Längtar :)

Längtar efter våran strand !

Gotland..

Muta med Martini!

Helgen är över och vi ska snart lämna mammas hus, känner det mer än nånsin nu att vi måste ha ett radhus. Iallafall en lägenhet med uteplats. När vi vaknade imorse så satte jag på kaffe och öppnade på baksida, sen åt vi frukost ute i solen och medan jag läste tidningen så lekte nattis på gräset..  Det är så jag vill ha det, och det är det jag vill ge min prinsessa.
Jag måste söka mera aktivt för det är ingen som kommer och ger mej ett hus, förstår inte varför jag har så svårt med det ? Det kommer bli svårt att komma hem nu efter en sån här helg, mitt hem är den sista platsen på denna jord som jag vill till nu.. Får en klump i magen bara jag tänker på det..
Men jag tänker göra det bästa av det!
Hem och hälla upp en stor martini och tycka synd om mej själv, underbara kväll!
Ska nog passa på att göra om lite hemma också eftersom Danne inte kommer förrän ikväll nångång, vet inte vad som kan fixas men med lite alkohol i blodet hittar man alltid nått :)

På tal om alkohol
så tänkte jag klämma in en tjejkväll i helgen som kommer. Nattis ska till Kristian och Mr Big är ju på gotland så måste fylla ut dagarna på nått sätt. Det var dessutom sjukt länge sen jag fick rå om mina tjejor eftersom alla har så sinnessjukt mycket att göra hela tiden. Antingen är det plugg, jobb, barn, städning, bråk med alla dessa förstånds handikappade män vi har.. Ja alltid är det något! Vi borde få diplom för att vi inte skjuter oss själva i slutet på veckan !
Ska muta med martini så det skaffas barnvakter !
Nog för att jag älskar alla dessa skit ungar vi har men jag skulle vilja få lite tid med deras mammor också, dom som kan prata rent och kan dricka sprit och inte välling. Vuxna människor !
Ska försöka smyga in alfapet tror jag men vet att dom kommer skrika rakt ut, det är då jag ska påminna om att det fortfarande är jag som har martinin! Vet inte varför jag har fått nojja på det spelet, helt ologiskt att sitta och leka med bokstäver men jag är så fast man bara kan bli. Har pratat om att köpa det i månader nu men det har inte blivit av. Ska bli av tills i helgen !!! ( Det här är inte brännboll Minnie så du MÅSTE vara med!)

Nä, nu har demonen sovit i över två timmar.. Frisk luft gör underverk! Måste väcka henne så jag inte behöver kväva henne till sömns ikväll sen. Vet inte när jag kommer blogga igen men förhoppningsvis väldigt snart!

//Mamilillan


Dagens...

Dagens...


Dagens humör:  Trött efter att ha läst andras bloggar halva natten
Dagens mående:  Väldigt bra för att vara trött
Dagens borde:  Borde gå till parken men regnet verkar nära
Dagens frisyr:  Plattat och utsläppt
Dagens klädsel:  Jeans, linne och kofta
Dagens planer:  Umgås med Nathalie
Dagens materiella vill ha:  Nya kläder
Dagens längtan:  Efter ett glas martini
Dagens fundering:  Undrar hur Nattis ärr kommer se ut?
Dagens beroende:  Kaffe som alla andra dagar
Dagens tråkigaste:  Vädret
Dagens tidning:  Aftonbladet och expressen
Dagens låt:  Visst finns mirakel av Suzzie Tapper

Möten mellan människor

Fortfarande hos mamma, hon ska vara i sundsvall hela helgen så jag passar på att njuta av radhus livet innan hon kommer hem. Det är en sån frihet att bo så här, både för mej och för Nathalie. Att kunna öppna upp och låta henne springa fritt, bada i poolen, cykla.. Självklart kan hon det hemma med men det är inte alls på samma sätt, inte samma känsla alls. Jag måste verkligen lägga ner energi på att flytta, att ha en ständig längtan hemifrån tär på än nå fruktansvärt. Och Nathalie växer så otroligt fort nu också, hon behöver få komma till en plats där vi kommer stanna.
Finns inge värre än att flytta när barnen är för stora och jag tänker absolut inte göra det med Nathalie.

Kan inte sluta tänka på mamma.. Det är första gången för henne nu att träffa Jonna på 10 år. Och så känslosam som hon är så kan jag bara föreställa mej hur mötet gick.. Om inte mamma sett Nattis på 2 dagar så får hon stora brytet, förstå då att träffa Jonna efter 10 år. Det är bland det vackraste på denna jord, mötet mellan människor.
När en mamma möter sin dotter, när en främling ler mot än, när ett barn hittar en trygg famn, en gammal får hjälp över gatan.. Det sker möten varje sekund, överallt och om man bara tittar så ser man hur vackert det är. Hur fint det kan vara om man bara ler mot nån, det kostar inget och det tar ingen tid. Och får man då ett leende tilbaka så garanterar jag att nått i än växer, glädje och bekräftelse. Och man längtar efter att le igen..

