sen dö!! Det cirkulerar i mitt huvud och jag kan inte släppa det.. Det är orealistiskt, sån otur får man bara inte ha!
Livet kan vara bra orättvist ibland ..

Nu sitter jag och näst intill gapar av trötthet i soffan, mycket på jobbet och hemfärden var inte den enklaste heller. Så mitt braiga humör jag skrev att jag hade var det tur att jag hade kvar, annars hade jag nog ruttnat ur helt å hållet.
Först och främst regnet som vägrade ge med sej, sen en lerig men väldigt lycklig liten unge som inte alls ville sitta i vagnen, inte heller åka buss.. Så hemma var vi långt senare än vad vi skulle men rätt härligt var det.
Jag hade två val, antingen dra i ungen och låta dagen förstöras eller skita i regnet och glädjas åt min lyckliga unge. Jag valde det sista alternativet och kvällen blev super, precis som planerat:)

Nu ska jag snart lägga mej och  jag hoppas på en lika bra dag imorgon!

//mamilillan


Miljoner o sen dog han!

Data systemet har lagt ner på jobbet så spring och babbel i korridoren, chat och facebook och för min del blev det att hälsa på bloggen :) Hade en sån där ur mysig morgon som bara jag och Nattan kan ha, dom dagar vi hinner mysa och dona innan vi springer till bussen, lämningen gick hur bra som helst och på jobbet är det en härlig stämning och en massa skratt. Underbart! Idag kan inte äns regnet stoppa mitt braiga humör, blir att dra på sej luvan och sätta på sej ett smile och ta sej an regnet.
Jag och Nathalie ska mys kväll ikväll med film och gott gott, det känns att vi är ifrån varandra mera än vanligt o tiden med henne är mera värdefull än nånsin.
Gud va det märks på mitt skrivande att jag skyndar ihjäl mej innan systemet sätter igång igen! Meningarna har liksom inga punkter och en enda mening innehåller en halv dag. Så det kan gå :)

Nån som läste aftonbladet igår? Mannen som spelat hela sitt liv, satsat hur mycket pengar som helst. Han vann miljoner och dog dagen efter!!!

//mamilillan


Livet har satts i rullning

Nu har vi överlevt första dagen med dagis, jobb och allt vad en vanlig vardag innebär. Att semester tiderna är slut ser jag mer som en lättnad än som ett bakslag, riktigt skönt att få komma in i rutiner igen. Lämningen på dagis gick över all förväntan och det var knappt så att man märkte att hon varit ledig hela sommaren, blev lite av en rush eftersom jag hade en tid att passa men hon klarade det galant. Första dan på jobbet gick hur bra som helst det med, träffade en massa underbara människor och stämningen bland de anställda var otrolig. Fick en känsla av att jag kommer att trivas och för första gången så längtar jag faktiskt till morgon dagen, härligt att livet har satts i rullning :)

Ska inte fastna vid datan eftersom jag behöver all sömn jag kan få, bara efter idag så känns huvudet överbelastat med ny information. Och en massa kommer att komma imorgon med så jag behöver vara alert :) Men gud, känner mej till och med för trött för att formulera meningarna rätt. Det tar sin tid att vänja sej men jag kommer dit så småningom ..

//Mamilillan


Nathalie var super nöjd!

Bloggtorka har man lyckats vara med om nu också :) Jag har faktiskt satt mej vid datan ett par tillfällen, gått in på bloggen men inte ett enda ord har jag fått fram. Kanske för att det som funnits i mina tankar inte kan skrivas om. Jag har börjat fundera på om man ska sätta ett lösenord på bloggen, det skulle göra att jag kan skriva så mycket mera om vad som försigår runt om eftersom saker då inte kan läsas av alla. Nja, en massa för och nack delar men jag ska definitv tänka på saken för kan vara ganska smart.

