Ändring i listan!

Nu är köttebulle mackorna klara och vi ska bege oss till plaskis :) Hoppades på bra vädet och det fick vi, strålande sol och värme. Härligt!

Ska inte fastna framför datan men måste lägga in att fjärillsvingar, trollspö och nattlinne är taget!

Skriver säkerligen ikväll med en massa bilder i släp :)

//Mamilillan


Begravningen väckte mej ..

Vissa dagar kan man vara utan, idag var en sån dag.. Jag vaknade alldeles för sent, hade för mycket att göra, för mycket i huvudet och dessutom tider att passa. En himla tur att Malin kom förbi och körde över liten till moma så att jag kunde varva ner och samla på mej styrka vilket behövdes. Laz pappa gick bort för ett tag sen och begravningen var idag, jag har valt att inte skriva om det för att det är Laz sorg och inget som platsar sej i bloggen.
Tänker inte skriva om det nu heller, men detta är förklaringen till att man kan vara utan vissa dagar..

Efter begravningen så kände jag en längtan till att ringa människor i min närhet, längtan till att berätta för vänner och familj hur mycket jag älskar dom. För det är sant som dom säger, vilken dag som helst kan vara den sista.
Man måste ta vara på dom relationerna man har, ta vara på de människor man bryr sej om för en dag kan det vara över.
Sen finns det människor jag brytit med, människor jag är i konflikter med som jag fick en längtan till att ringa idag. Tänk om det en dag är för sent ? Man ska nog lösa saker med dom man älskar och inte låta tiden rulla på, jag pratar inte om att släppa saker som varit för det ska man inte behöva göra men att prata med varandra och se till att lösa problemen man har. Man borde bli duktigare på det, för som jag skrev... En dag är det för sent och den ångern får man leva med för resten av sitt liv. Och frågan man kan ställa sej själv då är, va det värt det?
Samma sak med att ringa och träffa dom man bryr sej om, man måste ta sej tiden till att göra det. Det finns inga ursäkter i världen som gottgör att man inte ringer sina föräldrar, träffar sina vänner, tar sej tid till sina barn. INGA ursäkter i världen.. Sen fick jag så fruktansvärt starka känslor till vad jag och Laz hade och har också, fick mej en riktig tankeställare. Fan va löjliga saker man har bråkat om, fan va mycket har ställt till som man egentligen bara kunde ha skitit i. Man har fokuserat på saker som egentligen inte spelat någon roll och skrikit så blå om saker o ting som inte har någon betydelse alls. Vi älskar varandra, han har brister och likaså jag, vi gör olika och tänker olika. Kunde man inte bara ha låtit det vara okej ? Var man verkligen tvungen att bråka om alla små saker?
Var det inte mera värt att ha den familjen vi hade, älskat varandra så passionerat som vi alltid gjort istället för att fokusera på saker runt om? Skulle göra allt för att vrida tiden tillbaka..
Det är nog så i alla förhållanden, hoppas att fler än jag vaknar till liv..

Imorgon ska jag och den kända mannen till plaskis med Nattan, hoppas på värme så att mamma får lite färg på kroppen :) Blir en dag med dom jag älskar mest på jorden, en perfekt dag efter idag..

//mamilillan


Tillägg på Nattans önske lista!

Tillägg på Nattans önske-lista!


-En dock säng, så realistisk som möjligt
-Säng kläder till dock sängen
-Dock kläder, helst då klänningar och väldigt flickiga saker
-Smink docka

//Mamilillan


Tillägg på Nattans önske lista!

Tillägg på Nattans önske-lista!

-En spark cykel. Rosa eller lila självklart :)

//Mamilillan

Det är så mycket vi det bara kan..

Jag satt och läste mina favvo bloggar och kom över den här låten.. Jag vet inte vad det är men allt med den skrek "Linda och Laz", varje ord, not och känslan i låten är så mycket oss.
Eftersom vi setts och pratat så pass mycket så har jag inte kännt av den där fruktansvärda saknaden på ett tag, tills nu..
Älskar dej för alltid, vad som än händer ...

CHRISTOFFER SCHOUG

http://www.youtube.com/watch?v=u9oe17Bsl78


//Mamilillan


 


Nattans önske-lista

NATHALIES ÖNSKE-LISTA

- Det stora gröna bladet man kan sätta över sängen, finns på Ikea
- En prinsessa ryggsäck (hon har pekat ut den själv), finns i en väsk affär i kista centrum. Kommer inte ihåg vad den heter men ligger brevid "cafe complé"



- En golf klubba. Hon är ganska exakt en meter lång.
- Spel. Hon älskar memory och såna sorts spel.
- Filmerna "askungen" , "törnrosa", "Hitta Nemo" och "Tingeling"
- Fjärillsvingar och trollspö. Hon har uttryckt sej tydligt att hon vill ha rosa!
- En rosa balett kjol, sån som finns i leksaks affärer.
- Sagor på cd, inte nalle puh eller ariel.
-  Nattlinne. Str 110

NATHALIES ÖNSKE-LISTA ENLIGT MAMMA

-Tights och strump byxor i str 110
- Akvarium till hennes fiskar. Hon vill nämligen ha flera fiskar men då behövs ett större akvarium än vad vi har nu.
 Kikat lite på ett 6 kantigt och ett 8 kantigt, kan finnas super billigt på nätet.
- En ny docka. Min älskade dotter har nämligen dragit bort munnen på den hon har för att få in popcorn!!!
- Regn kläder och gummi stövlar till hösten. 110 eller 116, beror på vart man köper dom.

Hmm... hade en himla massa i huvudet men nu står det still! Kommer uppdatera vad som köps och inte så att det inte blir dubbla grejer. Men då gäller det självklart för er som kommer ge henne presenter att höra av er också :)

//Mamilillan

Hon fick in stilen precis!

Mini golfen var en succe! Nathalie fullständigt älskade att spela golf och gav sig in i det med liv och lust, och ganska duktig var hon dessutom. Så nu tillkommer en golf klubba på hennes önske lista, helst en rosa eller lila. Jag har ingen aning om vad dom kostar så ska kolla upp det, blir nog en bra present från mej eller Kristian. 
Mamma och jag däremot var inte lika duktiga, vi har kommit fram till att motoriken inte alls är som den ska hehe :)
Men vad gör vi inte för våra ungar ..

Bara 4 år men stilen har hon fått in !

 

Lille-brollan var extrem på golf! Och rolig är den lilla rackaren också, kolla in stilen :)



Världens bästa mamma !!!



Nu ska jag sätta mej med det sista inför Nattans kalas och betala dom sista räkningarna. Inte lika roligt men vad ska man göra ?

//Mamilillan


Myskväll med lille-brollan :)

Lille brollan sover fortfarande och Nattan ligger o myser framför disney, båda två jätte trötta efter igår.
Jag skulle ju tvinga min älskade lille brollan att baka men efter att han bokstavligen slagit lite i degen så kände han sej klar. Jag däremot stod i timmar och bakade piroger, och sen tog det timmar att städa efter det förbannade bakandet också! Nathalie min älskade unge hjälpte mamma så klart, inte så mycket med att faktiskt baka utan hon gjorde hattar av degen, bollade med degen, åt upp innehållet, gjorde pizzor.. :D

     

Nångång under bakandet kom Laz över så han mös med oss framför tv´n och en massa gott gott :)




Nattan myser som bara attan av att ha morbror Jeppe här och det känns skönt för mej att samla ihop familjen lite. Lille bror har inte fått så mycket egen tid med mej sista året och jag kände det här om dagen att jag behöver göra mera saker med honom. Han är ändå bara 11 år och behöver sina syskon, någon annan än mamma och pappa att prata med.
Och prata gjorde vi kan jag lova! Han tvingade mej att vara uppe halva natten så vi tände ljus på balkongen och satt och bubblade om flickvännen han har, skolan och kompisar. Det var så roligt för mej att höra hur saker ser ut från en 11 årings synvnkel och jag mindes hur jag själv var. Man trodde ju att den man var "ihop" med då var kärleken man skulle ha för livet och det var ju livs viktigt att det skulle fungera. Herre gud...



Istället för museum idag så blir det mini-golf :) Det visade sej att lille bror inte alls var så förtjust i tanken på natur historiska eftersom han har varit där si så där tusen gånger, så vi offrade oss.. Men mini-golf är ju super det med och det blir första gången för Nathalie också. Blir en himla massa bilder sen ikväll :)
Men först kommer mamma hit för att äta dessa piroger, åh gud nåde om någon klagar !!!

Önske listan som skulle ha kommit upp igår kommer ikväll istället, blir också att skicka ut alla inbjudnings kort.
Eftersom jag och Kristian ska ha ett enda stort kalas istället för att dela upp det så blir det en del folk och en del att dona med innan. Men det är skönt att vi är två :)

//mamilillan

Grattis mina älskade tjejor :)

GRATTIS MINA ÄLSKADE TJEJOR PÅ ERAN STORA DAG!
NU FÅR NI SLUTA VÄXA SÅ ATT GUDMOR / FASTER HÄNGER MED :)
ÄLSKAR ER MASSOR !!!
 
EMILIA



NOVA



//Mamilillan

Nu ska lille brollan härdas !

Som den hurtiga mamman man är så blev det en lång promenad med liten sju imorse, å jag har kommit på att det är världens bästa tid punkt för att vara ute. Folk har inte vaknat ännu, ingen galna cyklister eller oljud från bygg platser. Det är tyst och stilla och både jag och Nattan verkligen myser oss igenom prominixen, vi bestämde oss imorse för att göra det här till en vana. Så när dagis och plugg sätter igång så blir det att ställa klockan nån timme tidigare för en mamma och dotter promenad :)
Efter promenaden och en fika med moma så blev det att åka hem och klippa och klistra, kolla på Aladdin och äta lunch.
Och snart kommer lille brollan som ska övernatta och plåga livet ur sin syster med att se en skräckfilm, fan.. Men innan dess är det jag som ska plåga hehe, vi ska nämligen baka inför imorgon :)
Imorgon ska vi gå på museum, något jag älskar att göra och hoppas på att Nattan också faller för. Historia har alltid fascinerat mej och jag kan gå i timmar på museum, gamla kyrkor och byggnader.

Fikat med moma i kista :)





Nu ska det upp och handlas inför bakandet :)
Ikväll kommer Nathalies önske lista lägga upp också, gjorde samma sak förra året och det visade sej bli en hit då "rätt" presenter strömmade in.


//Mamilillan


Vi gör allt för dej älsklingen !

Halv åtta imorse var vi påklädda och klara och duktiga vi tog faktiskt en lång och härlig morgon promenad till mormor :) Man underskattar dessa små och vad dom faktiskt klarar av, jag trodde att Nattan skulle börja gnälla efter halva biten men inte ett ljud gav hon ifrån sej. Verkligen världens bästa morgon :)



Fick en hel del gjort på morgonen vilket känns jätte skönt nu, inte lika samma känsla imorse kan jag säga.. Men nu är det klart och jag kan andas ut :) När jag väl kom för att hämta tillbaka troll ungen så hittade jag henne så här..



Detta är då typiskt och inget att chockeras över när man hämtar liten hos moma, rena rama cirkusen där och jag förstår varför inga barn vill hem. Malin och Emilia kom ner en stund också och som vanligt så fastnade vi till sena eftermiddan fast planen var att komma hem tidigt. Vet inte heller vad det tog åt tjejerna idag som inte alls kunde sluta bråka, ingenting var bra och att samsas fanns inte på världskartan. Ungar och deras ideer!
Men hemma kom lugnet och tystnaden som både hon och jag behövde, hon las i badet och jag med en kopp tee på golvet brevid. Sen kom Laz med filmen "bilar", godis och gott gott och så kröp vi upp i soffan allehopa och hade film kväll :) Om jag gillade filmen eller inte kan jag inte svara på eftersom jag sov halva filmen, hehe.. Men det är typiskt mej och både Laz och Nattan är så pass vana vid det att dom inte reagerar längre.
Det märks så väl på Nathalie att hon gläds av att jag och Laz är vänner fortfarande och att han är här så mycket som han är. Häromdagen var hon för go och det var nog då det gick upp för både mej och han hur mycket hon faktiskt tänker på det. Vi satt i bilen och jag frågade Laz om han skulle följa med upp en stund och då svarade Nattan fort som fan.
-Men då får inte du vara arg på han mamma !
Laz började förklara att ingen är arg och att vi älskar varandra lika mycket som alltid men hon verkade inte ta in det så mycket som vi hade hoppats på för hon fortsatte att säga saker som att vi inte får vara arga, inte han eller jag och att Laz får vara hemma med oss sa hon var viktigt. Älsklingen, vi gör allt för dej fattar du väll!

Imorgon ska lille-brollan sova över och jag antar att det blir en skräckfilms natt, skit också! Han har tjatat som få och jag känner mej skyldig som stora syster att låta det gå igenom, å jag som hatar såna filmer.. Slutar alltid med att jag inte äns vågar gå på toa själv! Men förutom det ska det bli jätte roligt att ha honom hos mej, att få ha lite syskon tid och visa att jag finns här. Han är ändå i den åldern att det är mycket som händer och det snurrar nog på en del i skann på han, å vad e då bättre än syrran?? :)
Nu innan det är alldeles för sent så ska jag sätta mej med Nathalies kalas som närmar sej med storm steg, vilka hon vill ha där, vilka jag vill ha där, vad vill hon ha för paket, vad vill jag att hon ska vilja ha i paket ;)
Mycket mycket, en sån månad ..

//Mamilillan

Min dotter har helt släppt sina gränser :) Troll ungen!

