Min egen Pippi Långstrump!

Min egna Pippi Långstrump!
Mammas sol i regnet
    



//Mamilillan



Vem behöver en prins när man har en mamma som min!

Sovit som en stock inatt! Och allt tack vare mamma..
Jag skriver ofta om henne, om min hjälte. Kvinnan som från att inte ha något alls kämpade sej upp till där hon är idag.
Jag är så förbannat stolt över henne, över allt hon åstakommit och fortfarande åstakommer. Hon ger mej hopp när jag vill ge upp, tröst när jag är ledsen.. Och igår klev hon in som räddaren i nöden..
Vem säger att man måste ha en prins när man har en mamma som min!



Snart ska vi gå ner dit för släkten ska på kryssning, paradise igen :)
Och det bästa av allt är att Nathalie ska med !
Det är första kryssningen för min lilla och för hon som är tokig i båtar lär det här bli en jätte upplevelse för henne. Jag kommer springa runt som en galning med kameran så lär fylla hela bloggen imorgon kväll när vi kommer hem..
Grejen med det här är för att fira min morbror som fyllt år, och känner jag min släkt rätt så lär det bli ett jävla partaj :)
Har dessutom en släkt som dansar bättre än bäst och det finns inget bättre än att sitta och titta och njuta och nu kommer jag kunna titta i timmar. Den här kvällen är precis va jag behöver..
Ska gå nu men bloggar imorgon igen..

//mamilillan

Varför torterar man sej själv?

Jag har haft en sån där dag idag som man skulle kunna varit utan, sån där dag när man vill gömma sej under kudden..
Lite så allt började för mej, att jag lagt mej under kudden och vägrat ta tag i vissa delar av mitt liv som måste ses över. Problemen, känslorna, alla måsten är så många nu när man kikat upp från kudden att jag bara vill krypa tillbaka.
Kunde inte göra det imorse så det slog slint i huvudet på mej, visste inte vart nånstans jag skulle börja och kunde inte se nån utväg heller.. Förstår inte varför jag alltid gör så här. Att jag samlar på mej en massa skit, låter det vara tills jag stupar.. Det är ren tortyr, och jag kan inte förstå varför jag gör så mot mej själv?
G
år ihop med det jag skrev igår, för hade jag älskat mej själv så hade jag inte skadat mej själv. När jag låter allt annat gå före mej själv och det som är viktigt i mitt liv så skapar jag dagar som denna. Dagar när det rinner över, när psyket inte klarar mer. Jag måste sluta göra så här mot mej själv.. Det är inte första gången men måste bli den sista..

Hannah och Kevin sover inte här idag men det är förmodligen ganska uppenbart eftersom klockan är halv ett och jag sitter och bloggar.. Hannah är nämligen sjuk och jag har ju haft en skit dag så bättre å planera in det när både hon och jag e på hugget. Ser dubbelt just nu så måste lägga mej .. Nämner min trötthet hela tiden men tänker fortsätta tills jag känner mej utvilad och lugnare.. Finns inge bättre än att tycka synd om sej själv :)     (Men man måste känna till gränserna ;)  )

//Mamilillan


Kärleken till oss själva måste komma först!

Japp men så blev det.. Sprang in på fiket i akalla by,  köpte min kaffe och kunde äntligen slappna av. Kan svära på att jag nästan kunde höra hur hela världen tystnade när jag tog första klunken, så enormt god va den. Kaffe ligger högt på min "måste" lista !

Efter att ha gungat, hoppat, sprungit, gömmt sej, kissat i sandlådan så tog vi vårt pick och pack och åkte hem till mej och Nattis. Trodde att dom hade kaosat Nattis rum alla gånger innan men inget kunde jämföras med idag!

Såpbubblor i hela fifi-huset, ostbågar och pärlor täckte golvet, spagetti i varenda hörna och alla leksaker var upp och ned vända ! I dom stunderna måste man påminna sej om att barn är barn och huvudsaken e att dom haft roligt för gör man det inte så finns risken att man gömmer ungen nånstans och låtsas att den försvunnit så där lite enkelt..

Älskar min dotter men inte att sitta som en boll i ett litet tält och skrubba bubblor, gillar man det så är det allvarligt fel man borde kolla upp.. Så den braíga nyheten i detta är väl att jag är fullt frisk då antar jag !
Jag och Hannah har enbart babblat precis hela dagen, älskar såna tjej dagar. Kommer bli ännu mera imorgon för hon och Kevin ska sova här så då när barnen somnat planeras det martini och en massa surfande på balkongen :)
Låter inte det som en perfekt kväll ?

Ett samtalsämne som dök upp flera gånger under våra babbel-timmar var "kärleken till oss själva".
Både jag och Hannah är väl så där lite halv dåliga på det (suger stenhårt på det faktiskt) så nu ska vi hjälpas åt att bli bättre. Det handlar inte om att stå framför spegeln och säga fina saker till sej själv utan att börja ta vara på sej själv, sätta sej själv i första hand, se till äns behov, uppmuntra äns intressen och det som gör än lycklig. Och det viktigaste är att sluta tänka på hur andra uppfattar än, va andra tycker och tänker för det är inte dom som vaknar upp som du dagen efter.. Bara jag kan ta konsekvenserna av mina beslut, bara jag och ingen annan, Så varför ska jag låta nån annan påverka mina beslut ?
Kan man sluta med det och bara utgå från sej själv så kan man också leva sitt liv som det var menat att vara, leva precis som man vill.. Ett av mina största problem är att jag tar andras behov före mina egna och det måste läggas av med nu för jag vill inte vara utbränd innan jag fyllt 30. Så innan jag tar beslut så ska jag börja med att alltid fråga mej själv först va jag vill, va jag orkar och känner. Och svaret ska komma från mej och inte från nån annan, eller utifrån nån annan..
Tror att det här är ett av dom vanligaste problemen bland människor i alla åldrar och är det inte dags att vi slutar med det här nu? Det tjänar ingenting till eller gör någon gott så varför inte växa som människor och utvecklas med tanken att bli självständig!? Och för er som missuppfattat hela grejen med att vara självständig, det betyder inte att man är ensam! Jag tänker ta det här på största allvar för fixar jag det här kommer jag kunna ge Nattis det finaste en mamma kan ge sitt barn, gåvan av att hon kommer älska sej själv!