Inte så mycket har väl hänt ändå, Nattan har varit hos Kristian, Jeppe och jag hade en mys kväll igår och min älskade lilla dotter fick sitt kalas idag :) Det vart otroligt lyckat, en massa vänner och familj, sol och bad i plaskis, Nattan älskade sina presenter och alla gick hem nöjda och belåtna. Jag och Jimmy hade vårat årliga krig med tårtan men det nya och som jag inte direkt hade räknat med var att jag flög i plaskis några minuter senare! Japp, dygn sura var vi men kul hade vi :)
Finns ju bilder i bloggen från förra året när Nattan fyllde 3, när jag och Jimmy ligger på golvet fulla i tårta och allt som egentligen kunde kastas hade vi på oss. Härligt!
276 bilder togs idag så ska sätta mej och dona med dom nån dag i veckan, dock inte idag! Men några kan jag sätta in nu bara för sakens skull. Min hjärtis, hon hade så roligt på sitt kalas ..

Nattan med sin absolut bästa pappa :)



Nattan och Mammsen :)



Mallan, Andres, Emilia och Kian :)



Las och Kian :)



Min underbaraste lille brollan :)



Nattan, Kevin och Nova :)



Hannah, "Joey" och Kevin :)



Vårat charm troll Kian :)



Gina med Kian :)



Det finns såå mycket kort och jag ska lägga in på tårtbakandet, kriget och allt annat som hände men det får bli en annan dag. Nu är det dags att försöka sova eftersom jag ska upp och jobba imorgon och Nattan ska in på dagis igen.
Älsklingen, fy fan.. Kommet att vara jätte jobbigt att behöva lämna henne efter så länge, hoppas på att hon släpper mej och springer in självmant så att jag får nån slags ro i kroppen. Jag vet att jag är känslig när det gäller henne, men varför ska jag inte ? Hon är mitt barn för guds skull.. Finns människor som har mera is i magen gällande sina barn, jag är inte en av dom och tacka fan för det!

Skriver mera imorgon :)

//mamilillan


"Va faaaaan händer!"

Nu har Nattan åkt till sin pappa och jag har lite små ångest över att ha lämnat henne på hennes födelsedag, men helger är helger och hennes pappa är pappa. Längtar tills kalaset på söndag så man får fira henne ordentligt.
Nån frukost på sängen blev det inte för Minnie råkade ringa och väcka Nattan, men vi lyckades lura ner henne i soffan medan vi fixade det sista. Så vi sjöng oss fram där istället, blåste ut ljus och öppnade paket :)
Hennes min över fiskarna var det absolut bästa på hela morgonen, hon tittade till på dom, tittade på mej och sen smög hon sej fram med rynkade ögonbryn precis som "va faaaan händer!". Och sen kom det där leendet jag skulle kunna betala för att se, den lyckan och blicken hon får när hon blir så där glad är värt allt. Den blicken fick dessutom Laz att åka tillbaka till kista för att köpa två fiskar till så nu har vi då 4 nya fiskar i vårat fina akvarium. Alla har namn nu och det är knappt så att jag kommer ihåg dom, kommer defenitivt inte minnas på söndag då hon får ännu mera fiskar!
Hmmm... Mimmi, Kalle Anka, Tiger, Prinsessan, Aladdin och Jasmine. Jag tror att mitt barn gillar disney faktiskt :)

Sen kom moma förbi och Nattan fick bladet över sängen :) Laz tvingades skruva och ha sej men upp kom det och fint blev det. Ska bli kul på söndag kväll när hon får sova första natten under sitt blad, lite kurra gömma över det hela och det passar min liten alldeles utmärkt. :) Tack moma!


//Mamilillan


Befinner mej i ett lugn och hoppas att inget kommer å förstör det..

Nu har Nathalie somnat och jag och Laz har lyckats smussla ner monster fiskarna i akvariumet. Vilken chock hon kommer att få när hon vaknar! Eftersom Laz fortfarande är en sån stor del av Nathalies liv så är ideen att han ska komma hit imorgon bitti, att väcka henne med frukost på sängen och en underbar sång från oss som kan sjunga så fint (hmm) och att visa henne hennes nya monster fiskar. Kan inte förstå att min dotter blir 4 år, har tiden verkligen gått så fort? 2 år kvar till skolan, 1 år kvar till fotbollen. Min bebis är en hel unge nu och jag förstår inte hur eller när det hände.
Lite små jobbigt att hon ska åka till Kristian på eftermiddan, vill inte släppa henne på hennes stora dag. Men jag får rå om henne på söndag igen då vi ska kalasa för lillan :)
Och på tal om det så är dockan och kläder taget nu men finns lite kvar att välja och vraka mellan, eller så väljer man själv vilket jag kanske inte har skrivit men som är precis lika okej som att ta från listan :) Men det är väl underförstått hoppas jag..