Nattan sover som en stock efter en hel späckad dag och jag är lika trött jag. Blir en dusch, en kopp tee och sen att försöka sova vilket inte är ett lika stort problem nu när Nattan är hemma. Fortfarande kämpigt att sova utan Laz men dagarna går och man vänjer sej vid alla förändringar, gäller att ta en sak i taget och jag glädjs åt den vänskap vi kämpar för idag..
Innan Emilias kalas så tog vi en sväng förbi mamma, fikade en stund och pratade om allt tok som finns. Å vad som hände med min dotter där vet jag inte, men av någon anledning så flippade hon helt på mamma! Hon satte sej i mammas knä med världens största fotboll och ett skohorn, tvingade mamma att hålla i bollen och att sjunga "bom bom bom"  typ så där tusen gånger och så började hon flippet hehe :) Tog skohornet och började slå på mammas fingrar, och hon dog av skratt varje gång mamma skrek aj! Bör jag bli orolig? Om det är några som kan skratta så är det vi tre ..



Sen var vi ju på Emilias 2 års kalas vilket var en jätte hit! Grillning och fika, underbara människor och en rolig stämning :)




        


     

Jag har säkert 150 bilder från kalaset men detta får duga ..
Grattis troll ungen min :)

Imorgon bitti ska Nattan ner till mamma och jag ska försöka hinna med lite saker jag inte alls har lust med, suck..  Sen blir det att umgås med min vackra ute nånstans eftersom det har lovats fint väder. Får hålla tummarna!

//Mamilillan
 

Hur du än vrider och vänder på det, mamma vet alltid bättre!

Vaknade av att prinsessan kom smygandes upp i min säng med sina dockor, kröp ner brevid mej och gosade en stund. Vilken lycka, att vakna och hon är hemma igen :) Igår när jag hämtade henne höll jag på å smälla av och dramatisk som få kan morsan vara men jag hade saknat henne så mycket att jag hade kunnat krama sönder henne. Å det känns åter igen som om hon har växt en meter, lärt sej ett nytt språk och blivit självständig på 8 dagar.
Efter den dramatiska hemkomsten så åkte vi till syster yster och firade Bella som blivit hela 9 år, tiden flyger i alla familjer. Som vanligt var det ur mysigt hos Lotta och hennes galningar och det var pest och pina att behöva åka hem, men vi har ju kalas idag med som ska genomlidas :) 2 gud döttrar på 2 dagar, det ni!


Nikki, Nattan och Bella ska äta tårta :)


Syskonen "bus" retar gall febern i varandra, precis som syskon ska :)


 


Nattan så där vacker bara hon kan vara!


 

Bella med brädan hon fick av mej och Nattan :)


 Lotta med farmor


 Världens snyggaste Nikki!


 Kussefinerna vilar efter tårta och pool besök :)


 Nathalie med gammel farmor, ur mysigt :)


 Daniel fick för sej att kasta Sebban i poolen hehe, och strax efter att han kastats i så dyker muppen i själv! :) Älskar den här familjen !!!


När vi sen kom hem så blev det att packa upp 8 dagars packning, inget jag vill göra igen! Sen kom Laz över som saknat ihjäl sej efter lillan, blev en kväll framför tv´n med chips och cola. En perfekt första kväll hemma :)
Läggningen var härlig den med hehe, hon skulle bädda ner alla sina prinsessor, flytta fotöljer, fixa och dona, klippa prinsessans hår. Det var ett himla fixande innan hon kunde andas ut och lägga sej på alla tusen kuddar hon stapplat upp i sängen. Älskade hjärtat va jag har saknat sånt här ..

Laz och Nattan ..


Nu har det flyttats på möbler, dockor har bäddats ner och saker börjar lugna ner sej :)


 

Hon är smart tjejen jag har.. 4 kuddar så att man näst intill sitter och ovanpå täcket. Inga planer på att somna här inte !
Men mamma visste bättre :)



Idag ska vi till Emilia som firar sin 2 års dag idag, lilla gumman.. Kalas och kalas, oh my ..

//Mamilillan

Vi har en historia och de är inget man skapar över natten..

Ibland undrar man om det finns nån jävel bakom nått hörn någonstans som gillar att se än irriterad och tjurig. En bitter liten sak som vägrar ge än något extra. Först och främst med Malin idag...

Inne på Ikea idag var duktiga Malin ekonomisk och smart och på det tjänade hon 350 kronor, men vad händer då 15 minuter efter? Vi parkerar bilen utanför toys r us och är där inne max 10 minuter, kommer ut och då har hon fått en bot på 300!!! Jahapp, den bittra fan hade varit framme. Sen hände det mej samma sak nu på kvällen.

Jag går och köper kläder till Nikki och hittade en himla massa eftersom det var rea och super glad var jag. Men vad upptäcker jag när jag kommer hem? Jo att påsen är borta!!!

Vad är oddsen? Förtjänar inte jag och Malin lite tur efter allt vi gör och donar med, förtjänar inte vi det där lite "extra" efter allt krigande och kämpande ?

Trött man blir å lagom ledsen då lillan som blir hela 1 år imorgon inte får en present av moster :(


Som jag förutspådde så blev det ingen kväll hemma, inte heller en kväll ute med Hannah som varit på tal. Jag har ju haft i huvudet att nu när jag är barn ledig så måste jag ut bara för att jag kan, men jag mindes idag att jag gillar det ju faktiskt inte! Att ta en öl nånstans absolut, till och med två, tre eller fyra funkar det med. Och att komma hem på morgon sidan ibland är inte heller något jag tjurar och gnäller över, det kan vara riktigt skönt ibland till och med.
MEN att snurra runt inne på klubbar i stan är inte min grej, att vara på ställen där man inte hör vad man tänker och måste boxa sin väg fram är inte alls vad jag föredrar. Jag säger ingenting om dom som gillar det men jag gör det inte, och jag hoppas att om Hannah kom ut ändå att hon har det super roligt :)
För mej blev det en runda i kista centrum istället, shopping av barn kläder som någon annan nu har nytta av. Morr..
Sen gick jag och Laz på bio, såg Hang over och jag skrattade så mycket att jag ville dö. För dom som har sett filmen kan jag bara säga.. ALAN, vilken man hehe :) Sen bjöd han på en öl efter filmen och vi fick prata ut lite om vad som händer i skallen på oss. Inser nu att jag inte bloggat om honom på några dagar så en snabb uppdatering eftersom jag ändå satt han och mej i rullning här på bloggen..
 
Vi är inte tillsammans igen och det är inget vi har tänkt att bli nu heller, men faktum kvarstår att jag älskar honom alldeles för mycket för att inte ha honom i mitt liv alls.
Jag hör vad andra tänker och jag förstår, jag tänker lika själv när jag träffar på tjejer som har den ena ursäkten efter den andra att ha kvar sina föredetta eller "idioter" i sina liv. "Naiva brudar" brukar vara min första tanke..
Men jag och Laz är inte som alla andra och det kan alla som känner oss intyga. Först och främst har vi en 11 årig vänskap bakom oss och den betyder väldigt mycket för oss båda, sen har vi gått igenom så mycket tillsammans att vi har växt ihop som människor. Nu känns det som om jag sitter och försvarar och förklarar mej men det är inte alls så det ligger till. Mer än något annat så vill jag bara berätta hans och min historia för den har en stor del i mitt liv, han är en stor del i mitt liv.. Jag vet inte om vi kan gå tillbaka till att bara vara vänner, jag vet inte om jag kan gå vidare från den sorg som kom av att förlora det vi hade men jag vet att jag tänker försöka. Vi har en historia han och jag och det är inget man skapar över en natt, och den historien är värt att kämpa för. Nu befinner vi oss i det stadiet då vi pratar väldigt mycket om vad vi vill, vad vi känner och vad vi vill åskakomma, och det känns ändå som om vi står på samma sida genom det här.
Laz Laz, så komplicerad men älskad..
Fick dessutom en tankeställare här om dagen (om man kan kalla det för det?) när jag bläddrade igenom boken "ps jag älskar dig". Jag läste ut den för ett tag sen och det var tamme fan en av det bästa böcker jag läst, jag har skrattat högt för mej själv mitt inne i tunnelbanan och gråtit ihjäl mej som om det handlade om mej själv. Vilken bok, nu bara måste jag se filmen som syster yster rekommenderar starkt. Men tillbaka till tankeställaren.. Jag bläddrade igenom bara för att påminnas om hur bra den var och fastnade i slutet av boken då Daniel beskriver sitt förhållande till hans föredetta..
Jag tänker inte sitta och skriva av men det är den delen då han säger att deras förhållande bestod av många bråk och att hon var hysterisk, men att han älskade det. Han såg hennes hysteri som att hon var passionerad och deras bråk tog han som att hon fortfarande brydde sej. Hur vackert är inte det? Och jag kom på mej själv med att tänka att det är precis så jag hoppas att Laz såg mej, och nånstans så tror jag att det faktiskt var så. Ju mer jag skällde och bråkade, dessto mer "närvarande" blev han och det kan jag se nu efteråt. Han flydde inte eller gjorde uppror och det var nog för att han visste att allt det var av kärlek, att jag fortfarande brydde mej..
Läs boken ni som inte gjort det, hur man än lever sitt liv eller är som person så finns det något att hämta i den och något att lära. Ett klart måste att läsa igen!

Nu måste jag sova så att jag orkar få hem lillan imorgon och fira mina två syster-döttrar. Åhhh måste bara berätta att väggen är så gott som klar, fattas bara tre nytagna kort på Bella, Sebban och Nikki så kan jag sätta punkt :)
Ska försöka ta kort på den och sätta in i helgen, ett himla bra arbete har jag gjort och jag är nöjd som få.

//mamilillan


Dom jävlarna ville se mej bank rutt!!!

Malin som alltid är uppe först, gladast av alla och sprallig som få ringer och väcker mej imorse. Det var bara för mej att hoppa i kläderna för innan jag visste ordet av det så bar det av till ikea :) Inga pengar att slösa nu när man blivit duktig men en jätte fin kruka och växt till mitt säng bord blev det och en timme av att bara gå runt och vilja ha. Man får hålla i sej ordentligt men visst kan man om man vill!
Den här månaden är inte alls rolig för ekonomin då min älskade dotter fyller år och har kalas snart, sen har vi då alla ungar som prångt skulle födas just i juli och augusti. Alltså alla ungar på en månads inkomst!
Idag har vi Bella och på onsdag Nikki, och dit ska vi imorgon och ha lite kalas. Sen på söndag har Emilia sitt kalas och helgen efter det Nova... JÄVLA UNGAR!!! Kunde ni älskade mammor inte knipit lite eller släppt av dom tidigare eller ville ni se mej bakrutt ?!! Hämnden är ljuv ;)

Min älskade gud dotter är ett high school musical fan så jag har köpt en surfing bräda till henne med dom på. Lite ballt faktiskt. Och iom att dom har en pool på tomten så jävlas jag inte med Lotta, inget som kräver att hon behöver lyssna på Bellas tjat om att åka och bada med brädan. Bara att öppna dörren :)
Bebben Nikki ska jag iväg och handla åt ikväll men det blir kläder, eftersom hon bara fyller ett så kan jag känna att det är bättre att köpa det som behövs än leksaker. Som Lotta sa också, drar hon fram mammas kastruller så är hon lika lycklig för det. Mosters tjockis :)
Ska ta med kameran imorgon och missbruka batteriet så att ni får se mosters älsklingar, så glad att ha dom i mitt liv.
Familjen Backman, ni som bor i hjärtat på mej..

Nu ska det städas lite hemma för har en känsla av att kvällen inte kommer att bestå i min soffa och imorgon finns det ingen tid. Jag har förresten kommit så pass långt med min bild vägg att jag lagt fram alla ramar och bilder så nu är det bara att pussla ihop och hamra lite :) Duktigt!

//Mamilillan


Blir galen på det här!

Ingenting av det jag skrev att jag skulle göra är gjort, istället har jag legat i soffan och bara varit. Fick till en början tvinga mej själv till att ligga ner men när jag sen väl slappnade av så kände jag hur förbannat skönt det var. Jag har knappt sovit inatt igen och jag börjar tröttna på sömnlösheten och dess effekter, och eftersom jag faktiskt mår bättre nu än förra veckan så förstår jag inte varför jag inte kan somna in.
Som tur var så bjöd tv´n på en hel del att se på så jag ruttnade inte ur iallafall, en del komiska serier och snart kommer La ink :) Bra där!!
Åhhh vill så gärna tatuera mej igen, skriva min litens namn som jag sagt att jag ska göra i 4 år nu :s Hmm..

Orkar inte vara trött länge... Blir galen på det här..

//Mamilillan


Livet hade inte äns börjat

Nu har jag suttit i en timme och raderat en massa konton man skapat under åren och gud va jag har skrattat..
Jag har hetat "babymama" på ett ställe, "Fredriks" på ett annat, haft ur skojiga notisen som "jag klarar mej själv" och då var jag väl 15 eller nått när jag skrev det, "Han är min och ingen kan ta han från mej" hade jag skrivit i nått triangel drama jag hamnat i när jag var 16 eller så.. Sen hittade jag texter jag hade skrivit när jag var runt 18-20 och jag måste verkligen ha trott på att jag var så vuxen, att jag klarade mej heeeelt själv utan någon och jag var så stark och herre gud. Lilla gumman på mej själv, livet hade inte äns börjat..
Men jag har skrattat och skattat på min egen bekostnad, man trodde att man hade världens problem i tonåren och senare att man sitter med en massa erfarenhet och klarar allt som kommer i äns väg men livet hade ju inte äns börjat. Inga räkningar, inga separationer (riktiga), inga alarm klockor eller låga löner.. Man hade alla möjligheter i världen egentligen och inga problem viktiga att äns handskas med, men man ägnade tiden till att bekymra sej ändå. Om man vetat bättre..

Idag ska jag försöka mej på att göra allt det jag tänkt göra sista dagarna men som inte blivit av. Foton ska upp i nya ramarna, framkallning av bilder måste göras, hyllan ovanför sängen måste upp, listerna måste tas, gardiner tvättas.. Mycket mycket, får bli en hel dag hemma idag. Men jag klagar inte, det gråa ute är inte direkt nått man vill springa in i ändå..