Nu har jag suttit i timmar o läst andras bloggar och det är otroligt hur "duktiga" vissa människor är på att skriva.
Vissa bloggar fastnade jag totalt i och kunde lusläsa inlägg efter inlägg efter inlägg.. Fanns ett inlägg om tjejerna i sex and the city och det är synd att jag inte minns vilken för den borde alla tjejer läsa! Var ett långt inlägg om varför man identiferade sej med virriga Carrie och inte framgångsrika Miranda, varför man tycker att det är okej för Samantha att ha sex med allt som rör sej men för andra tjejer är det tabu, varför man vill se Mr Big med Carrie fast han sårat henne gång efter gång.. Hon skrev på ett sätt som fick mej att skratta och hade jag varit piggare hade nog gråtit också för allt hon skrev var så sant! Tjejer är verkligen komplicerade varelser, förstår faktiskt att män blir förvirrade !
Klockan är två.. Borde ha lagt mej för länge sen men jag drar mej lite.. Hatar att sova själv i stora hus. Men jag tänker inte skriva om det för då vågar jag väl inte äns gå på toaletten sen .. Hmm, vem bor i närheten som kan komma över den här tiden?  Bra att ha nån som kan springa över fall jag får nån nojja, nä mitt radhus ska vara enplans så jag har koll överallt och hela tiden !
Skriver mera imorgon nu när jag ändå beslagtagit momas hus!

//Mamilillan


Flänger och flänger!

Nu e det riktigt länge sen jag skrev och jag har som vanligt tusen saker att skriva om! Måste få hem min förbannade data så jag kan blogga mera och få skriva normala inlägg istället för en hel jävla bok. Nu sitter jag hemma hos mamma i mörkret medan mamma och Nattis sover. Borde sova jag me men det är så skönt att få sitta ifred och bara vara att jag tänker hålla ut ett tag till..

Förra torsdan åkte jag till gotland och spenderade hela helgen där. Bästa beslutet jag tagit på länge !
Vi var inne i visby och känslan där inne är så mäktig, garanterat den vackraste platsen i sverige. Muren, dom små husen, blommorna, dom smala gränderna, byggnaderna.. Det är trollskt, romantiskt, som om man hamnar i en annan värld, i en annan tid..
Jag hade kunnat gått där i dagar och bara tittat, det är så fruktansvärt facinerande och overkligt. Bara jag tänker på det nu så vill jag åka tillbaka.. Jag vet inte om det bara är jag eller om det är så för alla men jag hamnade dessutom i nån slags trans av nått slag där inne. Alla problem och bekymmer försvann, all oro i magen var borta och jag kände mej ett med nuet. Som om jag kom på vad som var viktigt i livet, hittade balansen i mej själv och kände mej så "hel".
Självklart försvann detta sekunden vi kom ut, jag menar.. Man kan ju inte begära för mycket av än själv liksom !
Kan ha å göra med
att vi satte igång med ölen också, alkohol och inre balans går inte direkt hand i hand..
Men kul hade vi :)               (Av det jag minns)
Det var en uppenbarelse om något, det med ölen.. Beställer man in glas så har man ju nån slags koll på hur mycket man druckit. Då rör man dessutom på sej eftersom man går och beställer..
Men vi fick in kannor till bordet vilket är min uppenbarelse ! Det är livsfarligt !
Kannan tar slut och man har ingen aning om hur mycket man har druckit, dessutom sitter man ner hela tiden eftersom kannan kommer till bordet. Man kan alltså ha druckit tio glas fast man själv tror att det är två, och man har ju full kontroll på kroppen (tror man) eftersom man suttit. Det jobbiga är när man sen ska ställa sej!
Tänker inte gå in på detaljer men tror att det räcker med att berätta att jag somnade i bilen som körde race till stugan och fick sen hjälp med att lokalisera fötterna. En fot i taget ska man tydligen ta när man går !
Nää, kannor lurar än !!!