Skrev igår att jag hade en härlig dag att vänta idag och nu till varför.. Även fast mina planer var att börja plugga nu så har jag sökt olika jobb och kollat runt lite, haft tanken att dyker det upp något som passar mej och som jag skulle trivas i så tar jag det istället för att gå i skolan igen. Självklart vill jag plugga också men av olika anledningar så är det bättre för mej att jobba och mina valmöligheter är större inom vissa områden om jag väljer det. Och plugg kan man alltid ta upp igen, skolorna finns kvar. Men till saken..
Jag var på intervjuv idag på ett jobb och fick det! Och hör och häpna, det ligger en kvart från Nattans dagis med tåg, jag jobbar 9-16 så Nathalie kommer att kunna gå super bra tider på dagis och pengarna räcker till att vi kan leva ett helt okej liv. Jag har fortfarande inte greppat det eller tagit in det än, känns som om det är för bra för att vara sant. Jag trodde att det var en omöjlig kombination att kunna ha ett jobb och få tid att umgås med sitt barn men det visade sej existera och tacksamheten jag känner är överväldigande. Jag har fått ett råd idag som jag kommer att följa och det är att inte skriva ut i bloggen vart jag jobbar, finns hundra anledningar till varför men det är inget jag tänker förklara.
Fan, jag kan nästan längta tills på måndag.. Längtar också efter allt jag kan ta tag i iom det här jobbet, saker som legat och irriterat men som jag äntligen kan bita i nu. Turen är på väg att vända, jobbet och andra privata saker är på väg åt rätt håll. Befinner mej i ett lugn jag inte kännt på länge, hoppas att jag aldrig kommer ur det..

Nu ska jag försöka sova så att jag kommer upp till min älskade 4 åring :)
Grattis min älskade liten som är stor nu, mamma älskar dej mer än allt och jag bär ditt hjärta i mitt för alltid..





//Mamilillan

Ni föder upp ligister med eran frånvaro!

2 inatt gick jag ut på balkongen för att ta en sista cigg och det jag möttes av gjorde mej fly förbannad! Jag har som en gångstig bakom mitt hus och nu gick det två killar i 20 års åldern där tillsammans med en liten pojke som inte kan ha varit en dag över sex år. Jag står och tittar på när dom går förbi och helt plötsligt så börjar dom stora lära sex åringen hur man sparkar på stolpar så att lamporna går sönder! Som huliganer kastade dom sej på lamporna och sparkade som idioter och pojken tog efter, sen när han lyckades ta sönder en lampa så hurrade de äldre!!! Det slutade med att alla lampor som fanns på den gångstigen var släckta. På slutet skrek nån man till som sett killarna och vad gör pojken då, jo han börjar gapskratta! Först och främst, klockan är två på natten. Vart är hans föräldrar?
För det andra för er som undrar hur en ligist föds upp, precis så här!
Hur hög iq kan man ha när man bestämmer sej för att lära ett barn hur man vandaliserar och förstör? Och vad är man för sorts förälder när man släpper ut sina barn mitt i natten? Jag blir så förbannad när jag ser sånt här, mestadels på pojkens föräldrar. Genom att dom inte har koll på sina barn, tar ansvar eller lär sina barn rätt värderingar så uppfostrar dom barn som mycket troligt kommer att mobba andra i skolan, exprimentera med droger, vara i den gruppen som tar sönder rutor och vandaliserar, får dåliga betyg.. Nu pratar jag inte bara om just den här pojken utan om alla barn som inte ses över av sina föräldrar. Om ni skaffar barn så måste ni ju tamme fan agera föräldrar också!
Vill ni att polisen ringer hem sen och förklarar att era barn sitter häktade eller ännu värre, att dom har skadat någon annan. Vill ni att världen ska bestå av krossade rutor, inbrott, rån, missbruk, misshandel ? För det är vad ni bidrar till.
De är barn ni uppfostrar nu men dom växer och blir människor, och är det såna människor ni vill att era barn ska bli? Tycker ni inte att dom förtjänar något mer? Önskar ni dom inte framgång?