Bjuder på en bild på Nattan, hon blir mer och mer lik mej :) Envis som få och lika tjur skallig ;)



//Mamilillan

Fokus är tillbaka på mej och Nattan :)

Jag har varit så upptagen med allt detta med laz, vissa konflikter och människor att jag helt glömt bort att blogga om nånting super roligt !
Först och främst så börjar jag plugga i oktober, en del kurser för att komma in på socionom utbildningen vilket jag verkligen längtar efter! Men sen för några dagar sen så fick jag svar på att jag kommit in i en 12 veckors kurs jag sökt in i och jag hoppade av glädje, den börjar dessutom den 17 augusti och det är ganska snart..
Jag har funderat så mycket fram och tillbaka på om jag verkligen vill plugga, till vad, fall jag inte vill jobba istället. Men jag kom fram till att plugga är precis vad jag behöver och jag känner mej så nöjd över det beslutet och sjukt nog önskar jag att tiden går fort så att jag kan sätta igång.
Jag längtar efter att ha ett mål igen, nånting att sträva efter och kämpa för. All tid nu känns som om den gått till separationer, både den med Laz och till andra människor jag valt att inte ha i mitt liv. Men det är det slut med nu..
När jag fick reda på att jag kommit in i kursen och att pluggandet sätter igång på allvar så kändes det som om jag börjat prioritera mej själv igen, mitt liv och min tid. Det har handlat om andra människor alldeles för länge men som jag skrev..
Det är slut med det nu!
Nu sätts koncentrationen tillbaks på mej och Nattan, på våran framtid och lycka. Åhhh jag ska börja plugga igen!
Fan va bra det känns!!!

Nu måste jag sova, rutinerna måste tillbaka för snart kommer liten hem :) Har saknat henne mer än ord kan beskriva och det dröjer länge innan hon får vara borta så här länge igen..
God natt :)

//Mamilillan


"Knack knack är någon där?" människor

Pratade med min älskade syster yster idag och vi kom fram till att vi inte tål "knack, knack är någon där inne?" människor.
Det är människor som man helt enkelt inte blir kloka på, människor man aldrig kan förstå sej på eftersom dom hela tiden gör saker som friska människor bara inte gör. Människor som helt saknar sunt förnuft eller har kontakt med verkligheten. Alltså.. Knack, knack är någon där inne??
Egentligen gillar väl ingen såna människor men eftersom jag och Lotta tyvärr har en hel del såna runt om så är vi extra "känsliga" gällande den sorts personligheten. Min frustration är så hög att jag inte alls skulle chockeras över om jag skulle börja spy av bara synen av dessa. Energi tjuvar kan man kalla en del också sa Lotta, och jag kan inte hålla med mera än vad jag gör.
Fick prata av mej också om saker som stört mej och tagit upp min tid och nu efter vårat samtal så känner jag att jag kan släppa vissa saker, det är inte värt min tid att lägga energi på.
Jag står för vad jag tycker och tänker, och gör någon fel så säger jag det. Speciellt om det är riktat mot mej eller någon i min familj så självklart öppnar jag käften. Men sen finns det fall som man helt enkelt bara ska skita i, man kan tycka och tänka men att det bästa är att bara vara tyst. Varför ge energi till människor som aldrig kommer förändras ? Varför ödsla sin tid på konflikter som är meningslösa ?
Det var bra att få prata med Lotta idag, jag blev klarare i huvudet och känner mej lättare eftersom jag släppte en del.
Syster yster och jag, det bandet kan ingen ta ifrån oss nu :)



//Mamilillan

Kaffe-koppen somnade bara så där utan förvarning :)

Har inte bloggat på två dagar, minns inte när det hände sist eftersom bloggen / skrivandet har blivit sån stor hjälp i det jag går igenom, och det har varit riktigt uppskattat hur mycket gensvar man har fått. Det har ramlat in kommentarer på facebook, mailen, telefonen men konstigt nog inte på bloggen där de läst alltehopa :s Knep och knåp men jag uppskattar allt stöd.

Igår var jag och Minnie i vällingby och efter lite spring och babbel så fick jag mitt kära smeknamn...
KAFFE-KOPPEN !
Jag har en galen kärlek till kaffe koppar och har i åratal letat efter den perfekta morgon koppen. Jag kan inte rå för det och jag vet att det låter galet men jag älskar att hålla den, hur den känns och allt den representerar. Va fel det där lät !!
Men för mej så är den perfekta muggen den absolut bästa starten på morgonen. Man har en del konstiga sidor.. Men igår fick Minnie nog av mej och mina muggar och därav "kaffe-koppen" :) Och jag fick det förklarat för mej att om detta fortsätter så kommer jag sluta upp som den gamla tanten med alla katter, fast då med muggar istället.
Vilken jävla syn!
Sen var vi hemma hos dom och då kom tröttheten efter veckorna som gått. Självklart så har jag varit trött innan eftersom jag knappt sovit men det måste ha slagit till ordentligt igår eftersom jag helt plötsligt vaknar upp i deras soffa. Då har jag nånstans mitt i mitt och Minnies samtal bara somnat!
Tror att det beror på att jag känner mej trygg där, dom är min familj och jag känner mej hemma hos dom. Jag måste ha slappnat av och släppt allt eftersom jag bara somnat, inte äns förstått att jag var på väg att somna som man oftast gör.
Tokigt som Nathalie skulle sagt :)

Idag kom Hannah Panna över och fikade en stund, stackaren fick komma in i kaoset eftersom jag öppnat upp för stor städning. Vi hann prata lite om hur den här känslan av att inte känna sej bekväm eller hemma poppar upp med jämna mellan rum men hur det kommer sej eller varför förstår varken hon eller jag. Jag kan vakna upp en morgon och känna mej "rätt", som om saker å ting är som dom är och att jag mår bra i det.
Nästa morgon är allt fel, jag bor fel, är fel, människor är fel, möblerna är fel.. ALLT är fel!
Det är just det jag inte begriper, att man är så upp och ner och att det går från dag till dag. Hannah och jag funderade på om alla känner så här eller om det faktiskt inte är normalt och något vi behöver ta itu med.
Frågan återstår..

Nu ska jag försöka mej på å se unga mödrar som Nattan vägrar låta mej se på när hon är hemma :)

//Mamilillan

Lovade bilder ..

Lovade bilder från lötsjön och nu är dom tryggt i datan, så här kommer några :)

Min liten så lik sin mamma!!!

Teater aporna ligger o myser :)


Skrattet och galenskapet tog aldrig slut!



En underbar dag!


Jag och älsklingen busar i minnestunden, hennes första besök till gammelmoma :)




//Mamilillan

Familjen jag valt är den finaste :)

Det finns miljontals olika sorts människor på denna jord, miljontals olika personligheter och miljontals olika synsätt, åsikter, gillanden, levnadssätt. Jag är inte uppsatt så att jag kan säga vad som är rätt eller fel, hur andra ska leva eller vad dom ska tycka. Precis lika lite som att andra kan rätta mej. Man bestämmer sej själv för vad som fungerar i äns eget liv och sen kör man därefter. Riktiga vänner accepterar dina olikheter och älskar dej för den du är, dom som inte värderar vänskapen så pass väljer att gå. Och det är helt okej, att välja om man ska vara kvar eller inte är upp till var och än.
Jag vet iallafall att jag stannar hos dom jag kallar vänner oavsett för vilka åsikter dom har eller hur dom lever sina liv, jag accepterar deras val fast jag inte är överens med dom.
Det är en överenskommelse mellan riktiga vänner, en oskriven lag.
Kände idag som jag gör många andra dagar att jag är så glad över mina vänner, det är bra människor, trygga människor, människor som visar respekt och kärlek, ärliga och raka personer. Personer jag respekterar för deras sätt att vara mot sej själva och mot andra. När man ser vilka sjuka människor som finns i världen så fylls jag av en tacksamhet över de jag har i mitt liv..
Finns dom stackare som behöver hanskas med riktigt störda människor, att jag är vuxen nog att kunna bestämma sånt själv tackar jag gud för. Jag väljer min egen familj, å den jag valt är världens finaste :)

//Mamilillan


Dags att börja lyssna mera på mej själv och inte så mycket på andra.

Vaknade halv tolv idag, halvt panik slagen över tiden men glad över att ha fått sova. Att konfrontera rädslan över mörker och ensamhet var lättare än jag trodde, att ha telefonen brevid sängen och lampan i hallen tänd gjorde att jag näst intill somnade utan problem. Några nätter till så tror jag att jag är "fixat", och då är det andra "projekt" jag ska ta tag i.
Middan för Nalle var idag och han var nöjd med både människor och presenter, och mamma hade gjort ett jätte bra jobb med dukning, mat och allt där till. Vad hade vi gjort utan henne? Hon tog på sej rollen som "högsta hönset" när moma gick bort och pågrund av det så träffas släkten med jämna mellanrum och allt kring Nalle ordnas. Jag undrar hur det hade sett ut om hon inte gjort det, om nån hade haft kontakt över huvudtaget?

Vissa dagar kan vara händelserika, en sån dag har jag haft idag. Det har vuxit fram en massa funderingar och frågor hos mej, ett himla massa tänkande och klurande på saker runt om.
Egentligen så har sista året varit så för mej, att det har varit mycket tänkande, lära känna mej själv och komma unefunn med vad jag vill, tycker, inte vill osv. Jag har en lång väg kvar men det går framåt, bara att ta en sak i taget och i min takt så fungerar det. Idag har mina tankar kretsat kring vad jag egentligen tycker utan andra människors inflytande. Jag har alltid lyssnat väldigt mycket på andra, varit noga med att följa andras råd och jag har mer eller mindre låtit andra människors åsikter bana väg för mina beslut. Nu är jag duktigare på att ta mina egna beslut efter vad jag tycker är rätt och riktigt, duktigare på att säga ja eller nej utifrån mej själv. Den som inte håller med mej behöver inte göra det, jag är inte beroende av andra människors godkännade och samtycke på samma sätt som jag var förut. Och visst har dom människor som står mej närmast rätt att säga till mej om vad dom tycker, men det betyder inte att jag ändrar mitt eget för det. Man kan komma överens om att man inte kommer överens, enkelt. Eller så behöver man inte vara i varandras liv.
Men människor som inte står mej nära är jag inte intresserad av vad dom tycker och tänker, de är människor som rent utav bara kan hålla käften för dom har inget med mitt liv att göra.
Men för att komma tillbaka till det jag skrev om så har jag tänkt på det här med att jag ofta har någon annans åsikt som min egen. Jag har behandlat andras åsikter som om de är lagar på något sätt och det har haft inflytande i mitt liv så pass att jag följer det till punkt och pricka. Hmm, förstod ni?
Och det här ska jag sluta med, nu! Om jag har en åsikt, om jag tycker en sak så ska jag stå upp för den och inte låta andra tro att deras åsikter står över min egen. Min är viktigast för mej och jag tänker stå upp för den.
Vad som förde mej in på desse tanke-banor idag är inget jag tänker skriva om nu när jag är något förbannat, utan tar det när jag lugnat mej lite. Det enda jag kan skriva nu är att det finns riktigt sjuka människor i världen och jag har hållt käften av olika anledningar, det är det slut med nu. Tycker jag en sak så tänker jag stå upp för det, sen får människor tycka vad dom vill om det. Det får vara upp till dom.

En sen natt igen så hoppas att jag får sova länge imorgon.. Har förmodligen lite att göra imorgon som är mindre roligt och det krävs att ha energi i både kropp och psyke..

//Mamilillan


Jag skriver utifrån mej själv..

Den eftermiddag jag hade bävat för kom aldrig och jag har faktiskt mått väldigt bra med tanke på omständigheterna kring Laz, att Nattan åkte osv. Och jag kan inte upprepa det för mycket men det är tack vare alla underbara människor jag har runt mej, allt stöd och en himla massa värme. Och alla god råd från mina närmaste har hjälpt enormt och jag är djupt tacksam. Sen till min förvåning så har det kommit en massa mail, medelanden på facebook och liknande från människor jag inte har kontakt med och det har verkligen berört mej, att det finns så mycket medmänsklighet runt om som man inte visste fanns. Tack alla, i dom tuffaste stunderna så har alla goda råd och fina hälsningar hjälp..
Men det största stödet har jag haft från min älskade moster Putta, hennes råd, visdom och ärlighet i det jag går igenom har hjälp mer än vad ord kan beskriva. Finns gånger då jag kan höra hennes röst i huvudet, vissa saker hon sagt som verkligen satt sej hos mej och det har räddat mitt mående många gånger, har också hjälpt i beslut jag tagit.
Tack snälla..

Att lämna Nathalie gick jätte bra och hon var ordentligt (rätt stavat nu moster!) nöjd med att åka över till sin pappa, och hon var överens med att vi får prata på telefonen eftersom hon skulle vara där längre än vanligt. Jag vet hur detta fungerar, det är lika samma varje gång. I dom sitautioner då barnet gråter efter mamma så är det tvärtom hos oss, hon har oftast inga problem med att göra saker ensam eller att hon ska vara utan mej utan det är jag som har problem med att vara utan henne. Mycket är saknad efter mitt barn och sorgen över att inte ha henne hemma på heltid, men mest av allt har jag problem med att släppa kontrollen. Att inte veta vart hon är, vad hon gör och med vem kan göra mej galen. Och jag har alltid varit sån som person som tänker alldeles för mycket, funderar och grubblar långt över vad som är normalt. Därav att jag får för mej att någon är dum mot henne när jag inte är med, att hon går hungrig, att hon fryser, att hon saknar mej, att hon är ledsen och ensam. Jag vet att det bara är i mitt huvud men tankarna skenar iväg och därför har jag så svårt med att släppa henne, att släppa kontrollen till någon annan angående mitt barn.

Sen till Laz, han kom och hämtade lite saker som planerat och det gick över all förväntan och inte på det sätt jag hade föreställt mej. Det pratades inte nått om själva separationen eller så men en sak kom vi överens om angående min blogg. Självklart kan jag skriva utifrån mej själv, om vad jag känner och om min del i det mellan han och mej. Men vad som hänt mellan oss, orsakerna till varför vi inte är tillsammans och med det som rör bara honom ska jag inte skriva om. Det har jag inte gjort innan heller, men hade jag gjort det så hade det varit något jag fått acceptera.
Så från min synvinkel, jag saknar honom nått otroligt och önskar att saker hade varit annorlunda. Att man kunde vrida tiden tillbaka eller göra saker ogjorda, men eftersom det inte går så blir det att bara sakna och längta tills det att man tröttnar på att deppa..