Ska krypa in i skinnet på min ängel nu, hon ligger brevid mej nu och är så där vacker som bara hon kan vara.. Min ängla, det namnet visste mamma skulle passa dej perfekt!



Bjuder på lite bilder på ungarna från idag :)

Fikar i akalla by :)


Nattis och Kevin på bussen :)



Dagen avslutas med en romantisk middag för två i Nattis rum :)



//Mamilillan

Abstinens besvär!

Ska till akalla by snart med Hannah och Kevin, och det absolut första jag ska göra är att springa in till fiket och köpa det största kaffet dom har! Sist jag va hos Mr Mig så glömde jag nämligen kaffebryggaren på så den brändes sönder, så nu sitter man med abstinens problem och svettas ..
Älskar verkligen morgon kaffet, det tillsammans med min gröna stora keramik mugg. Det gör morgonen så mycket bättre :)

Mr Big åker snart..  Man vet fortfarande inte när han kommer hem ..
Om jag får så snor jag med mej datan hem så då bloggar jag ikväll igen ..

//Mamilillan


Grattis Emilia / Gudmor

Idag firade vi min guddotter, hela 1 år blir våran Emilia :)
Tiden går alldeles för fort, känns som om dom fyller 18 vilken dag som helst nu. Om man klagar nu, fatta va man kommer klaga då!
Dagen när man hittar cigg i väskan, p-piller under kudden, när vinet i skåpet mystiskt minskar.. Den dagen, gud hjälpte dom små asså.. Det värsta av allt är att det händer ALLA ! Dom mammor som går runt och använder frasen "inte mitt barn inte" lever i förnekelse.. För alla dom små liven växer upp, alla går igenom tonåren och kompis-trycket.
Men det betyder inte att man har misslyckats, att äns barn är sämre än någon annan utan att dom är mänskliga.
Det är den enda sanningen, ditt barn är mänskligt!

Ville bara gratta mitt lilla hjärta och skriva hur stolt gudmor är!
Måste lägga mej för är så sjukt trött efter värmen som härjat idag.. Skriver igen imorgon :)

//Mamilillan

Min liten e fri !

Tredje inlägget på nån timme men va ska man göra liksom?
Går inget på tv´n och ju mer jag gör "ingenting" dessto mer saker kommer jag på som jag bara MÅSTE skriva om !

Ett av dom är att min älskade lilla är blöjfri! Min liten som jag bar hem från bb, hon som jag kröp med, höll i handen genom hennes första steg.. Den lilla bebben springer nu på toaletten och jag får inte in det i huvudet hur stor hon blivit.
Det gäller inte bara blöjorna, utan allt.. Hur mycket hon faktiskt pratar nu. Här om dan så åt vi frukost på balkongen och satt i nästan en timme och bara pratade, bara hon och jag. Satt och lyssnade på hennes reflektioner och hon är smart min liten, hon förstår och ser så mycket mer än va man tror. Och hon fyller tre snart, tre hela år..
Nästa år blir det fyra, förstår inte vart tiden tog vägen ? Hon fick plats på min arm nyss, och nu hoppar hon från knä till knä.. Väx inte upp för fort min liten, tiden med dej får inte gå förbi.. Gud va jag älskar henne, älskar så det känns i varje mm av mej. Banden mellan en mamma och hennes dotter är obeskrivliga..
Iallafall mellan oss..

Skulle kunna blogga hela natten för har en massa jag inte hunnit skriva men Mr Big kommer hem snart och jag orkar inte flyga på logga ut knappen så lika bra att avsluta nu :)
Nu är han och "festar av sej" hos Jakop och jag önskar att jag kunde ha följt med, men jag och lillan läste böcker och gosade istället.. Det finns inget bättre än när hon kryper upp i skinnet på än och blir så där liten, skulle kunna äta upp henne dom gångerna..
Mr Big åker tillbaka till gotland på måndag igen, känns som om han kom hem igår... Tiden här går så förbannat fort..

//Mamilillan

Inslängda bilder :)

Nattis med gammel-moster på skansen :)



Nattis med Nåna och Licia på Nånas kalas :)



Nattis läser för världens bästa morfar :)



Min Dotter med Momas "påhitt" , katastrof!!!



//Mamilillan

Ett frieri i världsklass!

Gårdagen, vilken dag..
För att kunna förstå hur mäktigt det va så måste jag ta det från början..

Jimmy och Minnie har tre år bakom sej av stormar och orkaner, dom har genomgått bland dom värsta krig jag sett tillsammans. Dom flesta människor skulle ha gett upp för länge sen men den här kärleken dom delar tog sig igenom alla hinder och nu står dom starkare än nånsin, och dom står tillsammans. Hade man frågat mej för ett år sen om Jimmy och Minnie så hade mitt svar blivit att det var dömt att misslyckas, jag hade aldrig kunnat ana det här.
Dom har kommit till det alla söker efter och ingen, absolut ingen förtjänar det här mer än dom..
Just för det här var gårdagen så otroligt känslosam och betydelsefull..
Jimmy ringde för några dagar sen och berättade att han skulle fria till Minnie, och självklart så skulle vi som finns i deras liv vara delaktiga. Så planerna började smidas..
Då igår så mötes jag, Anna och Daniella och ritade en stoooor skylt med texten "vill du gifta dej med mej". Klockan nio stod alla vi som skulle vara där nedanför deras balkong med skylten, alkohol i beredskap för att fira och skickade "ok" messet till Jimmy. Han tar ut sin tjej på balkongen för en cigg och hon ser skylten, han ställer sej på knä med ringarna och allt vi kan se är att hon slänger sej i armarna på Jimmy..
(oromantiskt nog stod hon skrek "lägg av" och "häxor" till oss i tio minuter efter, sååå Minnie!)
Kort efter springer vi upp och ordnar till en förlovningsfest och det kunde inte ha varit mer lyckat än va det va, och det bästa av allt är att man och fru eklund var nöjda :)

Att se när två människor tagit sej upp från att inte ha en grund alls till att ha allt man kan önska sej är nått så otroligt mäktigt och att ja dessutom älskar dom båda av hela mitt hjärta gör inverkan i mitt liv. Jag känner hopp om att äkta kärlek övervinner allt, och mycket av det kan jag tacka Jimmy och Minnie för.