//mamilillan


120 liter vatten och en blå slagen unge!

Nej men ärligt! Jag skrev igår kväll att akvariumet var på väg och att det skulle donas med fiskar, men jag hade inte räknat med att det skulle vara klart 4 timmar senare! Först och främst skulle det skuras ut och bäras dit den skulle stå vilket inte var det enklaste iom att det är ett väldigt stort akvarium och jag var själv med Nattan. Sen fick vi springa maraton mellan badrummet och vardagsrummet för att forsla vatten och hör och häpna, den rymmer 120 liter vatten!
Gissa hur många gånger vi sprang, och tänk vägen där i mellan eftersom Nattan hjälpte till. Till slut hade vi en bäck från badkaret till akvariumet, varav i sin tur gjorde att min unge slog sej gul och blå på vägen. Vilken pers!
Sen var det ett rent helvete att få tag i Kalle Anka! Fisk fan tog säkert 20 minuter att få ner i det andra akvariumet, men det kom nått gott ur det eftersom Nattan skrattade ihjäl sej åt mitt krigande :)
Klart blev det till slut iallafall och jag är super nöjd ! Nu ska det bli riktigt roligt att se hennes min på fredag morgon då akvariumet kommer vara fyllt med nya fiskar :) Jag, Laz och Nattan var och kollade runt lite idag och medan Nattan smög omkring bland alla fiskar så lyckades vi bli klokare på vilka som går ihop med vilka, och vi kom överens om vad som ska hem till lillan. Hittade inte dom exotiska fiskarna vi sökte men näst intill, tror nog att litens lycka kommer bli över de 2 största fiskarna som verkligen är stora! Ser lite små läskiga ut men av vad jag planerar så kommer det bli riktigt vackert.

Idag har vi haft en sån där mys dag och bara gjort det som fallit oss in. Moma kom förbi på morgonen för en fika och lite memory, fick lite vägledning gällande akvariumet också så att fiskarna inte går och dör det första dom gör nu. Vore typiskt.. Efter det mötte vi upp Laz, åt middag och gick på fisk jakt :) Hann också vara nån timme i parken så att hon fick leka av sej, märks att hon saknar dagis. Även fast vi gör saker och att det finns många människor runt henne så fyller inte det vad dagis ger henne. Hon saknar sina kompisar, barn i hennes ålder att leka med, barn som är i samma stadie som henne. Skönt att det kommer igång på måndag, för hennes skull..

Nu ska jag duscha, ringa ett sista samtal och krypa ner i min ren bäddade säng. Har en härlig dag att vänta imorgon med, men det skriver jag om imorn ;)

Hon har de mest intensiva ögon jag sett min vackra ..



//Mamilillan

Bättre sent än aldrig ..

Bättre sent än aldrig men här kommer lite bilder från plaskis och grillningen :)
























//Mamilillan


Astma doseringar och grillning :)

För första gången på länge så har det gått en dag mellan att jag bloggat men jag har haft fullt upp med Nathalies kalas och vad allt det innebär. Jag trodde att det skulle bli enklare när både jag och Kristian engagerade oss men det visade sej vara svårare än vanligt, allt man planerar och alla ideer man har måste dubbelkollas och tider måste passas för båda. Ujj ujj, men vi kämpar på :)
På önske listan kan nu akvarium, nya fiskar och skatt kista strykas. Kan hända att tingeling dockan också stryks men det är inte säkert än, får se om den hittas först.