Sen har jag varit på kryssning, på min älsklingsbåt. Birka paradise !
Vi åkte igår och kom hem idag, därav att jag är trött. Den här gången var det med mamma, mammas kusin och en vän till mamma men det var lika kul den här gången. Självklart var upplevelserna olika men på ett positivt sätt, det bästa av allt var nog att få umgås med mamma och få tiden att vara mor och dotter. Nu när jag har Nathalie så är hon ju moma och det är inget jag vill ändra på, men behöver några timmar ibland med min mamma.
Men vilken
tuff kärring hon är! Hon fyller 47 i år men det är krut i na! Det är svårt att förklara för det är nått man måste se själv, men festa kan hon.. En kväll med henne och jag är DÖD ! Det värsta var imorse, jag hade utan problem kunnat springa efter henne och strypt henne men låg överst i våningssängen så lite svårt.
Hon festar då ihjäl mej igår, fötterna värkte och jag hade anings svårigheter efter att ha blivit misshandlad av galna ociviliserade djur på dansgolvet. Folk som tror att dom äger golvet borde kastat överbord !
Iallafall.. Vi kom ju i säng igår nångång men så trött som jag var då minns jag knappt hur eller när jag somnade.
Skönt var det att sova iallafall.. tills känslan av strypning kom! Åtta på morgonen tänds alla lampor i hytten och jag hör mamma sjunga "gomorron gomorron" !!! Då har hon varit ute på däck och druckit kaffe och nu tyckte hon minsann att vi andra skulle upp vi med, går inte att förklara hur nära jag var på att bli föräldralöss just då..
Nån timme senare så var ju uppe och vi hade en super dag :) Mamma sprang runt i nån slags fotbolls hatt på huvudet och med en öl i handen, mamma mamma.. Hon e för härlig!



Gud va jag har flängt sista veckorna !

En vecka i luleå, några dagar i sundsvall, kryssning, gotland, kryssning igen..
Kommer ju nu i efterhand när man känner hur trött man är och hur mycket vila kroppen faktiskt behöver. Ska försöka ta igen mej nu i helgen, stänga ute all stress och bara ta dagarna som dom kommer. Danne ska till Jonna över helgen också så ja får tid med mej själv. Det var också ett bara tag sen och jag är beroende av den tiden, utan att få vara ensam så blir jag världens häxa. Tycker synd om människor i min närhet då, mamma säger att det syns på mina ögon när jag är på det humöret. Och det kan jag tänka mej för hennes humör sitter i ögonen dom med!
Nä nu måste jag sova.. Upp om sex timmar och iväg till dagis.. Ush och fy va man flänger!

//Mamilillan

Bilder :)

På flyget till gotland !



Nattis nya fifihus från morfar !




                                                                          Brollan med sin dotter Jonna !                             



                                                                                   Jag och mamma på kryssning !



                                                                            Nattis och Jonna åker motorcykel !

 

                                                                                         Nattis med Kvantum!



                                                                                     Nattis fikar med morfar !

 

                                                                                              Nattis i sundsvall !


Fifi-huset !

(Skrev det här förra veckan men tydligen så blev det inte pubicerat...)

Jag och pappa var på Br leksaker igår med Nattis och med oss hem fick vi.. FIFI HUSET!
Kommer sätta in bild på det med men nu verkar kamera sladden vara borta igen.. jag och saker..suck...
Pappa fixade upp det igår och jag har inrett det idag så det är klart när Nattis kommer hem. Lagt in kuddar, en filt, sagoböcker, gosedjur.. Riktigt  nöjd med min insats faktiskt :)
Tror att det kommer ge Nattis en känsla av lugn, en plats där hon får vara ifred med sina saker och med sig själv. Ska försöka införa att huset blir ett vilohus där hon nån timme varje dag får ligga och bara vara.
Jag köpte dessutom det smartaste på länge till henne igår. En sagoskiva med Nalle puh och tiger :)
Tror nog att det kommer funka bra för henne för hon är ett sånt barn som behöver få time out med jämna mellanrum,
och vad är bättre än eget litet hus som bara är hennes där hon kan ligga med snutten och sin bebis och lyssna på saga ? Så tack Morfar, Vi älskar det nya huset !


VolKENO :)

Skrev i förr förra inlägget om Danne och hans dåliga skämt på våran lilla biltur..
Kom på en igår som han drog och som han själv skrattade åt i säkert en halvtimma...

(Danne) - Aa Linda, visste du att Gotland också gjort en film som heter volcano?
(Jag) - Näääpp
(Danne) -Fast den heter volKENO HAHAHAHAH
(Jag) . Skjut mej!

Den e såååå dålig att jag fortfarande döör av garv varje gång jag tänker på den!
För er som inte fattar så är ju Keno ett spel som går på tv och som spelas in på Gotland..
Va bara tvungen att skriva ner den :)

//Mamilillan


Jag ingår i kategorin "vuxna" !