"Istället för att tömma varandras vinglas, ser dom till att alltid låta varandras vara fyllda"

Jag önskar er all lycka i världen och jag finns här i varje steg ni tar !



Lite bilder från förlovningsfesten.. (Innan min kamera bestämde sej för att starta krig med mej och dö)

Vi dom underbara ;)




Mannen Eklund, "papi" och Erre



Man och Fru Eklund :)



Anna och Erre



//Mamilillan

Vilken sorts bloggare är du?

Igår tog vi pick och pack och åkte och kollade på allsång på skansen, det var tusentals människor och en massa trängsel men vi lyckades ha så kul ändå :)
Eftersom vi inte såg ett jotta för folkmassan så fick vi göra det bästa av sitautionen, så vi köpte öl och dansade där det fanns plats. En så typisk dag för "hedblomare" !
Ännu mera typiskt att mamma dansade tills hennes flipp-flopp vek sej dubbel, men sådan mor sådan dotter för hon sparkade av sej dojjerna och fortsatte!
Nathalie
var så duktig för trots en massa människor och väntan så va det inge tjaffs eller gnäll, höjdpunkten för henne va Adam tensta då hon fick rocka loss.. Dags för lektioner i musik ?
Lite djur hann vi kolla på också men min udda unge tyckte det var mycket häftigare med allt man kunde klättra i, fanns ju stockar och träd överallt ju!! .. Har sagt det förut men jag kan svära på att hon var menad att vara en pojke från början ..

Jag pratade med en kompis igår som jag så sällan pratar med och hon berättade att hon hållt sej uppdaterad genom min blogg :) Vi pratade om det länge, om vart gränsen går för vad man kan skriva ? Hur privat ska man vara ?
Jag kommer ihåg att jag läste en krönika förut om en tjej som fick kritik för att vara för oprivat i sin blogg, hon skrev detaljerat om vad som hände kring och med henne, om hennes känslor och åsikter. Det ifrågasattes av journalisten, hur man kunde "bjuda" ut sej själv på internet.. Sen läste jag för nån dag sen i en amelia tidning, en artikel som hette "vilken sorts bloggare är du?"..
Så igår när vi pratade kom vi in på sånt, och jag kom på att jag är väldigt privat. Skriver om rätt så ytliga saker, om vad jag och min dotter har för oss, om små resor och ibland så får jag nå ryck och skriver nått argt som inlägget " Sverige behöver poliser, inte maktmissbrukare"..
I mitt liv pågår så mycket annat, både jobbiga och roliga saker men jag skriver aldrig nått om det. Varför det har blivit så vet jag inte, men det var inte planerat. Så nu sitter men funderar på det som om det vore det viktigaste i världen (tråkigt man måste ha).. Ska jag sluta vara så förbannat tråkig och privat och faktiskt skriva om mitt liv som det ser ut eller fortsätta som vanligt med "ytliga" inlägg ??
Det kanske låter löjligt, men det är viktigt att tänka igenom sånt för vem som helst kan gå in och läsa.
Och man ser faktiskt bara statistiken, inte vilka som läser. Och att öppna upp sej själv i en blogg gör att man släpper in människor i äns liv, och det är inte alla jag vill ha där..

Nu ska vi till parken men kommer skriva ikväll igen för ska sova hos Mr Big :) Film kväll i lugn och ro får det bli för imorgon blir det badet med mamma och min morbror som e här på besök från småland. Hoppas vädret håler i sej så man får lite färg,,

//Mamilillan


Jävla piss väder håller ungar instängda!

Sitter hemma hos mamma och hör vildingarna riva hela nedervåningen, Nattis och Jesper tillsammans kan få vem som helst att vilja krypa ut ur sitt egna skinn. Barn må vara underbara men shit va dom låter!
Och inte fan kan man kasta ut dom heller för piss vädret som tagit över Sverige! va är det som händer egentligen?
Trots det så är det skönt att ha fått hem lillan, komma in i det "normala" igen. Önskar bara att tröttheten försvinner...

Det jag skulle skriva är att bloggandet kommer vara lite segt nu för ingen data ... igen...
Men jag kommer göra mitt bästa för att uppdatera så ofta jag kan :)

//Mamilillan


Äntligen hämta min Bulla ;)

Ska snart hämta min Bulla :)
Även om veckan varit hur mysig som helst så har jag saknat ihjäl mej efter henne och efter en normal vardag.
Att komma upp i tid och faktiskt göra nått av dagen.. Att planera..
Gosa med min liten..

Ska kolla med Minnie om vi inte kan komma och hälsa på imorgon, låta tjejerna leka av sej !!!!!!!!!

//mamiilillan

Världens lataste människa

Min fredag blev inte riktigt som jag tänkt mej men mysig ändå.. Mamma ringde och kollade om jag kunde vara där och ta ungarna några timmar och eftersom jag är världens bästa dotter (enligt mej) så åkte jag dit och släppte lös mamma till civilisationen.. Nattis har bara varit där några dagar men det kändes som om hon växt en massa och utvecklats nått enormt, vet att det bara är synvillor men kan ändå inte komma över hur stor min dotter blivit.. Snart tre år, det har gått så sjukt fort... Har ingen liten bebis längre utan ett pratande dagis barn, det är svårt att smälta.
Mamma kom hem vid tre och fast jag ville dö av utmatning så hoppade jag i skorna och åkte tillbaka till Mr Big, ville ha möjligheten att vakna av mej själv och njuta av den tiden som är kvar på min barnlediga vecka..