Mitt i alla planering och i allt annat man måste göra så har vi hunnit vara på plaskis med Malin och Emilia, tror nog att vi kan börja kalla det för vårat andra hem snart med tanke på hur ofta vi är där. Spenderade iallafall gårdagen där med tjejerna och kul hade vi. Nathalie som är helt orädd för vatten dök heljdlöst runt omkring och skrek "jag drunknar", och Emilia som inte alls badar sprang och hämtade vatten som hon sen kastade på mej och Malin. Jävla unge! :D

Idag började vi morgonen med att äta frukost på balkongen, gjorde iordning den igår så nu blir det att äta där när vädret tillåter. 
Sen fortsatte dagen med att träffa Nathalies läkare för att kolla hennes astma och hur det går med medicinerna. Nathalie har haft samma läkare sen hon var bebis och jag har haft honom själv ett par gånger och storm trivs verkligen, han är jätte trevlig och super duktig med Nathalie. Och av vad jag har förstått så är det inte lätt att hitta bra barn läkare så jag är djupt tacksam att vi fick just honom. Så när han nu tycker att vi ska pröva att ändra den dagliga doseringen för att se hur hon tar det så litar jag på honom fullt ut. Och fungerar det inte så är det faktiskt bara att gå tillbaka till det vi har nu.
Längtar tills den dagen då hon inte behöver hålla på med det här nå mera för i nästan alla fall så växer astman bort, då kanske hon bara behöver ta vid behov. Nu är det varje morgon och kväll och vid behov, och dagar då det är dåligt väder så är astman inte alls rolig att ha att göra med. Stackars liten.
När vi kom hem så blev det att grilla på gården med Laz, maten blir ju så mycket godare när det är grillat! Grillning måste vara det absolut bästa man kan göra med dom man trivs med, just den sociala biten som kommer på köpet tilltalar mej. Finns inge bättre än när alla samlas och gör saker tillsammans, en massa ungar, alla vänner, sin familj.
Efter grillningen ramlade alla ihop av att ha varit mitt i solen som varit fööör mycket idag, man ska inte klaga säger dom men jag har en små längtan till hösten. När vi vaknade till spelades det memo i sängen och vi bestämde oss för att ha en lugn eftermiddag inne, vädret svek dessutom och regnet kom så var nog bara bra att vi inte hunnit ut.
Snart kommer moster Putta som hämtat vårat nya akvarium från mammas vind. Jag har till och med skrivit det i Nattans önske lista och så visade det sej att det funnits ett stort uppe på mammas vind hela tiden, från när Danne eller om det var jag som liten då. En himla tur så kvällen blir till att fixa med fiskarna, inte mitt favorit projekt dårå men vad gör man inte för sina barn .. Frågade henne idag att om hon fick mer fiskar, vad skulle dom heta då? Aladdin och Tiger fick det bli, härliga namn mitt barn kommer på :)

Sätter in lite bilder ikväll från plaskis och grillningen, fick jätte fina kort. Håller dessutom på och tar en massa svart vita eftersom jag ska ändra min vägg och bara ha svart vita. Kommer bli skiiit snyggt :)

//mamilillan


Ut med det gamla och in med det nya!

Världens bästa morgon följdes med en helt okej dag :) Kristian och Marielle kom som planerat och vi gick ner till plaskis med liten så hon fick bada. Nattan älskar när vi är allehopa och jag bestämde väl mer eller mindre idag att vi ska ses oftare med henne. Vi har våra fighter jag och Kristian, perioder då vi knappt kan prata med varandra men vi har kommit långt sista tiden, att hitta på saker med Nathalie tror jag är det bästa vi kan göra för henne.
Sur som fan blev jag över att kameran inte hade batterier så kunde inte ta kort på Nattan och pappsen idag, så fina ihop i vattnet eftersom han också bestämde sej för att hoppa i. Hade varit kul att ta bilder på oss också som var dygn sura efter ett mindre härligt vatten krig, hämnden är ljuv Kristian! :)
Sen övergavs jag av mitt barn dessutom! Hon ville sova hos pappa så hon följde med dom hem till imorgon. Skönt att hon har blivit så pass stor att hon kan säga vad hon vill och kunna välja vart hon ska vara, inte alla gånger det fungerar men skönt när det gör. 4 år om fem dagar, stora tjejen..