Nathalie sover äntligen middag efter ett hemskt bråk med sin trötta mamma.. Det är fruktansvärt att komma hem efter en semester för att inse att man helt är ur balans och att alla rutiner är i otakt..
Nu måste jag få in Nattis i vardan och det är inte världens enklaste med en tjurig tre åring. Om nån har några tips på hur man får en tre åring att lyssna så snälla ge mej dom, de behövs..
Nu är hon dessutom i en period då allt mamma säger och gör är fel och det ska hon bestämt påpeka hela tiden!
Inget man säger eller gör är bra och säger jag sitt så står hon, ber jag henne vara tyst så skriker hon..
Att mammor sliter av sej hårtussar är fullt förståligt, har nog några kala fläckar själv om jag känner efter..

Ska träffa Hannah sen och hennes son Kevin. Tror att Nattis behöver få leka av sej också med nån i hennes egen ålder, iom att hon inte varit på dagis på 2 veckor. Visst har hon lekt med Jonna och Evelina men dom är 10 och 6, lekarna ser så olika ut i dom åldrarna och jag tror att det gav mer frustration än tilfredställelse för dom alla tre.
Kevin blir 4 nu i juli så skiljer bara ett år mellan ungarna :)
Har inga nya kort på dom två, skam! Men sätter in ett från förra året när dom var promenad tillsammans hehe..




Det är ganska skumt ändå hur tiden bara flög iväg.. Nyss var jag 15 år och stod på centrumgården och tjuv rökte.
Nu
sitter jag med en egen bostad och en liten dotter.. Poff så är jag 24 och mamma!
pratade jag och tjejerna om killarna i andra klassen, om hur kära vi va.. Nu pratar vi bästa blöjorna och hur mycket allt kostar! Nu pratar vi om våra barn.. Känns som om det var igår  VI var barnen, nu har vi våra egna..
Nu
ingår vi i kategorin "vuxna" och våra barn i "barn"..
Det låter hoppigt och svårt när jag läser det jag skrivit men det är för att det är hoppigt och svårt.. Jag förstår inte riktigt själv va som hände, när eller hur..
Nu ska jag ta min vilde som vaknat, och ställa bort datan innan den hamnar i Nattis våld..

//Mamilillan


Dansade på E4´an!

Resan hem från sundsvall var galen!
Jag fick uppleva att en över trött Danne är samma sak som alldeles för många koffein tabletter. Han sjöng (skrek) till ALLA låtar på radion, drog dom dåligaste skämten jag nånsin hört..  Men det värsta av allt var när vi hamnade i världens längsta kö pga en olycka. Hundratals bilar och människor överallt och vad gör Danne då?
Jo han öppnar bil dörren, kliver ut och dansar som Elvis på E4án !!!
Det må ha varit några sekunder men för mej kändes det som timmar och hade jag haft nånting som kunnat ta slut på lidande hade jag använt det flitigt!
Nä men ärligt talat nu.. Det var den roligaste bil turen jag nånsin haft och skulle göra om den varje dag om det bara gick!

Vet inte om jag nämnt att Mr Big började jobba på gotland för några veckor sen. Snacket från början var väl att han skulle komma hem på helgerna men det lutar åt att han kommer hem nån helg ibland istället.
Overklig känsla
när någon man är van att se i princip varje dag bara försvinner.. Det är först nu det börjar sjunka in att det här inte är något tillfälligt, det här är hans verklighet nu.
Och hans verklighet blir alla vårans verklighet som står honom nära..
Låter som om han dött! Men han lever i allra högsta grad, lite sorligt bara..
Det är ändå Mr Big..

Lyssnar på Colbie Caillat på youtube,com och hon är fan sjukt bra.. Inte det att hon har världens röst men hon sjunger med sån känsla att den smittar av sej. Jag rycks med i var och varannan melodi, tanken har helt plötsligt ett eget liv och jag drömmer.. Drömmer om skratt, leenden, dans, frihet, solen..
Tittar upp och jag känner mej lycklig, nöjd över livet. Det här är musik för mej..

Nä, nu ska jag ut på balkongen, ta en cigg och ringa mamma som jag alltid gör när jag känner mej så där härligt "flummig".. (Menar inte att jag knarkat mamma!)
Försöker skriva imorgon igen!

//Mamilillan


Tror att dom brister..

Väskorna är packade och vi ska snart börja åka. Stämningen ligger tungt i hela huset och vidrör man Jonna eller Danne nu så är chansen stor att dom brister. Danne har upprepat det sen vi vaknade att han kommer snart igen, att pappa är här för att stanna men jag tror inte det biter på Jonna. Vill packa ner henne i väskan å ta med henne men får bita ihop för Dannes skull, vet att jag måste vara stark på hem resan. För Dannes skull..
Kan inte föreställa mej hur det känns för honom, att behöva lämna sin dotter som han saknat varje dag i 10 år. Jag vill ge upp när jag lämnar Nattis över helgen, hur känns det då för honom?