Så nu sitter jag hos Mr Big med Christofer och snackar skit, ätit världens största pizza så det är ett under om jag kommer upp från soffan.. Blir nog så att jag ligger här hela kvällen tills jag somnar, en viss trötthet har drabbat mej sista dagarna och jag önskar att det går över snart. Funderat på vad det kan bero på men kommer inte på nått, jag äter och dricker som jag ska, ränner inte ute, är inte speciellt stressad över saker å ting.. Livet är för komiskt ibland..

Nu ska jag fortsätta vara världens lataste människa men skriver säkert igen när jag är för trött på att vara trött:)
Bjuder på lite bilder min älskade Minnie mailade mej imorse.. Hon min vackra Minnie ringde mej imorse och bad mej kolla mejlen, då har hon trixat lite med mina bilder och jag blev sååå glad! Finns ingen bättre!










//Mamilillan

Hur mycket kan man äta egentligen?

"God morgon" världen liksom, vaknade av att Mr Big "hoppade" på mej så lär ta ett par timmar att riktigt vakna upp.. Ett par timmar tills chocken lägger sej..
Den planerade film-kvällen resulterade i att Mr Big däckade av trötthet och jag satt uppe själv och kollade på sex and the city, inte riktigt hur jag hade föreställt mej kvällen men förståligt med tanke på hur mycket han har jobbat.
Det vi hann med var väl att äta och då menar jag verkligen ÄTA !
Mr Big kommer in i vardagsrummet med två pizzor och ett stort fat med bacon, vi gluffsade i oss allt och sen låg jag död i fotöljen.. Mr Big försvinner en stund och kommer sen tillbaka med en pizza till och en massa nudlar.. Det luktade så förbannat gott att Linda var ju bara tvungen att glufsa i sej det me.. Vid det här laget borde ju Mr big ha dött han med men då hämtar han kilovis med popcorn och chilinötter och satte i sej det me.. Nu när jag tänker på det så kan det ha varit det han däckade av ?!?
Stackarn, men nu är han ledig i två veckor så jag hoppas han tar vara på varje sekund innan han åker tillbaka till "jobbet från helvetet" ...
Ända jag vet som vi (jag) planerat är att hoppa studdsmatta, har fått det på hjärnan så det måste vi hinna med!
Vet nån vart man kan hoppa ??

Imorgon kanske jag och Hannah ska kolla på sex and the city filmen ! Det är på tiden så jag bara väntar på å få höra om hon skaffat barnvakt eller inte, hoppas hoppas! Om du läser det här gumman, gör allt du kan !!!
Nu ska jag lägga mej i ett bad och försöka koppla bort att jag fått stå ut med fifa direkt när jag vaknat, killar... Ibland förtjänar dom stryk !

//Mamilillan


Tiden på gotland..

Kom till Mr Big nyss och jag kan sätta mej och skriva på en gång.. Tänkte inte alls på det men "grabbarna" existerar ju fortfarande här hemma så alla kom ju springandes när nyheten kom att han var hemma. Så dom spelar fifa precis som vanligt och jag sitter med en kall cider och min efterlängtade blogg. Vardan är tillbaka..
Så gotland.. åh mitt underbara gotland..


På dagarna jobbade ju Mr Big så jag njöt av lång promenader i visby, av gamla kloster, gamla kyrkor,  bok-cafe´n..

Slängde av mej mina flip-flopp och la mej brevid en söt liten damm jag hittade mitt inne i visby, satt där i säkert en timme och bara var. Jag tänkte inte på nått speciellt, utan jag bara var.. Gotland är ren medecin för själen..

Hade turen att träffa Emelie också :) En kille som jobbar med Mr Big träffar henne och det klickade på en gång!

Vi sågs sist också men då var det så mycket annat som distraherade men nu gick det upp för både mej och henne att vi kunde ha så kul tillsammans. Vi gick och fikade i muren och jag hade kramper efter att ha skrattat i två timmar, så kunde vi ha det och känner knappt varann.. Jag hoppas verkligen att vi håller kontakten för hon är bland dom goaste tjejer jag träffat :)

Och restaurangen.. vilken mat ! Jag och Mr Big var och åt första kvällen på en jätte fin restaurang, på terassen där man hörde live musik från stället brevid och jag åt deras plankstek. Den var galen och för alla som är där, ät den! Den är dyr men värd varenda krona!
Jag babblar bara på nu
men det känns som om jag har tusen saker att skriva, som om varje sekund därifrån måste skrivas ner. Vet att det är omöjligt men allt som räcker egentligen är att jag har skapat mej minnen för livet, glömmer det aldrig.. 

Ikväll ska ju jag och Mr Big ha film kväll men resten av mina lediga dagar ska jag passa på att träffa mina tjejer :)
Ska tvinga dom att skaffa barn vakter så vi kan gå och se sex and the city, det är en skam att jag inte sett den än!
Jag som är fast i serien borde ha varit bland dom första att ha sett den men icke, men antar att det ingår i livet som mamma.. Ska ta och ringa alla nu och berätta min semester men bloggar imorgon igen :)

//Mamilillan 


Gotland ratar internet cafe`n :)

Nu är jag i stockholm igen !
Gotland var lika otroligt denna gång om inte mera den här resan.. Den här gången fick jag se gamla kloster och kyrkor och jag som älskar historia blev som ett barn på julafton :)
Jag kommer blogga om allt ikväll för ska iväg igen, jag och Mr Big ska hyra film och vila upp oss efter "mini-semstern"..
Ganska komiskt det där att man behöver ha semester efter semestern :s

Pratade förresten med mamma idag och lillan ligger i feber.. Jag ville simma över till stockholm och hämta hem min bebis men moma försäkrade mej om att allt är som det ska. Hon är lika vild ändå :)
Det är min tjej de !

Nä nu måste jag springa men bloggar ikväll igen, massor att skriva om eftersom gotland ratar internet-cafe`n..
Hittade inte en enda data att blogga på! Letade som en idiot i ALLA gränder på hela jävla ön..