Imorgon ska vi fira Nalle som fyllt år, blir middag med släkten hos mamma. Synd att Nathalie inte var hemma för hon älskar festerna hos moma, och hon tjatar om det att hon vill dansa på momas fest.
Får bli att planera in något tills hon kommer hem för sommaren kan ju inte ha gått utan en fest hos mormor, det är en skam isåfall! :) Kalas däremot blir det i massor nu. Kevin fyllde år i söndags, på fredag min lilla gud dotter Bella, om lite över en vecka fyller Emilia och Nova samma dag, dan efter det Nikki, veckan efter det är det Nattans tur och dan efter det Dannes... Det är bara att gilla läget och hoppas på att kalasen inte varar i timmar och att ekonomin håller. Morr!

//Mamilillan


Nu är det dags att konfontera rädslan

Fick sova 6 timmar inatt och jag känner mej som en ny människa, om jag nu får sova en hel natt till så är jag tillbaka i rutinerna och allt runt om kommer att kännas lättare.
Idag har vi spenderat tiden med Malin och Emilia vid lötsjön, börjar att kännas som ett andra hem nu när man är där var och varannan dag. Men Nathalie har så roligt där och hon har tuffat till sej ordenkligt gällande fåglarna, från att ha gömt sej upp hos mej till att springa rakt på och skrika "bort från mej!!" Det kommer fortfarande några "mamma, kan du sparka dom?" men inte alls lika ofta som förut :)

Nu ska jag börja röra mej mot sumpan för att lämna liten till Kristian, första dagen av nio då jag kommer sakna ihjäl mej efter lill-Fia. Också time att konfontera min rädsla för mörker och ensamhet.. Har ett par tuffa dagar framför mej, och att Laz sista saker ska hämtas idag är för jobbigt att äns tänka på...

//Mamilillan


Allt påminner om honom..

Satt och letade efter en speciell låt på youtube och istället för att hitta den jag ville lyssna på så kom jag över Cajsa Stina Åkerströms låtar, jag hade glömt hur mycket jag älskade svensk musik och svenska texter framförallt. Så nu har jag varit som trollbunden framför Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl, Peter Lemarc , Lisa Nilsson m.fl..
Och kan någon förklara för mej varför hela världen plötsligt verkar handla om mej och Laz, alla texter, allt på tv´n, saker människor säger. Jag vet att detta händer i en separation men jag kan inte för mitt liv förstå varför eller hur.
Inatt hade jag på VH1 och det kom låtar jag aldrig hört förut, en av dom hette separated, en annan I´m leaving. Och så där håller det på dagarna i ända, jag får liksom aldrig vara ifred .. På tv´n kommer våra serier, jag hör skämt i filmer som vi mer eller mindre har dragit, hör om det ena och det andra som var vi. Ironiskt och fruktansvärt plågsamt.
Imorgon ska han hämta sina sista saker, tror att det är anledningen till varför jag inte somnat ännu. Det är det absolut sista och sen är det här officielt över, finns inget mer att hämta i disskusioner, förklaringar, saker..
Jag kan inte fatta att det här händer, mer än allt så känns det hela som ett skämt. Vi pratade hus nyss, planerade för framtiden, sa "jag älskar dej". Och nu är det över.. Jag upprepar det hela tiden, det märker jag men jag kan inte sluta. Jag försöker få grepp om vad det innebär, försöker hänga med i allt som har hänt och väntar på att chocken ska lägga sej.

Bara att "gilla läget" , men hur ska jag kunna göra det när jag hatar att det här händer, när det här var det sista jag ville?
Men för Nathalies skull så måste jag, bara att bita ihop och kämpa sej fram. Trots att jag vissa stunder är hämnd lysten, att det går över till lessamhet. Jag är upp och ner, fram och tillbaka. Men spelar roll? Oavsett så måste jag upp på benen igen för lillan jag har, hon ska inte behöva se det här. Tacka fan alltså att hon fortfarande är liten..


Pratade med syster yster igår och jag ska försöka komma iväg dit några dagar, en helg eller så. Bara för att få komma ifrån hemma ett tag, allt här påminner om honom och jag behöver en paus. Att andas annan luft några dagar och söka tröst i min syster, gömma mej hos henne tills jag känner mej piggare.

Nathalie frågar efter honom med jämna mellanrum och vill liksom inte ta in att han faktiskt har flyttat, det är som om det går in genom ena örat och ut genom det andra. Åldern eller förnekelse, jag vet inte.. Men det jag vet säkert är att ingen kommer att komma in i hennes liv på det sättet han fick, det är ingenting jag kommer att tillåta.

Hon ska inte behöva förlora mera människor än vad hon redan gjort, bara sista året har en massa försvunnit som stod henne nära och jag drar gränsen nu. Inget mer av det här nu..


Nej jag kan inte fortsätta så här, jag måste sova.. Måste!!!


//Mamilillan


Bara att gilla läget, det som har hänt har hänt och går inte att göra ogjort

Kom hem för nån timme sen efter att ha haft en hel dag ute och med tanke på att jag inte haft mer än 6 timmars sömn på 3 dagar så är jag helt slut. Börjat märka av hur mycket stryk kroppen tar på sömnlösheten också då yrsel och illamående dyker upp titt som tätt, imorse kändes det som om jag skulle tuppa av på tunnelbanan men tacka gud att min station kom precis efter. Svimmade inne på en bank när jag väntade Nattan och det var pinsamt nog, ingen större lust med en tåg historia också..
Men bortsett från tröttheten så har dagen varit underbart härlig och jag är ännu en gång påmind om varför jag älskar min familj så som jag gör. Förmiddan började jag med moster Putta som drog med mej till "in och finn" i fridhemsplan, för er som inte varit där. ÅK DIT! Det fanns allt man kunde tänka sej och vart jag än vände huvudet så fanns det saker jag fastnade för. Hittade inredningen jag ville ha hemma, klockrena presenter till gud vet och alla människor och en massa saker som passade prinsessan. Ekonomin är ju som den är så nån stor shopping blev det inte, däremot blir det av senare då jag bestämt mej för att råna en bank ;)
Men jag kom hem med en rosa fotölj till Nattans rum så att hon kan gosa ner sej framför tv´n, en stor trä låda (jag har en kärlek för trä lådor), en stoooor prinsessa låda för Nattans målar saker och sen lite små pryttlar som behövdes hemma.
Efter att ha varit i denna dröm butik så åt vi lunch på en ny öppnad restaurang i närheten och maten var över all förväntan, kommer definivt att åka tillbaka dit igen.
Sen var det att ta pick och pack till sumpan, kasta in allt i bilen och möta upp mamma, Nattan och Nalle vid lötsjön. En fika i gröna stugan, en stund i momas minneslund, ner till mamma för att babbla bort en timme eller två och sen hem..

Imorgon åker liten till Kristian i nio dagar och hur jag ska stå ut är en gåta, känns redan som om hon varit borta hela sommaren. Och min oro inför att sova ensam är stor, måste jobba bort min rädsla för mörker så att jag fixar detta.
Jag har insett nu att det bara är att gilla läget kring vissa saker, det som hänt kan ingen förändra och nu behöver jag anpassa mej efter hur det ser ut nu. Och nu under den tiden då det är kämpigt så är jag glad att jag har mina vänner och min familj, deras närvaro har hjälpt mej massor..
Nu ska jag packa Nathalies väska, duscha och sova. Blir en mys dag med liten imorgon..

//mamilillan

Med honom så försvinner ett helt liv..

Att åka till mamma idag var det absolut bästa jag kunde göra då jag fick annat att tänka på för några timmar, och det var kul att få träffa Nalle igen. Blev en eftermiddag kväll tillsammans med mamma, Putte, Nalle, Jeppe och min prinsessa och det spelades spel och pratades roliga historier. Puttes historier gjorde min dag och trots mitt mående så skrattade jag så att jag knappt kunde andas, svanar och ormgropar :)
Kameran hade inga batterier så kunde tuvärr inte knäppa några kort, som var så synd eftersom Nattan plaskade hej vilt i sin nya lilla Kitty pool och blötte ner hela sällskapet. Galen som få var hon och så där härlig som bara hon kan vara.
Jag bestämde att hon skulle sova kvar hos moma inatt för att jag behövde en hel natts sömn, vilket tar mej till nästa grej..

Jag hade helt förträngt hur mörkrädd jag är eftersom jag inte varit ensam hemma på ja, evigheter.. Skulle lägga mej och försöka att ta igen sömn, få vila ut men då började mardrömmen. Jag började höra ljud, se skuggor, tända och släcka lampor, ordna med musik, kolla dörren, snegla mot fönstret varannan sekund. Jag hade glömt det här, hur rädd jag är för att vara ensam hemma. För antingen så har jag haft Nattan hos mej, eller Laz, oftast oss allehopa men jag har inte varit helt utan någon på flera år. Jag vet redan nu att risken för att jag ska få sova är minimal och jag kommer aldrig orka med morgon dagen för då har det gått tre dagar utan sömn.
Jag hade inte tänkt på alla förändringar som blir, det är inte bara att jag har förlorat Laz och vad vi hade utan det är ett helt liv som försvinner. Små och stora ändringar, saker som inte är som innan och som jag inte äns tänkt på.
Nu handlas det bara för mej och liten, lagas mat för mej och liten, planeras bara för oss två. Hemmet ser ut som det gjorde när jag gick, inget har ändrats eller flyttats på, finns ingen som svarar hemma när jag inte är där, ingen som badar i timmar eller pratar i telefonen mer än vad jag gör, ingen som skrämmer mej i duschen eller går på om att det inte finns tillräckligt med god-saker hemma.. Sen har vi allt detta med hans tandborste, bilderna på oss lite överallt, hans t-shirtar jag sover i. Det som jag inte packade eller han tänkte på, allt det måste bort och det känns...
Men just alla dessa ändringar, det kommer inte äns att vara samma människor längre.. Vi hade gemensamma vänner, men det är människor som försvinner med honom. Så spel kvällarna, hemma festerna, "träffarna", allt det försvinner det med.. Det här är för mycket för mej att grubbla på nu för det är redan för mycket som det är, men det snurrar snurrar i huvudet på mej. Jag måste tänka om helt, som om sorgen efter honom inte var tillräcklig..

Och det finns ett minne som kommit upp flera gånger idag, varför just detta vet jag inte men det sitter..
Våran kväll när vi var och såg Joshua radin, någon vars musik berörde både han och mej och vi hade det gemensamt.  Det var våran musik och den kvällen vi hade är bland dom bästa vi någonsin haft, men nånting han sa på vägen hem som jag inte la på minnet då ekar i huvudet på mej nu.
"Vad som än händer mellan oss älskling så har vi alltid den här kvällen, inget kan ändra på det"

...

//Mamilillan


Evian roller babies US

I allt elände fick detta mej att le..

http://www.youtube.com/watch?v=_PHnRIn74Ag

//Mamilillan

Allt går i slowmotion eftersom hjärnan inte hänger med

Drygt två timmars sömn blev det så det känns som om allt går i slow motion hemma eftersom hjärnan inte hänger med. Pratade med mamma nyss som bjöd ner oss på middag sen och ville att jag skulle komma ner tidigare så att jag fick sova några timmar, hon blir en riktig höns mamma när nån av barnen har det jobbigt och det älskar vi henne för. Men jag ska försöka hålla mej vaken så att jag kanske somnar ikväll istället och får en hel natts sömn, behövs dessutom till imorgon då vi ska tillbaka till lötsjön och till moma.

Älskade prinsessan jag har sov som en stock hela natten, nerbäddad med dockor och filtar i mammas säng. Finns inge bättre än att krypa in i skinnet på henne och höra henne andas, hela jag blir lugn av hennes andetag. Nu sitter hon och ritar nya teckningar till kylskåpet då det blivit något av en konstvägg, alla hennes teckningar och allt jag behöver komma ihåg åker upp där. Knappt så man ser att det är ett kylskåp där bakom ..
Ska sätta mej med henne och försöka mej på att tänka på annat än Laz, hur fan jag nu ska fixa det. Fan va patetisk man låter...

//Mamilillan


Snälla låt mej somna nu...

Självaste helvete att jag inte kan somna.. Försökt i omgångar utan resultat, och jag är så trött att jag ser dubbelt. Sov ju bara två timmar inatt och nu nästa natt utan sömn.. Är en vana att vänta in Laz när han är ute så kanske det, eller så är det vetskapen om att han inte kommer hem..
Tog tillbaka mina nycklar och dom ligger fortfarande i hallen, från en sekund till en annan..

Och min lilla prinsessa här hemma måste ha känt av mej bra mycket för hon som brukar somna senare än senast däckade halv sju och sover fortfarande.. Iom att hon och jag har gått igenom så mycket på bara 4 år så har banden mellan oss blivit starkare än vad jag tror är normalt och vi känner av varandra på en hundradels sekund. Det är inte så att jag tror att andra mammor och barn har mindre starka band men detta är på ett helt annat sätt än hos en mamma och en dotter som växt upp under normalare omständigheter med en närvarande pappa osv.
Hon och jag har varit vi två mot världen så länge, och det är hon och jag som donar med saker runt om så allt har handlat om oss. Pappa har hon varannan helg, och ja Laz bodde med oss och sen finns moma, moster och så.. Men det har alltid varit hon och jag, och det bandet går inte att jämföra med något annat. Därför vet jag att hur mycket jag än håller emot hemma och inte visar henne hur jag mår så vet hon ändå och förstår mer än vad jag tror, därav att hon somnar halv sju och är i ständig kamp om att ha mamma på sidan om i vad hon än gör nu. Prinsessan min..
Kanske bra att hon åker till pappa några dagar ändå, så att hon kommer från mej och att jag får landa i detta. Men vill inte alls.. vill ha henne hos mej..

Nu måste jag försöka sova igen.. snälla låt mej sova..