Sen kom min älskade mamma över och kocken Linda bjöd på mat :) Det är inte så ofta vi får tid bara hon och jag så jag mös av varje sekund vi hade. Och vi kom på den galanta ideen att byta saker vi har hemma, det som är gamalt för mej är nytt för henne och tvärtom. Så nu blir det lite ändringar här och var, precis vad jag behöver innan vi kommer för oss att flytta. Finns något som heter att man "städar ut det gamla och tar in det nya" och det är väl lite dit jag vill komma, rensa mitt hem på lite minnen för nu kryllar det av dom. En av alla saker som kommer hem hit är ett stooort akvarium :)
nattans önske lista ökades nu med... FISKAR ! Det måste vara fiskar som går ihop med slöjdskärtar, och helst ingen orange eller vit eftersom hon redan har det. Färg glada fiskar uppskattas :) Och om ni köper fiskar så tänk på att komma med dom lite innan kalaset så att dom kommer ner i vattnet innan vi går ut. Trist om dom kolar liksom ;)

Här är min älskade mamma, finns ingen som henne !




//Mamilillan


Väcktes av pussar och mys

Världens bästa morgon! Nattan ligger och pussar mej tills jag öppnar ögonen, tar fram en bok och så ligger vi och läser innan det är dags att gå upp till verkligheten. En himla massa kramar blev det också och några "jag väljer dej", kan man få en bättre start än så?
Nu ska vi sätta igång med allt som ska göras innan Kristian och Marielle kommer, blir en cykel tur med liten :)

//Mamilillan

Man blir påmind om att trion är nere på två

Novas kalas är avklarat och nu är det bara Nattan kvar, efter det vill jag inte höra talas om nå barn kalas på bra länge.
Kalaset idag vart riktigt lyckat och hon fick presenter i massor, var ett helt hav av prylar runt henne. Hon är bra älskad bus ungen :)
 
Hur snygg får man bli! Lilla Nova, fasters hjärta hela 3 år !



Minnie i ett hav av barn och presenter!




Det jobbiga med att gå på kalas eller andra tillställningar är det uppenbara att trion är nere på två, att man inte kommer som en familj längre. Det går inte att förklara för människor som inte varit med om det men man kan riktigt känna hur det hugger till när det uppenbara att man är själv kommer. Såna här dagar så kan jag inte äns tänka på Laz utan att bli förbannad. Sen när man kommer hem så kommer frågorna vid ytter dörren, samma visa varje gång.
- Är Lasse hemma mamma?
-Nej hjärta, det är ju du och jag som bor här nu.
-Ja men, kommer Lasse hem? Visst jobbar han mycket mamma ?
Det är samma sak varje gång vi närmar oss hemma, samma frågor och samma svar och det kommer alltid en känsla av ilska hos mej, och en sorg för litens skull.
Lessamheten minskar för varje dag över allt som hänt och ilskan växer. Just nu är allt jag vill är att flytta, en liten bit utanför stockholm med lillan. En liten små stad där alla känner alla, ingen större trafik eller köp centrum, där de flesta barnen går i samma skola och dagis, grannar umgås och där det finns ett lugn som inte finns här omkring.
Tankarna fanns innan det med Laz, då var det ett samtal mellan oss men nu när det bara är jag och Nattan så känns det behovet större. Jag försöker inte rymma från problemen eller känslorna jag har hemma, men jag behöver en ny start där jag kan ladda om. En hem som är för henne och mej där ingen annan varit och tagit plats, där vi två kan finna ro.
Jag vet hur jag vill leva mitt liv, jag vet hur en perfekt vardag ser ut för mej och att flytta en liten bit bort skulle hjälpa mycket. Frågan är vart denna plats är?

Imorgon kommer moma över och fikar, Nattan ringde henne idag och ville bestämt ha sin mormor! Sen kommer Kristian och det sista ska planeras inför kalaset, och inbjudningarna ska vara klart imorgon kväll. Ska hinnas städas hemma, garderoberna och Nattans leksaker ska rensas och en ny bok ska letas fram. Mycket imorgon men liten har lovat att hjälpa mej så ska nog gå bra :)

//Mamilillan

Listan har ökat!