//Mamilillan


Telefoner framkallar stress

Stängde av ljudet på mobilen för en massa timmar sen och till min förvåning blev jag klar med packning och allt vad det heter jätte fort ! Att telefoner framkallar stress vet man men jag tror inte man vet hur mycket egentligen.. Jag ska iallafall införa det i mitt liv, att varje kväll klockan tio så åker ljudet av..
Samma sak blir i gotland, ska göra mitt allra bästa för att hålla samtal och mess borta. Vill kunna njuta fullt ut av min lilla semester, inte tillbringa den i telefonen. Det enda samtalet som är viktigt är med min liten, att prata med henne är ett måste. Tror inte att hon kommer sakna mej för hon har det absolut bästa hos sin moma men jag däremot kommer ha riktiga abstinens besvär, alla föräldrar fungerar nog så mer eller mindre..

Nä ska upp om sex timmar och behöver den sömnen så natt natt.. Snart åker jag !!!

//Mamilillan

Efterlängtade bilder :)

                                                                                  Mamma o Nattis åker båt hehe :)


                                                                   Nathalie kollar sina kalla tår på skokloster :)



Mamma och lille-bror, så stark kärlek i våran familj :)



Johan och Nathalie, man verkligen ser att dom är mitt inne i en disskussion :)



Johan :)



Här är korven jag pratade om, förstår ni nu va jag menar !



Johans ökända cafe / Bar


Malin, lilla Emilia och min Nattis :)



//Mamilillan

Inte alls så jag planerade..

Mina planer var att gå upp tidigt så att jag skulle slippa stressa ihjäl mej genom allt jag hade att göra men det gick käpp rätt åt helvete redan från början.. Nathalie vaknade vid tio så jag hade redan missat en massa timmar och efter att jag gett henne frukost och satt på hennes favvo film så la jag mej igen och total vägrade att gå upp. Vid tolv så var jag så illa tvungen att resa mej för att pappa var på väg och där hade jag väl lite tur för han körde mej fram och tillbaka så jag kunde hämta Mr Bigs saker.. Väl hemma snackade vi skit i timmar så när han sen åkte kom paniken, inget av det jag skulle göra var klart och jag hade inte äns gjort middag till Nathalie !!! Så jag fick gott ställa mej och laga mat, skapa disk och ännu mera oröra innan jag kunde börja städa. Nu halv nio på kvällen är jag klar och förhoppningsvis somnar liten snart så att jag kan duscha och packa våra väskor..
Jag har inte den blekaste om vad jag ska packa vilket också är ett jävla stress moment, sjukt för jag handlar kläder lite då och då men när man väl behöver det så finns det inget. Skumt de där..

Kollade till Nattis nu och hon har somnat ! Det tog henne tre minuter från att hamna på kudden till att somna, min liten måste ha varit lika trött som mamma. Älskar att titta på henne när hon sover så här djupt, man ser verkligen att hon släpper allt och ger efter. Och hon ser alltid ut att vara så trygg, kanske inte så konstigt men tanke på att hon är det men att hon förstår och känner det värmer hos en mamma. Gud va jag kommer att sakna henne, en hel vecka kommer vi att vara ifrån varandra. Man längtar efter tiden till att vara ledig men när den väl kommer så saknar man ihjäl sej efter sina huliganer, fy va det är komplicerat att vara mamma... Pågår en psykisk misshandel varje dag..
Nä ska passa på att duscha och packa så jag slipper somna 5 imorgon bitti, känns inte helt okej faktiskt..
Sätter in lite bilder innan som jag babblat om och om jag känner mej själv rätt så bloggar jag innan jag lägger mej också.. Hehe, känns som om man fastnat och det har jag säkert!

//Mamilillan


Martinin blir min räddning!

Pappa ändrade våran "date" till imorgon så inga bilder idag som jag trodde, får ta det imorgon kväll istället.. 
Förstår inte riktigt hur jag ska få morgon dagen att gå ihop för jag har tusen saker att göra och då mitt i allt så kommer pappa, fan att han inte bara kom idag som han sa ! Ska försöka tänka ut en glas-klar planering så att saker å ting flyter på imorgon för det sista jag vill ha är stress och dåligt humör..
Jag ska alltså tvätta tre hundra maskiner så att jag kan packa min väska till gotland och Nattis väska till moma,
stor städa hemma så att det är fint när jag kommer hem, hämta väskan som jag tjatat ihjäl Hannah om stackarn, åka till Mr Big och hämta grejer han vill att jag tar med.. Mitt i detta så har jag Nathalie och fikat med pappsen..
Jag bara vet att jag kommer vilja döda mej själv innan dagens slut, får ta sista martinin till min räddning !

Blir förresten ingen båt utan flyg igen, men det är bättre. Istället för tre timmar så är det en halv timma och jag vill komma fram så snabbt som möjligt. Tänkte på det också att det är ett måste under mina timmar själv i visby att hitta ett internet cafe ! Det finns inte en chans på jorden att jag tänker svika min älskade blogg nu när jag varit så himla duktig på att uppdatera, riktigt stolt över mej själv faktiskt :)

Imorgon kommer mamma hem också, åh va jag har längtat!!! Jag må vara vuxen men jag kommer ALLTID att vara mamma lilla musa :)

//Mamilillan


Gotlands motsvarighet till Stureplan

Kom hem från gläntan nu och timmarna där var exakt som jag trodde att dom skulle bli, ett himla springande och klättrande. Men jag tänker inte klaga, jag och Malin håller visseligen på att vissa gånger men vi har alltid så roligt. Det är ju inte så att vi sitter och förbannar barna-rasen utan vi lyckas alltid bryta ihop över det komiska i att aldrig få sitta ner i mer än 2 minuter! Idag ville dessutom Emilia plåga ihjäl sin gudmor genom att försöka lägga ner min mobil i min take away latte, hinna fånga upp skummet och stoppa det i gudmors mun, stampa i bajs-blöjan, ha ett extra stort intresse för gudmors ciggaretter.. Konstigt hur hjärtat funkar för ju mer hon plågar mej dessto mer älskar jag henne, för varje hyss blir jag kärare i min lilla gud-dotter. Vi har verkligen haft tur vi tjejer, både jag, Malin, Hannah och Minnie.. Vi har lyckats få ihop en hel hög av stört-sköna vildar :)