//mamilillan

Me and my heart we got issues ..

Till dej...

Sometimes
I Feel like I'm going out of
My mind,

Boy the way you do me is a
damn crime,

But then you smile at me
and its all right,

With you there aint nothin' in between,

Every time that I walk out the door,
Tell myself I can't take it no more,

There's a part of me won't let you go
Keep saying yes when my minds saying no,

Me and my heart we got issues,
Don't know if I should hate you or miss you,
Damn, I wish that I could resist you,
Can't decide if I should stop you or kiss you.
Me and my heart we got issues, issues, issues.
We got issues, issues, issues.

Its so wrong, boy you leave me hangin' for so long,
You empty out my love until its all gone,
You change the words but still it's the same song,
I'm tired of the melody.

Change my number and throw out your clothes,
But my feelings for you, it still shows,
I keep building the walls round my heart,
But then I see you, and it all falls apart...

//Mamilillan

Han kommer aldrig tillbaka in i mitt liv igen..

Känner mej förvirrad...
Jag skriver inte om konflikter mellan mej och andra för att det är privat, jag skriver inte om det innersta i min och Laz relation för att vi bestämde oss för att ha den för oss själva, jag skriver inte om hur förbannad jag är på mina vänner ibland för hur roligt är det för dom att läsa det på bloggen?, jag skriver inte om mycket..
Det jag skriver om är Nattan, de bra och de dåliga stunderna man har som mamma. Jag skriver om mina åsikter och mina tankar kring livet i allmänhet. Jag har inte den bloggen där man öppnar sej helt för jag har fått lära mej att människor utnyttjar sånt och tar det till sin fördel, tuvärr..
Men det dilemmat jag kommit till nu är att hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag in på privata saker, och jag har en längtan efter att få spilla ut allt jag har i huvudet eftersom skrivandet hjälper mej att bearbeta saker.
Det kanske låter som ett ur löjligt problem men för mej är det svårt, riktigt svårt. Ibland kan jag önska att jag hade en privat blogg där jag ändrat namn på människor men att jag då har friheten att kunna skriva precis vad jag ville om vad och vem som helst. Va skönt det hade varit.. Men nu är det ju inte så och jag undviker vissa delar av mitt liv för att det inte passar sej att skriva om, med hänsyn till andra och för att inte ge drama-sugna människor nått att använda sej av.

Förvirrad blir jag eftersom allt jag vill nu är att öppna mitt hjärta om vad som hände mej idag, vill skriva ner varje ord och varje ögonblick i vad som hände som förändrade min vardag helt och som bröt ner mej på alla sätt möjliga..
Att allt jag kan säga är att jag och Laz inte är tillsammans längre, bor ihop eller har en del av varandras liv längre gör ont. Kan inte skriva varför, tänker inte hänga ut vare sej honom, människor runt om oss eller mej själv för den delen. Inte på det sättet... Hur som så mår jag så fruktansvärt dåligt över att ha förlorat det som betytt världen för mej i så många år, han som varit min vän i all evighet och som jag visste att jag skulle älska livet ut. Han finns inte hos mej längre, halva mitt jag känns som om det är borta..
Hur fan går man vidare från det här? Hur fan kommer jag över mitt livs kärlek, för om inget annat så har han varit just det .. Det är svårt att skriva om eftersom jag inte tänker gå in på vad som hänt, men jag känner mej lurad, ledsen, förbannad, besviken men mest av allt chockad. Chockad över hur hela äns tillvaro kan vändas upp och ner som en pannkaka utan minsta förvarning, och hur den man trodde att man kände bäst är den man känner minst.
Och i min ilska så saknar jag så att det gör ont, jag är så van att ha han här, hans sätt, hans fel och brister, hans skratt. Jag älskade hans skratt, det bästa ljudet jag visste.. Och hans händer, hur mina försvann i hans och hur jag alltid kände mej trygg. Pratade med Nathalie idag också och mitt hjärta går sönder för hennes skull..
Han betyde så mycket för henne och var så engagerad i henne och för henne så har hon ju förlorat en nära vän.
Och hennes små ord gräver sej in i hjärtat på mej..

-Nathalie, Lasse kommer inte att bo med oss längre nu. Men det kommer att gå bra eller hur?
-Är du arg på Lasse?
-Nej, mamma är inte arg ..
-Är Lasse arg på dej?
-Nej, Lasse är inte arg på mamma eller på dej. Men han ska bo hos Angelica nu för det blir bättre så.
-Aa, Lasse vill vara ifred ett tag. Eller hur mamma ?

Jag vet att hon kommer att fixa det här, hon är stark min liten. Men jag kan säga med säkerhet att jag släpper inte in någon mera i hennes liv efter honom, detta fick räcka...
Nu var jag mera öppen än vad jag hade tänkt, och sa mer än vad jag skulle..  Men jag låter det vara så, för idag ..

//Mamilillan


Därav mitt o Malins kedjerökande

Kom hem för en stund sen efter att ha spenderat dan med Mallan och Emilia, och jag måste säga att vi lyckades med dan galant trots regn. Blev nämligen en lunch ute i regnet och lek på gården trots duggande. Ibland är vi riktigt effektiva ihop :) Nattan och Emilia som är mer som syskon än vänner bråkade om precis allt och ögonblicken dom kom överens varade i sekunder, därav mitt och Malins kedjerökande ;)
Nu på eftermiddan skulle vi ju ner till mamma men med tanke på tiden och att det skulle bli alldeles för sent så sköt vi upp det till imorgon, dessutom är både jag och Nattan dö trötta så att mysa i soffan resten av kvällen är spikat..
Samma sak med imorgon, blir att bara vara innan vi ska ner till mamma. Inga måsten eller utflykter, utan att bara vara här hemma..

Min lilla tjej och jag, vi kämpar ihop vi två.. Tillsammans för alltid..


//mamilillan

God förbannad jävla morgon liksom :s

God förbannad morgon liksom, eller vad det nu kan kallas när man har sovit i två timmar. Nattan är som en zombie hon också eftersom hon somnade vid tio igår och e van att lägga sej senast åtta, plus att dumma mamma väckte henne bus tidigt för att komma igång med allt som ska göras så att vi är hos Malin och Emilia i bra tid. Vilken start på morgonen, inte alls vad jag kallar lyckat..
Nu sitter hon och försöker få i sej sin frukost som inte alls är populärt då hon blir mer och mer lik mej när det gäller sånt där, att äta på morgonen är mera en plåga än vad det är något annat. Ju äldre hon blir dessto mer lik mej blir hon :)

Och på fredag åker min liten igen, och är borta 9 hela dagar! Pappas semester vecka med henne och hennes syster, vill inte alls efter hur jag mådde sist. Jag vet att vi är två om henne, och att hon har rätt till oss båda men av egoistiska skäl så vill jag helst ha henne på heltid ensam. Varannan helg går an men inte en sekund längre, vill ha busungen här när jag vaknar och veta att hon sover i sin säng när jag lägger mej. Att helt behöva släppa kontrollen varje gång hon åker är fruktansvärt o jag förstår inte hur varannan vecka mammor gör, hur klarar dom det? Kanske är en vane fråga och att man anpassar sej men mitt hjärta skulle gå sönder..

Nä nu ska liten klä på sej och vi ska ut i det gråa :)

//Mamilillan

En del av sommaren i bilder ..

( Man klickar på de små bilderna mamma så att dom blir större :D )

Jag och Nattan startar upp dagen inför sol och bad :D

 


     


Min vackra Nathalie redo inför midsommarfirande :D





       


MIn vackra på semester med släkten :D





       


En dag i Vasaparken :D





       

//Mamilillan

Nemo hade fastnat i pumpen, fisk fan!

Vilken glädje att moma var tillbaka! Ett par timmar där var guld för min lilla Nattan som saknat ihjäl sej efter sin mormor, en vecka för dom två utan varandra är rena rama tortyren för dom båda. Och vad hon pratade... som om hon inte gör det vanligtvis också, men nu var det knappt så att hon andades mellan orden.
Och det var lika skönt för mej som saknat mammsen, inte pågrund av något men bara hennes närvaro. Finner ett lugn i att ha henne hemma och nära, bara för att..
Imorgon ska vi dit igen på middag för att min älskade morbror Nalle är här från småland, lika kul varje gång eftersom man bara ses en eller två gånger per år. Sen har han en humor som får vem som helst att vika sej, tror att det ligger i den syskon skaran för det har dom alla gemensamt.
Förmiddan ska vi spendera med Mallan och hennes Milli så hela dan imorgon blir så där bra, tror att vi tar en sväng förbi lötsjön och minneslunden igen. Känns bra i magen att hälsa på och säga hej lite då och då..

Och nu till dagens händelse vilket är något av ett skämt..

Jag står i köket då Nattan ropar i hysteri ..

- Mamma, Nemo har fastnat !!! !!!
-Vadå fastnat älskling, vart ?
-I vattnet !!! !!!
 
Jag går in i vardagsrummet och ser Nattan stå på knä framför akvariet, lagom förstörd.. Så jag går fram för att se vad som hänt och till min förskräckelse så ser jag att Nattan hade helt rätt...
NEMO HADE ÅKT IN I PUMPEN !!!
Så det var ju bara att förklara för Nattan att Nemo hade dött, men drog en vals om att han blivit gamal och att det är sånt som händer. Sen till det förskräckliga.. Jag stängde av pumpen o vad hände inte då?? Jo nemo flöt ut med fenorna helt sönder rivna!
Så nu blir det att köpa en nemo 3, vilket förbannat skämt!! Nemo 2 höll i drygt en vecka..


//Mamilillan

Hennes soffa, en massa ciggaretter o kaffe :)

Att träffa Camilla och hennes Amilia igår var hur kul som helst och nu har vi lovat att vi ska hålla kontakten, kul också om barnen kan lära känna varandra medans dom ändå är så små. Nu är ju Amilia bara 19 månader så intresset för varandra är inte överdrivet precis och intresserna skiljer sig långa vägar, men att dom vänjer sej vid varandra. Vi var först nere i parken i solna där min lilla lekte vilde, hon är orädd för precis allt den här jag har hemma. Och vi hade himla tur med vädret för lite sommar dök upp då och då, men idag är vi tillbaka i hösten igen.. Suck..
Sen åt vi middag uppe hos Camilla som bor precis vid solna centrum och jag som älskar att se på hem blev alldeles kär i hennes :) Fick hålla tillbaka för att ångesten inte skulle ta över, och påminna mej om att jag kommer att flytta sen. Men en sak i taget!

Idag blir det en tripp ner till efterlängtade moma som varit borta en vecka, Nattan har bubblat på och blev så glad när moma svara i telefonen idag. "Är du hemma nu moooma ?? :D"
Det är nått magiskt över deras kontakt, så mycket mera än bara mormor och barnbarn. Så har det varit sen Nathalie var liten, att bandet mellan dom blev så starkt. 
Precis som med mej och min moma, åh va jag saknar henne mellanåt.. Dom gånger jag vill gömma mej en stund så fanns det ingen plats som hemma i hennes soffa, en massa ciggaretter och kaffe. Och helst skulle det vara days of our lives på tv´n, då var dagen för oss två räddad :)
Ska försöka hitta nå kort på nåns data så att ni får se ängeln vi har, Nathalie och jag ..

Ska dessutom hämta en massa kort hos mamma idag som ska in på bloggen :)

//Mamilillan


Intar rollen som häxan surtant..

Vaknade första gången vid åtta och tacka fan att jag somnade om eftersom barnet mitt valde att vakna vid elva. Elva! Nog för att det är skönt att få sova men att vakna mitt i vad vi kallar lunch är inget jag föredrar, alla rutiner faller och hela dan får planeras om. Att sånt händer för någon som är något av en kontroll freak och för någon som behöver ha sten koll på vad som händer är inte populärt, så jag intar nog rollen som häxan sur tant idag.
                                       
Planerna idag är att åka över till Camilla och hennes dotter, en vän jag inte har träffat på flera år. Och att ta emot mannen som tydligen härjat runt i linköping så pass att historien innehåller saker som fläskläpp, poliser och en tappad kebab. Hmm.. Nja, detta ska blir intressant :)

Eftersom min liten blivit en riktig baddare på data spel så måste jag lämna ifrån mej datan nu, stora tjejen.. Nu får tiden gå lite saktare, vill ha min liten liten ett tag till..

//Mamilillan


Tid för bara mej och henne ska in i schemat :)

En kväll för mej fick jag men inte på det sättet jag tänkt mej, däremot mycket bättre :) Jag och lillan myste som planerat, kollade film och åt lördags gott men när klockan slog god natt och min timme skulle börja så kände jag ett motstånd över att hennes och min tid skulle vara över. Så vi struntade i klockan, drog fram datan och spelade häxan sur tant ihop istället och jag vek mej dubbel av Nattans kommentarer. Hon må vara 4 år men hon är den absolut roligaste människan jag träffat! Sen kom vi in på nå spel där man kunde klicka på olika djur för att se vad dom gjorde och Nattan fastande vid myrorna (självfallet!), men istället för att lära sej om dom så skulle hon döda dom! Hon klickade som en galning, död åt krypen! Jag hade ingen luft kvar.. Min älskade..
Jag vet att det inte funnits så mycket tid för bara mej och henne så vi behövde en hel kväll tillsammans, att bara få vara ihop, ingen stress eller några måsten. Vi stängde ut allt och världen fick vänta, nu handlade det om oss och inget var viktigare. Ska införas mera såna dagar i vårat schema, mamma och Nattan tid. Då får ingen kompis, moma, moster, Laz.. Absolut ingen vara med! Familje kvällar har vi ganska ofta men just tiden för bara mej och henne måste prioriteras den med, har inte haft det i tankarna förrän idag. Känner mej så nöjd över hur kvällen blev, och med tanke på att lillan somnade som en stock sen så tror jag att hon var ganska nöjd hon med :)

Och hon är så duktig! Idag har hon lagat mat med mej, hängt tvätt och vikit kläder, tom bäddat sin egen säng. (Jag har nu efter att hon somnat gjort om allting hehe) men att hon vill lära sej är jag mäkta tacksam över. Ingen liten snor unge här inte :)

Och lyx lyx, hon fick sova i mammas säng och utan protester dessutom. Hon var lite fundersam, vart ska Lasse sova då? Hur ska detta gå? Vart är han? När kommer han hem? Hundra frågor hade damen.. Men icke att hon klagade, hedersplatsen i mammas säng är något hon älskar. Och att ha henne där, det älskar jag med..