Vi var hos Jonnas mormor idag och fikade och på vägen hem åkte vi förbi ett stort vitt hus. Mamman som jag förmodar att det var stod på altanen och hängde tvätt, två barn typ 4 och 7 år gungade på sidan av huset..
Det är så det ska vara.. Tror att jag har bloggat om det förut men kan inte riktigt släppa det. Det är så man ska leva, det är det man ska ge sina barn. Och lugnet här är obeskrivligt, tystanden är så äkta. Ingen stress, ingen tittar på klockan..
Här lever man bara, tar dagen som den är och bara finns..

Man lever i nuet!
Tror att bor man i stockholm så är det en omöjlighet, alltid nått man ska passa.. Alltid nått som ska ordnas..

Måste ta mitt barn som gallskriker där nere men skriver imorgon igen :)

//Mamilillan

Vad gör man inte som mamma?

Vaknade imorse och fick klarhet i vart vi skulle.. Till "drakeborg" !
Ett enda stort palats för barn med hoppborgar, radiostyrda bilar, stora bollar, slott, rushelkanor.. Allt man nånsin kunde föreställa sej fanns där och Nattis föll pladask. Det fiffigaste var det stora fiket i mitten där föräldrar kunde sitta och iakta sina barn och dricka sitt kaffe i lugn och ro. Jag och Danne fick våra stunder där vi me men för våra döttrar var det inget alternativ för oss så jag fick krypa i slottet och Danne hoppa i borgen.
Måste ha varit en jävla syn för i slottet fick man åla sej fram genom rummen, jag och alla miljoner barn. Alla trängs och jag blev som en stor bromskloss där inne vilket inte var så populärt. Och Nattis som inte alls förstod att mamma inte kan slänga sej genom hålen suckade och stökade, ibland hörde man svagt... Määä maaamma..
Jag försökte svara tålamodigt men hörde hur det kom ut ett skrik...MAMMA GÖR SITT BÄSTA!!!  
Svettig
och skakig går jag tillbaka till bordet och det var då jag upptäckte att min bror var borta.. Fann honom i hoppborgen med Jonna!
Han som är ett enda stort muskelberg flög som en vante där inne, försökte att lägga ut nån snygg spark ibland men förgäves. Nä, snygg e inget man ska försöka sej på i en hoppborg..
Trots att man nu e helt död så har det varit en super dag! Jag, min bror och våra döttrar :)
Jag har dessutom kunnat fokusera på Nattis hela dan och såna dagar är värt allt, min lilla prinsessa..
Längtar tills jag kommer till min data så jag kan lägga ut alla dessa bilder, det e nått man måste se!

Ska hem imorgon, hem till mitt lugna och trygga. Det är så sant det där med borta bra men hemma bäst..
Jag har dessutom snurrat så mycket nu att min hem längtan är mer än bara längtan. Nu behöver jag få komma hem..
Komma in i mina rutiner, dricka ur min kaffekopp, svara på min hemtelefon, sätta på smurfarna i Nattis rum.
Jag längtar efter mitt eget..
Nu märker man vilken lyx det är att faktiskt vara på hemma plan, där e man säker..
Skriver innan vi åker imorgon..

//Mamilillan


Min fina blogg :)

Känner mej som ett barn på julafton men jag är så glad!
Min blogg kommer nämligen förändra utseende !! Min blogg kommer äntligen se ut att tillhöra mej!

Marco har tagit åt sej att styra upp min blogg och han är helt otrolig på sånt, finns ingen bättre!
Hoppas han blir klar snart så jag slipper logga in var femte minut å kolla ;)
Jag gav honom nyckelorden råsa,lila, fjärill, jag, Nattis.. Ska bli en rolig överaskning å se va han gör utav de :)

//Mamilillan


Om han bara kunde sätta i halsen!

Alla sover förutom jag..  Till och med hästarna på gården har tystnat och hundarna ligger..
Hade jag haft en enda önskan nu så hade det varit att kunna glida ner för deras vidrigt läskiga spiraltrappa, raka vägen in i köket. Kunnat sätta på kaffe och komma upp lika tyst igen utan att nått av dessa överaktiva barn vaknar..
Vart är anden när man behöver den?
Nu är man tvingad till att sitta som en liten mus, hosta i täcket och nysa i armvecket för att kunna ha lite ensam tid.
För vilken mamma som helst vet att väcker man ett barn vaknar allehopa och för dom små liven existerar inte klockan. Mitt i natten eller mitt på dan, spelar ingen roll. Dom studsar upp och kriget tar sin början!