Mr Big
ringde för några timmar sen och berättade att vi ska bo mitt inne i visby ! Stället heter stor-torget och ska vara motsvarigheten till stockholms stureplan. Jag skrev ju ett inlägg när jag kom hem sist om hur kär jag blivit i visby, om hur magiskt och trollskt det va, att jag kunnat spendera timmar, dagar, veckor där inne... Nu kommer jag få göra det!
Mr Big jobbar ju på dagarna så jag kan springa runt där för mej själv och bara älska :)
För er som inte varit där kan aldrig förstå vad det är jag pratar om men för er som har, visst är det de absolut vackraste som finns? Gamla muren, dom små husen, små gatorna, ljuset på kvällen..
Jag är helt speedad hehe, vill bara sätta mej på den förbannade båten och åka !!!

Ska laga mat nu, köttfärssås och spagetti.. Varit så tankspridd sen jag fick gotlands samtalet att jag glömt äta lunch..
Nu när jag känner efter så är jag blå-hungrig!

//Mamilillan


Snacka om självmords-kandidater !

Ska snart åka till gläntan och möta upp Malin och min lilla gud dotter, håller på att förbereda mej metalt redan nu för vet precis hur det kommer bli..
Nattis kommer klättra överallt, åka på allt som går, hoppa från plank till plank och eftersom Emilia är för liten för allt sånt så får mamma ställa upp! Och Emilia kommer att vara tjurig på sitt håll eftersom hon också vill göra allt Nattis gör..
Malin och jag springer mellan klätterställningen och cigg paketet, försöker ha en konversation som vi vet aldrig kommer kunna avslutas.. Underbart att vara mamma :)
Nu när jag tänker på det så förstår jag inte varför vi envisas med att gå till parker ?!? Snacka om självmords kandidater !!

Pappa ringde nyss och han kommer i eftermiddag, fan va glad jag blir ! Han ville inte ha mat men fika var ett måste, huvudsaken är att han kommer. Han tar med sej kamera sladden då också så nu kommer jag kunna sätta in bilder mera regelbundet, kommer sätta in redan ikväll från kvällen hos Johan och bilder från skokloster..

Ett stort grattis till Kevin som fyller 4 år idag! Önskar att vi kunde fira den med dej men får ha ett litet kalas till när du och mamma kommer hem !
Nä nu ska vi åka men skriver säkert ikväll igen :)

//mamilillan

Jag finns här pappa..

Åkte till Minnie och Nova imorse och våra planer var att spendera hela dagen i parken som dom super mammor vi är men självklart så börjar det regna, är inte det så typiskt ?
tacksam över att pappa kom och hämtade oss på eftermiddan så vi slapp åka hem i regnet och tacksam över att han stannade på en fika för det var länge sen nu jag träffade honom.. Blev lite ledsen bara för man såg att han är sliten och trött, och sorgen över farfar är fortfarande överhängade.. Berättade en rolig historia för pappa i köket, och han skrattar och slänger ur sej att han skulle ringa farfar och berätta för att han älskar roliga historier. Han kom på sej själv samma sekund som han sa det och jag ville bara krypa upp hos honom. Bjöd honom på middag imorgon och jag hoppas verkligen att han kommer, vill att han ska veta att jag finns här..
Jag måste bli bättre på att ringa honom, inte bara tänka på det utan att faktiskt ta upp telefonen och ringa. Vill inte vakna upp sen och inte ha honom kvar, och dessutom veta att jag var dålig på att höra av mej. Det måste bli ändring..

Bara helgen kvar och sen åker jag!
Mr Big ringde precis och bad mej kolla biljetter, ska se till att boka redan nu!

//Mamilillan


Bilder från gården

Lite bilder från när vi var på gården :)
Min älskling och jag !


                                                         
  Världens stoltaste mamma till världens lyckligaste unge !


                                                                                                                                               Emilia :)
                                                                                                                               
      
                                                                                                                                               Nova :)                                                             
                                                                 


// Mamilillan

Jävla ställe stockholm har blivit!

Stor-städning, jo men eller hur! Det jag hann hemma idag var att bädda sängen och det var fem minuter innan Nattis kom hem. Istället för min städning så kom Minnie med Nova och Hannah och fikade (Om man nu kan kalla sju timmar för fika?) Satt och snackade skit och pratade minnen, och som vanligt höll jag på att dö av skratt av alla Minnies galna berättelser. Egentligen handlar det inte om vad hon säger utan sättet hon säger det på, hennes inlevelse och sätt att prata. Henne kan jag lyssna på i timmar och ändå vilja höra mer, har henne i telefonen nu och otippat värre skrattar jag igen..

För några timmar sen blev det bestämt att jag ska till gotland igen :) Kommer åka direkt när jag lämnat Nathalie till mamma på måndag, fast den här gången blir det me båten.. Kan vara en upplevelse det me, att vara ute på havet ensam i några timmar. Älskar känslan när man verkligen andas ut och slappnar av och det är precis vad jag kommer att ägna mej åt på båten..
Stockholm veckan startar dessutom på gotland samma dag jag kommer så det kommer att vara fullt ös överallt!
Har bara hört om det och att det är nått man måste uppleva så det ser jag fram emot, att löpa amok med Mr Big :)
Han jobbar inga långa dagar heller så det finns tid att snurra runt och hitta på saker, och den här gången ska vi defenitivt ner i grottorna! Tjatade ihjäl honom sist men då jobbade han 17 timmar i sträck så istället för att faktiskt åka till grottorna fick jag gömma mej från blickarna som jag ibland trodde skulle döda mej!
Åh va jag längtar..
Mr Big följer dessutom med hem sen, dags att vila kroppen och psyket efter helvetes-jobbet stackarn..
Hur länge han är hemma däremot vet man inte, inte heller hur länge han är borta nästa gång..
Kan det inte finnas bra jobb med bra betalt i Stockholm ? Måste man lämna sitt hem för att överleva ekonomiskt ?
Jävla ställe stockholm har förvandlats till, förstår inte hur människor fortfarande kan vara stolta över hur vi "utvecklats" som stad. Det är mera droger, mera alkohol, skit jobb, dåliga löner, dålig vård..  Listan är lång!
Man ska köpa en liten stuga nånstans långt här ifrån, för bor man här för länge så blir man nog som man bor. Och jag vill då inte bli "stockholm"..