Nu mitt i natten är det dags för att skura golvet, ta disken och plocka my  little ponysar lite här var :) Ideen är att bli klar hemma innan jag lägger mej för då kan jag och liten studsa ut det första vi gör imorgon. Blir nog skytteholms parken och en fika hos en jätte gamal vän jag inte träffat på år. En till härlig dag..


Och till det här jag skulle ha skrivit om ikväll, orkar bara inte. Skulle ha skrivit långt och insiktsfullt om att man behöver släppa gamalt trams, att det är skillnad på konflikter och konflikter. Men just att antingen bryta med personer eller att prata ut och gå vidare. Men det är så löjligt att gå där mitt i mellan, att vara arg och sur eller vad man nu är och att inte göra något åt saken. Slöseri med äns egen tid.. Bla bla bla, detta var det jag skulle ha skrivit om igår då jag kom in på hur jag skriver min blogg.hmm.. Jo jag var död när jag satt framför datan igår :)
Och bilderna jag skulle sätta in idag är på Hannahs kamera så jag får gott vänta in henne och hennes krigande att hitta sladden hehe..

Nä dags att hitta energi och sätta igång!

//mamilillan



Saknade hennes grymma skämt och spydigheter

Nu är vi tillbaka efter en runda runt lötsjön med Hannah och Kevin, och jag måste säga att Stockholm har så mycket att bjuda på. Varje gång man deppar över att man inte har något att göra så glömmer man dom där mysiga promenaderna man kan ta lite överallt i våran stad, eller alla parker man kan lägga sej i med en bra bok, och sevärdigheter finns det hur många som helst av. Man ska ta tillfället i akt när man har tid att snurra runt och titta lite, finns massor att se.
Nattan och Kevin hade hur roligt som helst ( trots Nattans lätta fågel fobi) och jag och Hannah hade inte mindre roligt kan jag lova. Självklart matade vi både de små fåglarna och mördar fåglarna och jag tackar gud för att de höll sej lugna idag, inga attacker eller skräck scenarion. Sen promenerade vi runt lite och njöt av synen av lyckliga barn :)
Det var super länge sen dom sågs och det märktes att dom saknat varandra, just att dom inte kunde hålla sej för skratt eller få nog av varandra. Inge bråk eller tjaffs utan bara ren lycka av att leka tillsammans igen :)
Det har varit ett par problemfyllda månader för mej och Hannah och därav frånvaron av henne i min blogg och också i mitt liv, vi har varken pratat eller setts på evigheter förrän igår. Jag kände väl mer eller mindre att det räckte med dumheter och åkte dit, vi pratade ut om allt som varit och är, och jag uppskattade hennes ärlighet och hon min. Kändes jätte bra att få rensa luften och låta gamalt vara gamalt. Jag har nämnt det tidigare att jag inte orkar gå runt och vara arg eller ledsen längre, besviken på människor och människors handlade. Vissa saker har jag därför bara släppt, andra saker vill jag reda ut men oavsett vilket så tänker jag inte ödsla mera energi på andra människor.
Att jag och Hannah kunde lösa saker känns jätte bra, och vi gjorde barnen en bamse tjänst för dom berövades på sin vänskap vilket jag faktiskt inte hade i huvudet. Egotrippad man kan vara ...
Varför vi inte pratat är mellan henne och mej, och anledningen till att jag äns skriver att det funnits en konflikt är för att jag vet att det är okej för henne. Summa summarum iallafall, gamalt får gamalt. Antingen släpper man det bara och ger det inte mera energi eller så reder man ut saker och går vidare. Och det är vad vi gjorde :)
Vi tog en himla massa roliga kort som jag sätter in senare ikväll, jag och Hannah fick lite spel mitt i orkanen :)

Sen känner jag mej så nöjd över att vi gick till minneslunden där min moma är spridd också, jag har inte varit där på evigheter och har känt mej stressad över att dagarna bara har gått. Och mitt i stojjet av ungarna och Hannahs närvaro så kände jag mej nära moma, som om hon var där med mej. Att hon skrattade åt tokigheterna som hon alltid gjorde, ju mera galet dessto bättre. Och jag saknade henne nått enormt, hennes grymma skämt och spydigheter, hennes pinnsmala ben och tunna ansikte, hennes "ojjande" och kedjerökande. Saknade henne som hon var, som min moma.
Kändes speciellt också att det var Nattans första gång, försökte förklara lite om vad, hur och när men allt hon frågade var "ska vi träffa henne?" "Ska du bara prata med henne".. Och hon tittade och tittade, men ingen gammel moma.. Lilla älsklingen, men nu har hon också varit hos moma och jag kommer kunna sova gott inatt.

Ikväll ska jag och Nattan ha myskväll bara vi tjejor eftersom mannen svikit och åkt till linköping med "grabbarna".
Men det ska bli skönt, en kväll med henne och mys och sen en kväll för bara mej. Jag har planerat fotbad och min musik, ingen jävulsk rapp eller ufc! Man ska inte underskatta tiden man får att vara egoistisk, den behövs den med :)

//mamilillan

Kaffe och favvo bloggar :)

En lika härlig morgon idag igen, uppe före Nattan o hann med både kaffe och mina favorit bloggar :) Sen kom min glada upp, disney sattes på och frukosten blev serverad. Och snart blir det att åka till lötsjön och mata fåglarna, hoppas att vädret är med någolunda så att vi slipper ta en promenad i regnet.

Det jag skrev om igår ska jag avsluta senare ikväll för tänker inte ödsla min och litens tid på såna skriverier. Men jag kan säga nu att jag kommit något på villovägar, menade varje ord av vad jag skrev men själva syftet med inlägget blev inte som jag hade tänkt mej..

Nu till mördarfåglarna :)

//Mamilillan


Jag stödjer inte bloggar som hänger ut andra människor

Jag skriver inte om det mest privata i min blogg, känslor kan jag gå in på ganska detaljerat men just händelser, bråk eller konflikter med andra människor är jag väldigt yttlig med. Om jag och Laz har bråkat exempelvis så skriver jag inte om det för den konflikten är mellan han och mej, däremot kan jag skriva (utan att nämna honom) om åsikter jag har eller vad jag tycker är rätt och fel. Alltså varför konflikten blev till. På det sättet får jag ändå ut det jag vill av bloggen, att få skriva av mej om vad jag tycker och tänker och att få rensa det som snurrar i huvudet. Och det utan att hänga ut mitt privataste eller människor i min närhet.
Det är det sättet som jag har valt att skriva min blogg på, det jag anser är rätt och rimligt. Sen tycker andra på andra sätt men det får stå för dom, men jag har valt att inte läsa såna bloggar för att inte stödja vad jag tycker är fel.

Men då.. Nu kom Laz hem så jag får komma till saken imorgon med vad jag skulle komma fram till :)

//Mamilillan


Jobbigt värre..

Vilken jobbig känsla..
Jag har städat och donat hemma men inget känns rent eller klart ändå. Jag vet att jag blir så här när jag har mycket i huvudet, vet att jag blir fruktansvärd att ha att göra med men kan inte hjälpa det. Jag har ett beslut jag måste ta som verkligen är jätte jobbigt och som tar på krafterna, å jag vet inte alls hur jag ska göra..
Ska ut nu och rensa tankarna med liten min..

Saknar min mamma...

//Mamilillan


En kväll med Borat, fy fan vad hemskt!!!

Hur många gånger behöver jag skriva att det jag planerar och bestämmer oftast blir till något annat ? Samma med igår..
Jag skulle ju lägga Nattan, sätta på thee och hålla på med alla bilderna. A men jo eller hur, kvällen blev precis tvärtom.
Först kom Vagge så det lugna hemma försvann och byttes ut mot ljudet av x-boxen, sen när han går så kommer Nattan på tusen saker som ska göras innan läggdags så ingen tjej i säng inte, sen kom Laz tillbaka och strax därefter Johan..
Och vad sätter dom på om inte borat!!! Jag hatar Borat!!! Det är en humor jag inte förstår och jag blir bara förbannad när jag ser hur idiotisk han är, irriterrad och frustrerad över hans arrogans till andra människor. För det är vad det är, det han gör mot andra och kallar skämt är elakt och fruktansvärt arrogant. Nej fyy.. Och detta fick jag då stå ut med till halv ett på natten.  Detta var då min harmoniska kväll. Min familj, japp.. detta är inte ovanligt :)

Men min fruktansvärda kväll kompenserades med en härlig morgon. Konstigt nog vaknade jag innan Nattan så fick dricka kaffe och kura ihop i fotöljen med datan, läsa mina favorit bloggar och njuta av tystanden innan livet hemma började. Och lill-Fia är glad och super mysig idag, fick världens go morron puss och det finaste leendet. Till och med mannen fick ur sej ett "god morgon älskling" och han brukar ha världens dåligaste morgon humör.
Saker å ting kompenserar upp sej själva märker jag.

Regn och åska idag med, men jag vägrar en inne dag till! Blir att dra fram familjens alla gummistövlar och trotsa vädret, orkar inte sitta inne och ruttna faktiskt. En dag inne är mysigt då man har alla spel och diverse saker men att göra en repris från gårdagen med samma spel, samma disney.. Nä, det står ingen ut med!
Ut i regnet ska vi, kanske kan ta en tripp med bilen nånstans?? Hmm...

//Mamilillan

En vägg av kärlek har vi döpt den till :)

Satte ju Nattan framför madicken så att hon skulle vila ett tag men va fel man har .. Iom att det var tyst i hennes rum och jag visste att hon var trött så hade jag liksom ingen tanke på att kolla läget, borde ha gjort det. När jag hör slut melodin på filmen och ingen unge kommer ut så gick jag in för att se att det byggts ett tåg istället för att ha vilats, alla hennes stolar, filtar, alla leksaker på stolarna som då var passagerare. BUSUNGE!!!
Så det blev att lägga henne för att sova en stund istället, men då somnade självklart vi båda två så nu är jag totalt hjärndöd. Ska rota igenom frysen o kolla om jag har nått färdiglagat för jag ställler mej inte framför spisen som jag är nu, och Laz är ute och snurrar så han kan jag inte sätta middan på heller.. Crap!
Och om jag inte har helt fel så ringde min syster när jag var i det stadiet att jag halv sov så måste ringa upp o kolla vad jag sa egenligen :s

Kvälls projektet jag har framför mej är super mysigt.. Jag håller på med att fylla en vägg med bilder, olika stora och blandat i svart vitt och i färg. Och för några dagar sen kom älsklingen hem med en massa nya ramar till mej så att jag kan fylla upp en bit till :) Det kommer att bli så fint när det är klart.. Först var ideen att ha Nattans liv på väggen men det har istället blivit familjebilder, och då inte bara vi men med alla vi räknar in i våran familj. Våran Minnie, Jimmy och deras små, Mallan med hennes familj, Moma, Jeppe, Danne, Mia, Laz föräldrar, Krille, Syster yster med familj, pappa, moster Putta och kussefinen... Alla våra nära, en vägg som värmer.  Så en vägg av kärlek har jag och Nattan döpt den till, å jag längtar efter resultatet.

Åh, måste ju upp och handla kom jag på.. Suck..
Ringer dej när jag kommer hem Lotta :)

//mamilillan


Astrid Lindgren filmer i regnet :)

Nu har jag blitt hämtad av familjen, kommit hem och ätit lunch, satt Nattan på vila timmen och fått sätta mej i lugn och ro en stund. Mannen min är fast i sin x-box, vilket inte är helt ovanligt. Sista halvåret har mitt hat för tv-spel gått över till att tänka dödstankar om dom som kommit på ideen med detta, tv-spel i min värld är inget annat än förhållande-mord!
Och jag tror nog att de flesta av de kvinnliga könet håller med mej...

Eftersom regnet öser ner så blir det en hemma dag idag, har plockat fram lite av varje så att vi håller oss underhållna och inte ruttnar. Blir en del familje spel, pussel, målande och så klart Astrid lindgren filmerna. Tycker fortfarande som vuxen att hennes filmer är de absolut bästa en regning och grå dag, skillnaden nu är att jag har en dotter att skylla på :)
Laz går med på att se mio min mio och bröderna lejonhjärta, men där går hans gräns. O harry potter tvingade jag honom att se och faktiskt faktiskt så hatade han den inte, ingen favorit men den gick. Och det är super då magiska filmer är något jag skulle kunna överleva på.

Nä, hjärnan är för slut för att vara kreativ så jag ger mej nu.. Vila ögat en stund innan Nattans vilo timme är över.

//Mamilillan

En underbar start på dagen :)

Haft en sån där underbar morgon...
Tio över sex väckte liten mej och Laz och trots dålig sömn så studsade vi upp. En mysig frukost tillsammans framför nyheterna, och en ordenklig frukost för en gång skull. Jag är den i familjen som inte gillar ideen med frukost, en kopp kaffe och nyheterna brukar räcka för mej.
Och för ovanligheternas skull så är huset i sin ordning, familjen är startklar för dagen och klockan är fortfarande "tidigt" :)

Nu ska jag iväg och ordna med lite, och lillan och Laz ska mysa hemma innan det är dags att hämta mej.
Underbart detta med bil :)

//mamilillan


Att vara vän med ett ex... ??

Kan man vara vän med ett ex ???

Detta har jag och Laz diskuterat i år utan att egentligen komma fram till nånting, och jag vet nog egentligen inte själv vad jag tycker. Det är från dag till dag, beroende på vilket humör jag är på eller på vem exet är.

Ena dagen kan jag känna att någon man har varit intim med kan man aldrig kalla vän, om man haft romantiska känslor för en person så tror jag inte på att de helt plötsligt går över till vänskapliga utan baktankar.
Och om man varit sexuellt attraherad av någon, försvinner dom känslorna bara så då när man bestämmer sej för att vara vänner?