Nathalies önske-lista har ökat.. 

- En tingeling docka
-Glitter pennor
- Balett skor
- En kista säger hon och jag antar att det är en skatt kista hon pratar om.

//Mamilillan


Minsta blick och man får gå!

Snart är det dags att röra sej mot Novas kalas och jag känner för stackars Minnie som måste vara dö stressad iom regnet. Blir lite full i skratt när jag tänker på det, kan verkligen se det framför mej hur hon yrar omkring, Jimmy som inte hajjar nånting, 3 barn varav två som är i fullt krig, regnet pajjar tårtan. Ska det vara kalas så ska det vara kalas :)
Imorgon kommer Kristian hit och då ska det planeras inför Nattans kalas, på hög tid då det är nästa helg och en vecka går fort. Det är mycket mer att dona med än vad man tror, funkar liksom inte att baka en tårta och tro att det är klart.
Bara listan med inbjudningar tar tid och tanke, i vårat fall lite mer än vanligt då alla inte kommer överens och att det finns en del ouppklarat lite överallt.
Men som jag sa till Kristian så skiter jag fullständigt i det! Det är Nattans kalas och man kommer för henne, den som inte kan betee sej eller äns riktar en blick fel kommer jag att avlägsna från platsen.

Dags för lunch nu, har kokat ihop en grönsaks soppa. Gott :)

//Mamilillan

Ni hundägare, koppla era djur!

Nu är det gröna lövet och golfklubba taget! Önske-listan minskar fort och jag försöker komma på mera saker man kan välja på men barnet jag har äger de mesta redan. Men jag tänker..

Laz kom imorse och följde med oss till plaskis vilket var populärt hos liten, för henne så tillhör han fortfarande oss så dom gånger han inte är med så kommer frågor och funderingar. Skönt att vi slapp det idag och kunde ha en dag i solen :) Men ett raseri utbrott hann jag få innan hemgång. Från ingenstans kommer en jävla hund jävel springandes mot Nattan och hoppar på henne tills hon stupar, stackarn hade riv märken över hela benen. Jag får tag i hunden och KASTAR bort den men självklart så kommer den tillbaka så jag tar tag i den tills ägaren kommer springandes efter sin hund. Ingen ursäkt, ingenting fick Nattan eller jag från idioten utan hon sa till sin hund och gick! Jag hade sån lust att springa efter henne och knocka både henne och hunden! Ni hund ägare, koppla era djur! Hur mycket ni än känner era djur så är det fortfarande precis det, DJUR! Ni kan inte gå runt på offentliga platser med hunden springandes omkring bland folk, det finns dom som är rädda och sen kan det alltid hända något som utlöser en attack hos hunden. Ni ägare borde fan fatta det! Sen finns det faktiskt hund gårdar lite här och var och om man har ett behov av att släppa lös hunden, gå dit då!
Nu blir jag typ förbannad igen bara jag tänker på det..



Här är lite bilder från idag, innan attacken :)

Liten som fullständigt älskar att bada :)



Klätter apan, totalt orädd !



Laz och Nattan ..



Min underbara vackra i badet med sin läskiga docka! Hon är så vacker när hon går in i mamma rollen till sin bebis, jag kan titta på henne i timmar..



Nathalie har en aladdin period nu, ingen annan film är bra eller värd att se. Och hon har snappat upp en sak som gör att jag vill hoppa på henne och pussa ihjäl henne.
I slutet så säger prinsessan Jasmine till Aladdin "Jag väljer dig Aladdin" och det har Nattan tagit men istället för Aladdin så är det mamma. Första gången hon sa det så smälte jag helt. Hon liksom tittade så där djupt in i mina ögon och med världens inlevelse och så kom det. JAG VÄLJER DEJ MAMMA !
Jag väljer dej också Nattan, alla gånger, alla dagar..

//Mamilillan


RSS 2.0