Det låter som om jag hatar barn! Vilket är helt fel!
Jag gillar ungar, och jag älskar mitt eget.. Nathalie är det finaste jag har och jag skulle inte byta bort henne för nått i världen. Men sanningen är att vissa dagar är rent av förjävliga!
I början så kände jag mej hemskt som ville skjuta mej själv var och varannan dag, men nu har jag äntligen lärt mej att det är okej att känna så. Att vara mamma är inte enkelt alla dagar, det är ingen dans på rosor heller.
Det är kämpigt och slitit, utmattande och rörigt. Men det är värt det!
För dom jobbiga dagarna går över, det gör dom alltid. Och det goda är så mycket mer än det onda.
Hade jag fått ge ett råd till nyblivna mammor så hade det handlat om just det. Att det är okej att leta rep som en galning för att man kan föredra att bli hängt vissa dagar, bara man inte hänger sej liksom!
Mamma
sa väl det till mej när jag hade fått Nathalie, fast på ett mildare sätt :) Jag förstod det inte då men jag förstår det nu. Förstår också vikten i att en glad mamma är en bra mamma. Jag ska inte ha ångest över att jag nångång tar ett glas vin med nån jag tycker om, eller att jag åker på en kryssning.. Att jag tar hand om mej själv och gör mej själv lycklig är att göra min dotter en tjänst. Hon kommer att växa upp med en mamma som ler, som skrattar.
Är inte det bland det finaste man kan ge sitt barn?

Hör Danne, han hostar ihjäl sej i rummet brevid. En liten del i mej önskar att han kunde sätta i halsen eller nått så han vaknar till. Då kan ju han sätta på kaffe! Inte för att han är smidigare i trappan än mej men om nån av vildingarna vaknar så kan jag blunda och låtsas sova. Då är det HAN som väckt dom och det blir HANS ansvar att hålla koll under natten kaos. Vilken underbart smart lillasyster han har! (Tur att inte han läser min blogg!!!)
Lyssnar.. Lyssnar..
Nopp! Otur man har, inte fan satte han i halsen.. Lika bra att försöka sova igen så man inte dör imorgon bitti.
Ska in till sundsvall imorgon med Danne och Jonna (och självklart min lilla) och göra nått jag inte förstod när dom förklarade idag. Nått med hoppborgar eller om det var bilar .. Nja..
Så fort jag vet så skriver jag. Och bilder på allt kommer när jag e i stockholm. Älskade storstad..

//Mamilillan


Vi överlevde!

Både jag och min dotter överlevde resan!
Tog en himla massa timmar men det gick utan problem, till och med nattis var okej med den 11 timmars långa bil färden :)  Det enda som satte mina nerver på spel var när min moster frågade om det läckte vatten i baksätet.. Hmm..
Jag sträckte ner handen och kände att jo men visst var det något, men inte var det vatten!
Utan det var 1 liter jogurt o i denna liter badade min plånbok !!!
Jag greps av panik och såg framför mej hur jag fick leva på nudlar en vecka, nog för att man skulle bli smal men fy så enformigt. Som tur var så hade min moster varit med om ett och annat så hon plockade fram vatten flaskan och duschade rent mina älskade sedlar. Sen lufttorkade vi dom i fönstret :)
Kommer att sätta in bilder på mina kära pengar så fort jag sätter mej vid rätt data..

Jag har också hunnit åka på birka paradise båten sen jag kom hem :)
Jag brukar tycka att ett dygn räcker på en kryssning men det var innan jag hade åkt den här båten, den var helt otrolig!
Första kvällen var som vanligt. dricka och spel hehe.. Det som inte var som vanligt kanske var att vi faktiskt vann en massa! Men andra dagen, åh den andra dagen..
Högst upp på båten så hade dom solstolar, pool, bubbelpoolar, bar, musik... Så där låg jag i timmar och ville inte alls hem.  Sen satt vi i den varma bubbelpoolen med en drink i handen, solen över våra huvuden. Det är livskvalite!
Så för er som inte har råd att åka utomlands, åk birka paradise! Det är det näst bästa, och det är helt okej det med.
Vi tjejer ska försöka boka in att åka den båten snart också, var länge sen vi gjorde nått tillsammans allehopa utan barn.
Vi behöver få vara vänner och inte bara mammor, varför känns det som om man ska bli stenad för att man säger det?