Sen andra dagen så blir det att jag känner precis tvärtom. Så klart att man kan vara vän med ett ex, är det någon man bryr sej om så varför inte? Och vad som spelar det för roll hurvida man har haft sex eller inte, gamalt är gamalt och det är inget man behöver rota i. 

Sen kommer man till detta som jag och Laz diskuterar, om man kan ha ex som vänner när man är i ett nytt förhållande?
Jag har vänner som är mina ex, det är inga jag umgås med regelbundet men dom finns där. För mej är det inge konstigt, dom flesta har jag känt i all evighet och det vi hade förr är inget jag har i huvudet nu.
Men när det kommer till Laz ex... hmm.. då är jag inte lika lätt. Och samma är med honom, han tar lätt på sina men inte på mina. Jag tror att det här gäller dom flesta men nu måste jag sätta nån slags regel känner jag och nånting jag kan stå för, för den här frågan dyker upp lite då och då.
Antingen blir det att offra vänner till mej, men då ha lättnaden att Laz ex försvinner dom med. Eller ha kvar mina ex, men då ha i huvudet att Laz ex finns i hans liv fortfarande.
Det här gäller ju inte bara mej och Laz, och det är inget som tar stor plats hos oss. Utan det är mera för min egen skull, jag vill komma fram till hur jag känner för sånt här och ha en klar åsikt. Helt sinnesjukt hur man förhandlar och diskuterar med sej själv utan att komma fram till ett piss !
Hur gör man ??

//Mamilillan

Gravid, december 2009.. Vilket skämt!

Gick in på facebook och fick se ett test man kan göra om när man blir gravid.. INTE för att det finns i min planering men för skojs skull tog jag det. Jag hade förväntat mej typ om några år men fick svaret, december 2009!!
Hehe, är ni inte kloka!

//Mamilillan

It was nothing strange about your daddy

Nu har mitt liv kommit tillbaka och jag kunde känna hur jag blev till en hel människa så fort hon steg innanför dörren. Och nog för att hon varit borta länge men jag kunde nästan svära på att hon växt en halv meter, hon är verkligen så stor nu. Det här med att hon är min lilla tjej ska jag nog börja vänja av mej själv med för rätt som det är så är jag inte intressant längre och spring med kompisar kommer ta upp hennes tid. Hur kunde tiden gå så fort?

Igår satt jag och Laz o kollade på Jacksons ceremoni, jag stor tjöt och han suckade ointresserat. Jag tänker inte ljuga o säga att jag var ett fan eller har alla hans album för det stämmer inte, jag har inte äns ett album av honom faktiskt.
Men däremot så gillar jag hans musik och vissa av hans låtar ligger bland mina favoriter, och ingen kan förneka hur stor denna människa var. I ceremonin framgick det väldigt väl hur stor han faktiskt var, både som artist och som människa. Det jag tror att jag grät för är för alla hemskheter denna människa fått gå igenom, alla anklagelser och allt hat. Jag tror inte att han varit på barn, jag tror däremot att han var ett barn själv och därav inte insåg att det blev för intimt. Han kunde inte dra gränsen till vad som var lämpligt men att ha våldfört sej på barn, inte en chans..
Och när hans dotter kom fram bröts mitt hjärta, stackars denna lilla flicka. Att få se sin pappa lida som han måste ha gjort, för att sen förlora honom helt.  Men hon har världens stöd...

"I want his three children to know. It was nothing strange about your daddy. It was strange what your daddy had do deal with"

Ikväll ska jag, Laz och Nattan kolla på film och bara mysa. Fira att hon kommit hem igen min älskling, nu dröjer det innan du lämnar mammsen igen!

//Mamilillan


Grät av saknad efter trollet..

Skrev ett långt inlägg om gårdagen men kom åt nått så att allt försvann, piss.. Så kortfattat, istället för en tripp till Minnie och familjen så åkte vi runt i bilen några timmar, stannade i barkaby för att äta det äckligaste kebab köttet jag någonsin ätit, hyrde "zohan" som var si så där lagom men inget jag skulle hyra en gång till, kvällen slutade med att jag somnade sittandes i soffan. Underbart sällskap till Laz och Mia :)

Idag däremot kom vi till Minnie och company, så nu har jag fått min dos av fasters troll :) Nova är för charmig som kommit in i den perioden då man verkligen är 3 år, man pratar oavbrutet, har 100 projekt på gång och gud nåde om uppmärksamheten läggs på nånting annat än just 3 åringen. Läste om den åldern förut och det skulle lika gärna ha varit Nova dom skrev om. Charmtrollet, va faster älskar dej och va jag ska påminna dej om detta sen!
Och min saknad efter Nattan när jag såg Nova var för mycket, min egna lilla älskling som varit borta i evigheter nu. Jag pratade me henne i telefonen igår kväll och när vi la på så bröt jag ihop och kunde inte sluta gråta. Jag saknar henne så mycket att det gör ont i mej, och varje mm i mej vill åka och hämta hem henne. Men imorgon kommer hon :)
Och nå över nattningar blir det inte på väldigt väldigt länge, nu ska trollet vara hemma. På telefonen igår sa hon till mej att om jag har tråkigt utan henne hemma så får jag låna hennes disney channel, hjärta mitt va du är värd guld!

Om ett tag påbörjar jag och Laz våran komedi kväll vi planerat, massa stand up och rosé vin. En perfekt sista kväll innan bus ungen kommer och vänder upp och ner på tillvaron :)

//Mamilillan


Att vila mentalt..

Hunnit med en himla massa idag så nu känner jag mej förtjänt av att sitta i min älskade soffa, surfa runt lite och bara vara. Liten skulle ju ha kommit idag men kristian ringde igår och ville ha kvar henne ända till onsdag, ville skrika nej av saknad men vet att hon behöver tid med honom så fick gott bita ihop. Inte lätt att vara mamma alla gånger..
Och det här med att vara mamma i två veckor för att sen vara Linda i tre dagar, sen börjar det om, och sen igen.. Det är behövligt och otroligt skönt att få unna sej lite egen tid, trots att jag saknar ihjäl mej efter henne. Men man blir dessutom skitzo på köpet! Från att ha tusen saker i huvudet, tider att passa och en himla massa ansvar som måste skötas till att bli dagvild. Utan Nathalie hemma vet jag knappt vilken dag det är, jag glömmer hälften av jag måste göra och lägger mej mitt i nätterna efttersom jag inte följer klockan. Middan igår blev halv ett på natten på mcdonalds, då kanske ni förstår.
Jag kan inte föreställa mej hur föräldrar gör som har varannan vecka, jag skulle bli knäpp..

I eftermiddag kanske vi ska över till Minnie och hälsa på barnen lite som jag inte träffat på ett tag (ska bara ringa Minnie först och kolla hehe). Vi har inte setts på ett tag och man har varit lite orolig efter att ha hört om ambulans färder och svimmnings attacker. Om hon, eller någon annan av mina närmaste skulle gå bort så vet jag inte hur jag skulle agera. För mej är ett liv utan dom inget liv alls, dom tillhör allt det som rör mej och Nathalie. Jag vet inte om allas hjärnor funkar så men jag kan inte äns föreställa mej att dom inte finns för dom ska bara vara där runt om, inget annat är förhandlingsbart. Jag mailade faktiskt en som jag bryr mej för ett tag sen, just med det i tanken att man inte vet vad som kan hända och att man ska reda ut saker med dom man älskar. För det kan vara försent sen..
Ledsen och besviken är jag då jag inte fått något svar, varken mail, mess eller samtal. Trodde ändå någonstans att mina känslor skulle vara besvarade, kanske inte har fel men med tanke på att det gått ett tag så börjar jag tveka.

Men idag tänker jag inte ägna tankarna till tråkigheter utan lyda Laz älskade råd.. "Se till att ta vara på dagarna nu och vila mentalt "

//Mamilillan

The proposal ;)

I min värld blir det oftast inte som planerat, var därför jag inte förvånades över att gårdagen inte heller blev som den skulle. En soff kväll med Laz, Mia och Jonas blev istället en bio kväll med Mallan :)
Och hör och häpna, jag och Malin har varit bästa vänner sen vi var små men igår var första gången på 11 år som vi var på bio!!! Vi var och såg the proposal och den var värd varenda krona, jag både skrattade och grät mej förtvivlad filmen igenom och det gjorde resten av salongen också. Den tillhörde dessutom den sortens filmer då man går ut där ifrån med frågor om sitt egna liv och förhållande. Va ska jag säga, riktigt bra !!!

Idag blir det att sitta hemma och samla krafter till att lillan kommer hem imorgon, saknat ihjäl mej efter henne den här helgen. Mia ska göra mej sällskap, och en flaska vitt vin :)

//Mamilillan


Avsmak för stockholms ute liv

Nja, en "god" morgon vette fan om det är .. Blev väckt av Laz 2 timmar efter att man kommit hem och sen började grann ungarna dundra på utanför fönstret. Plus att jag sovit i litens säng vilket inte är så bra för kroppen då den är helt stel nu. Vilken tortyr!

Mitt i min besluts ångest igår så ringde moster Putta och som så många gånger innan blev jag "väckt" av hennes visa ord och plötsligt var det en självklarhet att gå ut med Mia :)
Så det blev att åka till solna för att göra sej iordning, bråka runt med kläder och hets sminka sej eftersom man såg ut som nja, hittar inte ord för det. In till Marie laveau blev det för att bli väckt ännu en gång samma dag..
Visst är det roligt att gå ut och att träffa människor är bland det bästa jag vet, och att jag och Mia faktiskt har en otrolig festar anda ihop kan alla som sett oss under åren intyga. MEN..
I fortsättningen om det blir stan så är det endast om någon fyller år eller att det är planerat något för gud vad det inte är min grej. Jag har skrivit om det förut men igår fick jag verkligen avsmak, alla fyllon, alla drägg, attityden som finns och den vidriga inställningen till att bara för att man går ut så betyder det att man vill hitta någon att ha sex med.
Till och med lill Mia som varit en riktig storstads tjej kände sej för gamal för vad staden erbjöd o då är det illa.
Eftersom tanken med ute kvällen var att visa Jonas stockholm så bestämdes det för att gå vidare till något annat ställe men tur i oturen så hade vi missat att klockan redan var halv tre så det blev en promenad vid vattnet istället för att hamna på mcdonalds :) Stockholm nattetid måste vara bland det finaste som finns, jag hypnotiserades av ljuset som låg över staden och det stilla tysta som låg som ett täcke över vattnet.
Idag är jag alldeles för trött men nästa gång Nattan ska till kristian så tänker jag planera in en natt promenad i stan med en stor latte och mjukis kläder :)

Ikväll ska det liggas i soffan med Mia, Jonas och Laz som sällskap. Nån öl och en bra film verkar det bli :)

//Mamilillan


Jag och mannen min..

Syns det att jag älskar mannen min eller ? ;)



//mamilillan


För många val möjligheter gör mej galen..

Mina timmar med trollungarna är slut och dom är tillbaka hel skinnade hos sin mamma, efter många om och men så lämnade Laz liten till sin pappa för att åka till farmor och farfar, jag har klippt av näst intill allt hår jag hade och storm trivs.
Det enda som återstår nu är hur jag tänker fullfölja denna underbara dag, en kväll ute med min baby eller en kväll i stan med MIa? Jag har verkligen ångest på hög nivå då jag skulle vilja göra precis allting, varför är det alltid så? Varför går det alltid från att ha inget att göra till att inte kunna välja då val möjligheterna är för många ? Fick ett mess för nån timme sen också om att åka in till stan för att träffa andra människor, stopp och belägg!!

En sak jag vet säkert iallafall är att innan jag bestämmer mej för något så ska det städas! Mitt barn har varit hemma i drygt ett dygn men lyckats att vända upp och ner på hela hemmet, en gåta hur hon lyckas. Ändå sitter hon oftast med mej och ritar, kollar på tv´n eller så läser vi. Så vart hittar hon tiden skit ungen!?!
Hon var verkligen så glad över att få träffa farfar, Kristian har berättat om det också att hon är dö kär i honom. Jag har aldrig sett dom två ihop förutom när Nattan var bebis dårå så jag kan inte sätta mej in i hennes kärlek till honom men jag kan förstå den. Han är nämligen en riktig bus farfar, en sån som kan hitta på allt möjligt bara man vänder ryggen till för nån sekund. Å va han kan lära mitt barn ett och annat... Farligt :)

Nä, sitter jag en minut till så däckar jag. Upp och hoppa, städa städa städa..

//mamilillan

Det är jag så nu klipps det av :)

Kärleken min vaknade och åkte för att hämta bilen så bio blir det inte utan plaskis, hoppas att vädret inte sviker bara.
Sen ringde jag om klipp tid å till min stora förtjusning så hade dom tid för mej redan ikväll :) Det här med att jag ska spara håret å ha mej är en fix idee jag får för mej ibland men faktum kvarstår att kort hår är jag, samma med korta naglar.
Får mina ryck ibland då jag sparar både det ena och det andra men till absolut ingen nytta alls, så klippning blir av :)
Höga förväntningar har jag också då frisören jag ska till har höjts till skyarna, tydligen åker det folk från hela sverige just för att klippa sej hos dom så nu hoppas jag på att bli super nöjd. En liten sne lugg funderar jag på också.. Kan bli lite charmigt tror jag ;)

Sen har jag rena rama besluts ångesten! Nattan kanske åker till sin pappa över helgen och jag blir dragen åt olika håll. Laz vill ha med mej till en vän till oss och det vet jag blir super kul eftersom vi alltid hamnar bland dom sista som åker hem, Mia och hennes love vill ha med mej till stan som jag också vet blir sååå roligt fast att stan inte riktigt är min grej och att ha en skön kväll hemma alldeles ensam med ett glas vin låter lockande det med..
Hmm... vad gör man ?? Jag försöker planera in så att jag kanske kanske kan få in alla delar på nå sätt men det går inte riktigt ihop sej. Får fundera vidare..