Ska till Minnie imorgon bitti så nu tänker jag tvångslägga mej.. Skriver igen imorgon..

//Mamilillan

Dags för storstädning!

Moster Putta och Lasse hämtade precis min lilla vilde för att ta en tur på skansen, av alla djur hon kan titta på skrek hon av förtjusning att hon ska kolla på ormarna! Måste vara nå fel på ungen för det är inte normalt att vilja titta på demoner direkt sända från djävulen för det kan jag lova att så är det! Bara det är en orm på tv´n så stänger jag av fort som fan, känns som om dom ser mej och bara väntar på att få hugga mej.. fy, gåshud över hela kroppen..
Medans hon springer av sej så ska jag passa på att stor-städa här hemma, rensa i alla lådor och garderober. Kommer ta timmar men det måste bli gjort, har skjutit upp det alldeles för länge.
Mamma ska dessutom ha Nathalie hela nästa vecka och jag vill inte ha det hängandes över mej..

Dags att sätta igång..

//Mamilillan


Två bra dagar i sträck :)

Bloggade sent igår natt men inlägget verkar ha försvunnit, ska ta och skicka ett argt mail till bloggens support!
Jag tänker absolut inte sitta och skriva om allt eftersom jag ännu en gång lyckats med att hålla mej uppe alldeles för sent men kan korta ner det till att jag hade en super dag med Minnie, Malin och våra döttrar igår :)
Och det märktes så tydligt på Nattis också hur mycket hon saknat Nova, det är ju hennes "bebis".  Nova har ju funnits i Nattis liv sen hon föddes och dom har praktiskt tagit setts nästan varje dag, speciellt första året. Så dom har inte heller den här vanliga vänskaps relationen utan Nova har blivit mera som en irriterande lilla-syster som Nattis älskar att sucka över.. Att dom inte setts på länge och träffades nu kunde man se hos Nathalie var ren glädje..
Glädje för mej var eftermiddan då "inredaren Minnie" tog över mitt vardagsrum, mitt vardagsrum som jag nu inte kan sluta kolla på! Det är perfekt in i minsta detalj och jag älskar att det känns som hemma. Tack Minnie :)

Eftermidda / kväll idag blev lyckat det me. Johan hämtade mej och Nattis och så åkte vi hem till honom för att se den nya lägenheten. Det finns inga ord i världen som beskriver hur fint det va så jag tog lite kort. Tuvär så har pappa kamera sladden så bilder kommer inte in förrän imorgon..
Nattis däckade på vägen dit så vi hann kolla på världens roligaste film, stockholm boogie! Vissa scener fick mej att vika mej dubbel i soffan, skrattade mej hes så gott som hela filmen. Ett måste att se den!
Skrattade också ihjäl mej åt matlagningen :) Vi skulle koka korv men varken jag eller Johan hade koll på tiden så när jag väl gick in i köket hade korven kokat sönder nå så fruktansvärt! En överkokt korv ser bara ut som en överkokt korv men denna syn hade kunnat användas i skräckfilmer! Självklart så tog jobbiga jag kort på det också så den sätts upp imorgon den med!
I slutändan blev det köttbullar och makaroner, men det gick ner de med. Va så hungrig att jag hade kunnat äta upp vad som helst som lades på min tallrik, verkligen vad som helst.
Apropå kort så tog jag tusentals på Johan och Nattis, dom två lekte tillsammans i timmar och det var svårt att avgöra vem som skrattade mest. Har inte umgåtts så här med Johan på flera år och det känns verkligen bra at han är "tillbaka"..Jag skriver mera detaljerat imorgon för jag kan knappt hålla ögonen öppna, måste få sova några timmar..

//Mamilillan

Cykel race genom lägenheten ;)

Vilken dag.. Vaknar för att se att det öser ner regn ute så det var bara att avboka mina cykel planer med lillan. Väntade sen på minsta lilla uppbehåll så vi kunde springa över till Malin och deppa över vädret där men icke! Gud ville annat!
Så dan har bestått av målarfärger, lego, krambjörnarna och allt där i mellan för att aktivera en vild tre åring. Det var en enkel match första timmarna men luften gick ur mej när jag kom på att vi gjort allt man kunnat och klockan var nånting med två på dan.. Jahapp tänkte jag och ordnade en cykeltur hemma istället! Så jag röjde undan fifi huset från ena sovrums dörren och ordnade så mycket yta jag bara kunde och sen körde vi race runt lägenheten..
Snabbare skrek hon och parkettgolv skrek jag !!!
Blev en kämpig men jävligt rolig dag och trots märken på golvet lite här och där så är det enda jag ångrar batterierna som var slut i kameran :)

Nu är klockan halv fem och jag börjar känna mej i balans för att kunna sova.. Känns som om jag har åkt berg och dalbana ett par timmar och känslorna är helt i otakt .. Orolig för Hannah och det hon går igenom, frustrerad över det oändliga och oundvikliga kriget med Kristian, saknar mamma massor trots att det var tre dagar sen vi sågs..
Fortfarande inte vant mej vid att Mr big inte är hemma ..
Känslorna är många och det är svårt att hålla dom i styr när allt kommer på samma gång. Brukar oftast vara så, att om man tillåter sej själv till att känna så kommer allt man lagt på is för att man inte orkat...
Onda cirklar ska man akta sej för!
Nä nu ger jag upp, sömn är ett måste fall jag behöver underhålla lillan imorgon med :)
Undrar va jag ska köra för race imorgon då ?

//Mamilillan


Va fan har hänt med oss kvinnor?!?