Å nu till det största av det största!
På vägen hem från luleå så ringer Danne mej (Min äldsta bror av två) och berättar att hans dotter ringt!
Det här är det största av det största för att vi har inte pratat eller sett Jonna på 10 år !!
Jag tänker inte gå in på varför för det är inte mitt privata utan min brors och vill han att folk ska veta så får han starta en egen blogg :)
Men vi iallafall har inte sett henne sen hon var 6 månader och nu i oktober fyller hon tio år. Sen första samtalet så har dom pratat uppåt 30 gånger per dag, finns ingen ilska i henne eller sorg. Bara lycka i att hon har sin pappa, och han över att han har sin dotter. Och igår tog vi modet till oss att åka till Jonna så nu sitter jag vid hennes data och skriver!
Fasters tjej är så lik sin pappa,
samma blick och kroppshållning. Samma starka attityd och utstrålning..
Det är så mäktigt, så magiskt att jag inte äns hittar orden i hur jag ska förklara det här.
Jag är bara så glad för Danne, som han har saknat henne och längtat efter det här. Sen hon ringde så har Danne varit hel på nått sätt, som om det här var det enda han behövde. Nu släpper han henne aldrig.. Våran Lilla Jonna!

Nä nu ska min dotter tydligen hoppa hoppborg med Jonnas lillasyster evelina! För att vara säker på att lilla evelina inte går en säker död till mötes genom att möta min hulligan så borde jag gå ner och hålla ett öga på dom.
Hon må vara tre år men människor har ingen aning om vad dom möter genom att gå i strid med min lilla,
hon e en krigare precis som sin moma. Å det tackar jag gud för varje dag!
Skriver igen imorgon..

//Mamilillan

Kallsvettas redan nu!

Idag ska vi hem och trots att det är tråkigt att lämna Mia så ska det blir skönt att få komma in i mitt egna igen..
Min
säng, min garderob, mina skåp och kaffemuggar..
Nathalie åker vidare på en gång eftersom det är Kristians helg och det känns väll lite så där halv lustigt för det blir ett himla rännande för henne. Men va ska man göra ? Pappas helg är pappas helg liksom och Nattis saknar honom verkligen, sen tror jag inte på att bryta rutiner heller.
Hon är van vid varannan helg och det blir nog mera knepigt för henne om man börjar "möblera" om i det än att få ränna två dagar extra. Min Lillan, min krigare..
Nu ligger hon i soffan och kollar på hennes nya favorit PIPPI LÅNGSTRUMP :)
Trodde att hon var fast för livet för Lilo och stich men tack gode gud så var det fel, drömde "lilo" ett tag. Så illa var det..

Pippi långstrump är bland det bästa för en liten tjej att kolla på, ska se till att det följer med i Nattis utveckling.
Pippi är en tjej som vågar, som har mod och styrka. Hon kan ha klänning och byxor, plantera blommor och mecka med bilar. Hon visar att man kan klara sej själv, att man ska ha självkänsla och självförtroende.
Sen tar hon upp viktiga saker som att man inte får ljuga, inte slåss, att man ska vara snäll mot andra människor.
Jag tycker pippi borde vara varje flickas bästa vän ! Hon är iallafall min tjejs bästis!

Lite stressad över bil resan så märker själv hur mitt skrivande blir det lite hoppit men sånt händer väll ibland..
Jag ska förklara varför jag redan nu börjar kall svettas över resan som det är timmar kvar tills..
Först och främst, (nu kanske jag e lite privat men orka bry sej!) Jag har mens!!! Jag kommer alltså sitta inlåst i en bil med mens, bara det ger mej dåliga vibbar. För det andra är det brännhet ute och i en bil är det alltid värre, och så kommer vi att sitta i en bil i elva timmar! För det tredje som är det värsta! Min unge !
Hur go och glad hon än är, hur bäst jag faktiskt tycker att hon är så spelar inte det så stor roll. Hon är fortfrande bara tre år och aktiv, hur i hela fridens namn ska det gå i elva timmar ?!?
Kommer jag äns komma fram vid liv till stockholm?
Kommer jag ha slängt ut mitt barn någonstans på vägen?

Det är nu man önskar att man hade en flaska vodka hemma som man kunde svälja hel, då hade nog resan varit ganska behaglig ändå :)

Nu ska jag kolla packningen så jag inte glömt nåt men skriver imorgon om det är så att jag fortfarande andas..

//Mamilillan


Vilken unge jag har!