//mamilillan

En mördar orm (typ) i huset ! :S

Efter att ha fått sovit några timmar så har mitt humör lagt sej och jag är inte lika upp i hejsan som igår, står dock för det jag skrev fortfarande men hade jag skrivit om samma sak idag så hade jag säkert formulerat mej annorlunda och låtit mer serös än bara förbannad.

När jag vaknade imorse så insåg jag att åskan var i full gång och regnet öste ner så nån plaskis är tveksamt idag, solen lyser iof nu men risken att himlen öppnar sej igen är stor och då har jag ingen lust att springa med 3 barn och packning till närmaste skydd. Skulle visseligen se ganska roligt ut men jag är inte så pigg på att bjuda på det faktiskt..
Vet inte än vilken tid mitt hjärta ska iväg idag men är det så att han sticker iväg ikväll så kanske vi tar en eftermiddas bio med barnen istället, blir första bio besöket för Nattan :) Å jag har lovat dyrt och heligt att första bio besöket ska jag och Laz ta henne på så måste kolla med honom först att tiden räcker till..

La på med min älskade syster nyss som berättade om ormen dom haft hemma, tydligen så har dom haft en ofarlig snok hemma bra längre. Min helt lugna Lotta tyckte inte att det var något och "ormar är ganska fina"... Är vi verkligen systrar!!!??? Dom har liksom inte brytt sej om den för den gör inget... FYYYYY!!!!!
Jag drog ihop tårna bara jag pratade med henne och fick för mej att jag såg ormar lite överallt medan hon pratade på lite lugnt i huset där mördar ormen legat och väntat.. :S

Nu ska jag och Nattan dra fram cykeln och försöka övervinna några kilon medan solen är uppe :)
Snart kommer bästisen Sandra också, å Nattan väntar väntar...

//Mamilillan

Skäms ni inte?? Stackars små barn..

Kanske rör några ömma punkter på vissa nu, kanske får ångra mitt inlägg imorgon men just nu känner jag faktiskt för att vara 100 % ärlig och bara kasta ut det jag har i huvudet..
Va fan är det för fel på föräldrar ??
 
Jag hör saker som ..
"nej, Emma ska inte med och bada för då måste jag gå upp tidigt",
"jag vet inte om jag kommer på utvecklings samtalet för att min flickvän fyller år kvällen innan",
 "jag har inte råd med mediciner till Bella (fast en kryssning och festival kan man ha råd med)...
"men vadå, jag har ju barnvakt till oscar så vad är grejen om jag är ute 7 dar i veckan!!"
"men snälla, jag satte Pelle vid tv´n och var ute en kvart. Vad kan hända ? (Pelle är 4)
"det är för varmt ute så saga får vara inne, jag tänker inte gå ut"

Jag skulle kunna skriva tusen såna kommentarer som jag hör runt omkring mej och nu är jag trött på skiten. Om ni som föräldrar inte inser att era behov kommer efter barnens, att erat gamla liv är över och att ni inte kan fortsätta i samma anda så skaffa inte barn! Ni har ingen rätt till att vara föräldrar med ett sådant tänkande!
Och ni som lämnar bort ungar för pojkvänner och flickvänner varannan dag, hellre springer på krogen än att finnas för ditt barn, kastar pengar åt höger och vänster när det behövs läggas på ungarna, ni som pratar sex och elände framför era små.. SKÄMS PÅ ER!
Jag går i taket över såna här saker, varför skaffar man barn om man tänker betee sej som en unge själv?
Och jag tycker så synd om dessa små, att dom får leva på det här sättet. Känna svek från sina egna föräldrar, växa upp med att höra om mammas sex liv, bli lovad guld och gröna ängar men att få stå med samla gamla krossade hjärta varje gång..
Och vilken arrogans ni jävlar har!!!
Ni har mage att hålla huvudet högt fast ni vet att ni missunnar era barn, fast ni vet att ni gör dom illa.
Vissa av er kan inte äns ringa era barn, ett samtal, det lättaste som finns.. Inte äns det gör ni.

Som separerad undrar man, barnet har rätt till er men ni har inte rätt till barnet.
Så hur gör man??

Eftersom jag varit förbannad och skrivit så kan jag tänka mej att man inte förstår hälften av detta inlägg men av det ni förstår, om ni har tagit åt er.. Betee er då inte som små ungar och attackera bloggen eller skriv egna inlägg för att bevisa motsaten utan ta till er hur fel ni gör och gör det bättre!

//mamilillan


Ena trollet råkar heta Sandra :)

Det absolut bästa som finns är när jag har tid och ork att läsa godnatt saga, sjunga en stund för att sen somna tillsammans med liten. Ingen sömn är bättre än den, för när jag vaknar är det som om jag sovit precis så där lagom och känner mej alldeles lätt i kroppen. Jag vaknade nyss och hon ligger fortfarande och sussar i min säng, vi har kommit överens om att på semestern får man somna där men att mamma eller Laz bär över henne till sin egen igen.
Det roligaste är dom nätter då hon kommer smygandes tillbaka.. Klockan kan vara tre, fyra och det handlar om att hon vaknat på en sekund för att gå från sin säng till våran och somna om. Men på den sekunden har hon samlat ihop böcker, bebisen, nått gose djur och skrammel från golvet som prångt ska ligga med oss i sängen.
Enda rimliga förklaringen jag haft är att hon drömt om sina saker och därför släpat med dom utan att tänka, men hur logiskt är det att hon vissa nätter drömt om halva hennes rum ?

Nått större bad blir det inte imorgon men däremot plaskis hemma, vilket funkar suveränt :) Nathalie har varit där med Laz och hade haft super kul, tvingat Laz att kasta pinnar då min liten helt plötsligt var en hund i vattnet. Söta..
Vi ska ha Petras två små troll imorgon också så dom ska jag släpa med mej, här ska det tvingas att umgås !! :)
Nathalie kommer jag ju inte se som vanligt eftersom ena trollet råkar heta Sandra, Nattans absolut bästa vän på hela jorden. Herre gud, hela världen vänder sej upp och ner när Sandra kommer!
Två riktigt goa ungar har hon och vi ska himlans kul imorgon, gott gott och plaskas ska det. Kommer ta bilder och sätta in tillsammans med alla andra bilder jag donat med imorgon..

Tack snälla Kristoffer förresten som gett oss en super duper kamera så där utan anledning!
Ibland slås man av godheten i människor :)

//mamilillan

Nemo är ersatt med en ny Nemo och Kalle Anka :)

Nu är min älskling hemma igen och livet i huset är tillbaka :) Det är ett skämt hur mycket myggbett stackaren har, hela kroppen är täckt med dom. Och hon har fått det efter mammsen att få jätte bett, jag har bara några få nu men det ser ut som stora bölder.. Suck, barnen ärver tydligen allt piss jobbigt från sina föräldrar.

Innan liten kom hem idag fick jag och Laz åka och köpa en ny nemo då Nemo 1 har dött :(  Vi hade att välja mellan en ceremoni med Nattan och begrava fisken eller köpa en ny innan hon fattat att han var borta. Jag anser inte att litet barn ska handskas med döden så snart så en ny Nemo och en polare blev det. Nattan har döpt honom till Kalle Anka så nu har vi två fiskar hemma :) Och dom här ska överleva!!!
Vi har dessutom köpt en massa hysh pysh så att deras lilla hem är mera trivsamt än innan, näst intill att jag skulle föredra deras lilla boning än min egen som består av glass papper och en trött man. Hmm...

Nu ska liten badas och jag ska försöka få ordning på kaoset. Blir att bada imorgon tror jag ??
Minnie!!!!

//mamilillan

Japp, det är ett faktum!

Värst va duktig bloggare man var idag då :)
Tillbaka efter en väldigt snabb grillning, en grillning vilket bestod av att en del av grabbarna brände all mat o den andra delen lekte med elden. Att killar utvecklas senare än oss kvinnor är ett känt faktum va?
Blev väll en korv som gick att äta och jag var nog den enda som vågade gluffsa i mej den efter att den exprimenterats med, så hungrig kan man vara ibland. Hade nån serverat en hel ko hade jag nog tackat ja till den med och ätit som om det vore min sista måltid.

Har ni hört att det ska bli regn hela nästa vecka? Sveriges sommar är ju inte klok, först bräns man till döds och sen kommer en veckas höst. Så imorgon ska jag passa på att steka mej riktigt ordenkligt då jag undvikit solen hela veckan, pinsamt utan en solbränna efter dessa dagar. Har också hittat en underbar klänning i garderoben som jag tänker använda flitigt, den har legat gömd i säkert två år där bak. Smarta jag, måste ta en ordenklig titt på vad jag har där inne. Ofta det händer att jag hittar kläder som fortfarande har pris lapparna på sej också, shopping beroende??
Nej jag har faktiskt inte råd att vara shopping beroende men Gina tricot har en tendens att ha väldigt fina och väldigt billiga kläder, så man köper en och så en annan.. Sen hittar man kläder med pris lapparna på :)

Dags för sängen och kolla hur långt mannen kommit, 1000 spänn på att han fastnat ...
Som sagt, dom utvecklas senare.. ;)

//Mamilillan

Ser ut som dåliga porr stjärnor om jag ska vara ärlig

Måste bara få skriva detta innan jag springer iväg till mannen...

Det här med att lägga ut bilder på sej själv i underkläder och såna saker, är det okej eller? Jag tycker att det är osmakligt och rätt så äckligt faktiskt. Det handlar inte om svartsjuka som många säkert skulle säga, för vissa (inte alla) har väldigt fina kroppar. Men fin eller inte. Hur tänker man när man sätter ut en bild på sej själv i underkläder ? Ibland handlar det dessutom om bara trosor och så döljer man brösten lite fint. Som om det skulle göra bilden bättre?
Jag kan inte rå för det men jag förstår det inte..
Dessutom så tittar ju äns nära oftast på bilderna då dom läggs ut i bloggar och på facebook, skäms man inte? Jag kan inte sätta pricken på vad det är jag stör mej på så fruktansvärt men jag tycker bara att det är så vidrigt.
Har man inte mer själv respekt än så? Eller en tanke till familjen som tittar på bilderna?

Jag har undrat och undrat om detta men blir inte klok på det. Jag kan helt enkelt inte förstå det och även om jag skulle se ut som en topp modell så hade jag aldrig gjort det ändå.
Många uppmuntrar sånt här, kommer med kommentarer om att man ska vara ärlig mot sej själv och till den man är. Mening att vill man lägga ut såna här bilder så är det helt okej.
Jag tror, men kan inte säga säkert att människor som skriver såna kommentarer är såna som vill se porr bilder. Ju värre dessto bättre. Inte fan handlar det om att man ska vara ärlig mot sej själv.
Och för dessa som lägger ut bilderna.. Varför har ni sånt stort behov att visa upp er? Varför måste ni ha bekräftelse från andra människor att ni ser bra ut?
Lägg tiden på att älska dej själv istället, lär er att ni inte behöver andra människors bekräftelse för att ni är värda något ändå. Näää, detta blir jag inte klok på.

//Mamilillan

Mina nerver klarar inte finare tillställningar :)

Nej nån träff med lill-Fia blev det inte idag, däremot blev det en hel dag i stan med Mia, Jonas och Mirlinda. En ur mysig middag vilken jag och Mia skrattade oss igenom, synen av oss på ett femstjärnigt hotel.. Hmm, nää den synen möts man sällan av. Och självklart så är det jag som tappar bestick och hon spiller en massa dricka ! Hon och jag kan inte vara på finare tillställningar då vi alltid ser till att göra bort oss på något sätt, därav alla skratt idag.
Men all credit till AQUAVIT på vasagatan, hur god mat som helst och allt var designat vilket mitt öga föll för eftersom ett av mina största intressen är inredning.
Men Malin i baren har vi råd med flera svindyra middagar ;)

Pratade med min bebis idag också som gjorde det klart för mej att jag måste köpa mera fiskar för det finns inga i sjön :)
När man är så där liten så tror man ju att mamma och pappa styr världen och att vi kan allt, ingenting är omöjligt för äns föräldrar. Om så vore mitt hjärta..
Pratade med moma också som fick mej att vilja komma och hämta Nattan från stora stygga världen. Dom hade nämligen fiskat och vad dyker upp, farandes mot min liten om inte en orm! Dom hade kastat spön och drag mot den men helt orädd hade den fortsatt i mitt barns riktning. Jag hörde inte slutet på denna historia men det hade gått bra till slut.. Det finns inget värre än ormar, onda är dom dom jävlarna. Finns ingenting jag är så rädd för som dom..
Fick precis en kommentar på facebook av min älskade syster också som skrev att dom hade haft en orm inne i huset förra veckan. Gissa vart jag ALDRIG åker igen???

Nu ska det bytas om och grillas med mannen min, njuta av sista lediga kvällen innan vilden kommer hem :)

//Mamilillan

Joe Rogan :)

Mer än någon timme i soffan blev det inte förrän det började krypa i kroppen på mej, att bara ligga och inte göra nånting är tamme fanne mej nått som måste tränas in. Så det blev en ordenklig stor städning hemma istället följt av en myskväll med kärleken. Mjukis kläder, stå upp komedi, cider och sin man. Kan man önska sej en bättre kväll ? Vi kollade på Joe Rogan (kan han heta så?) och han var helt flippad, sjukt rolig humor och han fick älsklingen att vika sej vilket många inte kan. Ett tips verkligen till dom som gillar komiker, Joe Rogan !
Det är han som har fear factor och ufc förresten ..

Idag blir ingen sittar dag, blir att göra sej iordning för att kanske träffa min lilla Fia ikväll. Det är ett ex lilla syster som jag inte träffat på flera år och jag som jag stod jätte nära. Mycket var för att hennes tuffa bakgrund påminde mycket om min egen och på något sätt så tog jag henne under mina vingar, hoppas att jag möts av en vuxen och stark tjej. Min lilla som blivit stor :)

Dags att ringa min bebis, saknar ihjäl hennes skratt ...

//Mamilillan


RSS 2.0