Solen skiner och fåglarna kvittrar men jag kan faktiskt inte bry mej mindre än vad jag gör, för idag har jag nämligen gett mej själv tillåtelse till att ignorera solen och stanna inne hela dan ! En dag av kaffe, ciggaretter, bloggande och colbie caillat är precis vad jag behöver idag..
Älskar såna dagar när jag kan ta beslut enbart utifrån mej själv och mina behov, utan att behöva ta hänsyn till någon annan eller skjuta fram en massa "måsten" man alltid har...
Och det är total förbjud med smink idag och ett måste med mjukis kläder, såna här dagar kommer sällan så det gäller att kolla upp alla detaljer så det blir rätt ! En riktig söndag..

Gjorde precis ett test på www.vuxenpoang.com där man fyller i en massa frågor och så räknar den ut hur gamal du borde vara och mitt svar blev 28.1 !
Lilla jag, 28 år.. Nä 28 är jag då inte men tillräckligt vuxen för att inse att test på internet inte är något att rekommendera.
Blir lite skraj för tjejer / kvinnor verkar ha blivit så svaga mentalt och så fruktansvärt naiva, och det gäller inte bara att dom tar internet test på största allvar utan när det gäller allt i princip. Va har hänt med oss kvinnor, varför plågar vi oss själv som vi gör ? Det går inte en dag utan att man hör dessa berättelser om elaka, nedvärderande,otrogna pojkvänner och jag är så less på att lyssna på skiten för vad gör vi tjejer åt saken ? Svaret är absolut ingenting!
Vi gnäller och gråter, ibland berömmer vi oss själva för att vi sagt ifrån men det har vi ju inte gjort egentligen eftersom vi är kvar när det händer om och om igen.. Det är rent av patetiskt och det har gått så långt att jag nästan äcklas av det.
Vi har ju ingen värdighet kvar och kärleken till oss själva verkar vara bort prioriterat, sorligt va som har hänt med kvinnor för vi förtjänar så mycket mer!
Om vi bara kunde lägga ner energi på att bli starka i oss själva istället för att låta detta fortgå så skulle världen se annorlunda ut kan jag lova, en bättre plats för våra barn att leva i. Samma sak gäller för allt detta dömande vi sysslar med, hur vi rackar ner på ALLA som inte är som än själv. Om dom inte har samma stil eller beteer sej som du så hånar man dom, nedvärderar dom och tycker att man är bättre. Sanningen är att det är DU som borde ta dej en titt i spegeln och fråga dej själv va fan du sysslar med!
Nu riskerar jag förmodligen att bli stenad men det är det värt ! Men jag förstår killars frustration över tjejer och jag kan förstå att dom behandlar oss som ingenting, för varför ska dom sätta oss på en pedistal när vi själva väljer att kräla i leran?
Allt som händer i ditt liv väljer du själv, man har alltid ett val! Så blir du behandlad illa, välj dej själv och gå!

Och snälla kan ni förstå att är du den andra kvinnan så kommer du alltid att vara det, han kommer inte att lämna sin flickvän! Och kommer du på din pojkvän med att ha ljugit eller varit otrogen så kan du ge dej fan på att det har hänt innan och kommer att hända igen! Har han slagit dej så blir det bara värre, har han alkohol problem så funkar det inte med "jag ska sluta, jag lovar" utan han måste in på rehabilitering eller gå på möten.. Sluta vara så naiva !
Det har blivit pinsamt att vara tjej och jag är rädd för om det inte blir bättre, hur kommer det då se ut när Nattis är äldre ?

//Mamilillan


Ingen sömn här inte!

Klockan är halv fem på morgonen och jag borde ha somnat för en jävla massa timmar sen men när jag väl försökte insåg jag väldigt fort att det skulle vara förgäves. Jag gick upp alldeles för sent "imorse" för att kunna somna in nu. Och va gör det egentligen, Nattis kommer på eftermiddan så jag kan ligga och halv sova hela dan om jag behöver...
Tjej kvällen jag hade tänkt att ha idag la jag på is, den får komma lite senare när saker å ting är mer ordnade. Nu har man knappt haft tid att ringa tjejerna och ännu mindre träffat dom, så jag ska nog börja med att ringa och kolla hur allt är innan jag kastar in alla i orm gropen..

Kan passa på att blogga om dagen i parken nu när jag ändå är vaken :) Jag, Malin, Hannah och våra ungar..  Det är nu man förväntar sej läsa om kaoset, om kriget dom ställde till, om hur allt blev fel men det är precis tvärtom! Nattis och Kevin leker så bra tillsammans så dom hörde man knappt och Emilia gick omkring och lullade lika lycklig som alltid. Jag, Hannah och Malin satt på gräset med våra take away lattes och snackade skit i timmar utan minsta suck över hur våra barn beteede sej.
Det var en sån där perfekt dag man hoppas att man aldrig glömmer..
(Om du trycker på bilderna mamma så blir dom större)



Lika go och glad var min älskade unge på skokloster :)
Det allra bästa var när hon prångt skulle ha ner moma i den uppblåsbara lilla båten med henne och ro ut på sjön, trodde dom skulle sjunka men ut kom dom! Jag hade kramper av skratt för synen av detta var oslagbart.. Moma är då lite tyngre än lilla Nathalie så båten stod bokstavligen på ändan med moma halvt i vattnet och Nattis hejandes längst upp på toppen... Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjort sen jag fick Nattis, min teaterapa ser verkligen till att fylla min dag med galenskap! Och jag hade inte bytt ut det mot nått i världen!

Bara för att jag gav upp sömnen så blev jag dö trött.. Får ge bloggen en chans imorgon :)

//Mamilillan


Nästan så jag stänger av telefonen!

Ska till skokloster över natten, en dag av ren avkoppling..
Nästan så jag funderar på att stänga av telefonen, men bara nästan ..
Behöver en dag utan folk, varit för mycket mess, samtal, prat, träfffar.. För mycket är inte bra för psyket!
Kommer blogga imorgon när jag har mer tid, måste skriva om min, Malin och Hannahs dag i parken med alla ungarna..
Herre min gud är allt jag har att säga!

//Mamilillan


RSS 2.0