Jag och Nattis har spenderat hela dagen på gården i stekande sol och hetta ( Ja moma, hon hade skydd för huvudet!)
Efter bara några minuter så hade hon hittat en kompis så jag fick gott sitta på bänken och titta på, att vara med å leka var inte äns på frågan!
Denna lilla Ramona hämtade alla sina leksaker hon någonsin ägt och tillsammans gjorde dom gården till en enda stor krigszon. Det komiska i detta är att när det ser ut som värst så kommer två såååå fina damer in på gården med näsorna högt i vädret, det visade sej att dom var där för att plantera blommor men deras plan krashade snabbt.
För i deras tro om att titta på dom nuvarande blommorna så hittade dom istället spadar, skor, dockor, hinkar, en och annan banan nerstuckna i jorden. Nattis å Ramona hade nämligen hunnit plantera själva !
Varken jag eller Ramonas pappa kunde hålla oss för skratt när damerna struttade bort från lek-platsen,
skrattade däremot inte så mycket när allt detta skulle städas upp.. Ungar!
Nu sover min lilla ängel så jag får passa på att andas innan vi ska ut igen, hon har nämligen bestämt träff med Ramona på eftermiddan igen :)

Det är så här livet ska se ut..
En fin gård med en massa barn, dottern har kompisar i dörren brevid, mamma sitter med en kopp kaffe och en bok, det enda man hör är ungars skratt..
Det är livskvalite att bo så här, det är en gåva att ge sina barn.
När jag kommer hem så måste jag börja ta det här på allvar, jag måste hitta något som känns bra för både mej och lillan. Huset i enköping gick till någon annan, det är sorligt men jag får inte ge upp.
Jag ber att gud ger mej en spark i rumpan snart så jag kommer där ifrån!

Kollade precis på korten i kameran och såg en bild på mamma från morsdag, hon har tagit på sej själv och gjort den gräsligaste minen jag någonsin sett ! Vågar inte lägga in den för då springer hon väll från stockholm till luleå och mördar mej! Men bilden väckte saknad.. Jag saknar min mamma!
Det känns som om jag inte sett henne på evigheter och vi har knappt pratat på telefonen heller, ingen speciell anledning förutom att vi båda har haft mycket att göra. Men det är en svår övergång från att prata varje dag och ses flera gånger i veckan till att prata på telefonen ibland och kanske ses nångång på helgen. Vi kommer alltid att stå lika nära, och hon kommer alltid att vara min bästa vän men jag saknar henne..
Tar lite på än när man dessutom vet att det är 100 mil bort från mammsen också !

//Mamilillan


Foton :)

Brollan och jag ute på en syskon dag :)

Vi ute på en syskon dag :)

Jag o Mia efter att ha missat alla bussar vi skulle ta :)



Pappa Kristian på mors-dag!
Fick sååå fina blommor :)



Mia och Nattis disskuterar över maten



Det här är varför jag älskar Mia! Så galet härlig :)



Nattis första frukost på balkongen denna sommar



Nattis första "kompis" i luleå :)



Jag o min dotter pussas på tåget till luleå



Nattis :)



Nattis på morsdag när hon slickar tallriken ren!




Lite uppdatering ...

Lite uppdatering om min resa :)

Jag är väl mer eller mindre klar med vilka personer som inte är bra för mej och det är på tiden att jag avslutar dom relationerna nu. I början kunde jag knappt tänka på det utan att bli ledsen men nu känns det mera som en befrielse,
jag är medveten om vilken skada dom åstakommer och det ska bli skönt att slippa ha sånt runt sej.
Då kan jag lägga all fokus på mej och Nattis, på min inre resa som jag envisas att skriva om. Ta all energi på att faktiskt börja må bra, ärligt bra. Pratade länge med Marco igår, och efter det låg jag och tänkte ganska länge.
Vad tycker JAG om ?
Vad brukade JAG tycka om ?
Vad vill JAG?
När man anpassat sej efter andra människor och andras behov så glömmer man så småningom bort sina egna, så skönt att det inte kommer att vara så länge...

Är i luleå nu och jag har ingen som helst hem längtan, det är så skönt att bara få vara. Ingen som kan slita och dra i än här så man får utrymme att tänka. Ska ta vara på dom få dagar jag har här för sånt här lugn finns inte nån annanstans.
Märks på Nattis också att det är skönt att komma hem ifrån ett tag, hon mår jätte bra här. Här har hon dessutom sin Mia!
Vi försökte ringa Kristian nyss bara för hon saknar pappsen men upptaget som vanligt :)

Min data har ju varit på lagning så blivit att man inte skrivit så mycket men nu i veckan är den hemma och då ska jag skärpa mej! I mitt första inlägg i bloggen skrev jag om just detta, om hur man börjar blogga så duktigt och sen lägger man av. Lovade mej själv att det inte skulle hända så då ska det inte det...

Jobbigt jobbigt för nu när man inte skrivit på sååå länge så har man tusen saker att skriva om!!!
Mr Bigs fest, tågresan hit, hur det går med Danne, Mors dag och super dan med kristian i stan..

Får lägga in allt som en foto-blogg för skriva hinner jag då f-n inte !
Nu ska ut till parken med Nattis men skriver senare ikväll..

//Mamilillan


RSS 2.0